Favorit i repris.....

Ibland är jag mindre nöjd med min hund.................

Japp, Nixo har stått i hundgård igen.....Han verkar dock väldigt nöjd med sig själv.

Nixo och släkten stod där i ca 1 h, de andra tre var hyfsat vita och då hade Christina ändå kört med dem innan i slaskigt väder. Men Nixo var vit, ren och fin innan hundgården, efter såg han ut så där..........
Idag fick han ligga på klinkersgolvet tills han hade torkat, sen borstade jag bort det värsta.
Får se vad min allergi säger om detta.....finns risk för dusch senare i veckan...

Nu hoppas jag på kallare väder och snö, mycket bättre väder för vita hundar :)

Korghunden

Idag har jag och Christina varit och kollat selar och halsband. Nixo fick ett nytt fint halsband och jag fyllde på kontot hundgodis, det var nästan tomt här hemma.
Sen gick vi en lång promenad uppe i skogarna mellan Hörby och Vinslöv....fråga mig inte om närmare beskrivning för det har jag inte en aning om :) Väldigt mysig skogsväg och Nixo och Dexter fick springa lösa och busa rundor. Nixo busade med matte och drog till skogs, men är tur nog ganska mesig själv så han var tillbaka inom ett par minuter.

Från vänster: Kitty, Mixtra, Dexter och Nixo som är lite skymd. De andra blev suddiga för att jag skrattade så himla mycket. När alla fyra tog i och började dra mot mig hade Christina inte mycket att sätta emot. Sen är ju jag och Christinas kamera inte de bästa av vänner heller :)

När vi kom hem kände jag att det var dags att träna in något nytt med Nixo. Vi går och harvar samma gamla saker hela tiden. Har då sett filmer på Youtube om hundar som hoppar i korgar/lådor och sätter sig. Eller ställer frambenen i lådan och snurrar runt. Det måste väl gå att få Nixo att göra det...
Med godis och klicker i högsta hugg satte vi igång.

Vi började med en lite större kartong och målet var frambenen i lådan. Det var ju inte så svårt tyckte Nixo.

Efter ett par minuter förstod han att han skulle sitta i lådan också för att få godis.
Men lådan var ju ändå ganska stor tyckte jag, så jag tog fram tvättkorgen istället.

Å titta, man får plats med en samojed i en tvättkorg också!! :)
Det svåra var att få honom att lämna tvättkorgen (och det var inte för att han satt fast ;)).

Sen körde vi frambenen i tvättkorgen och så ville jag att han skulle gå runt tvättkorgen med bakdelen. Jag hade dock ingen som kunde fota eller filma, men han snurrade på ganska bra efter ett par försök :)

Nu sover han gott och jag ska försöka ta tag i arbetet att bränna ut alla bilder vi har på skivor innan datorn krashar som den har gjort ett par gånger.

Önskar alla en trevlig lördag!!

Dags att bada igen....

För idag har Nixo stått i hundgården med sina kära släktingar hela dagen.
Vad som har hänt undrar vi alla, men Nixo verkade nöjd OCH smutsig!!

Så det var bara att slänga in honom i duschen igen!


Så här fin var han när han kom hem :)

Och så här ren blev han! Mysigt att ligga i soffan när man fortfarande är lite fuktig i pälsen.

Nu hoppas jag att han håller sig hyfsat ren till Furudal.

För drömma kan man väl alltid :)

Mörka dagar och nätter...

Den här vintern är konstig. Ena dagen är det minus 15 grader och dagen efter försvinner den lilla snö som har kommit och det blir plusgrader. Nu är det slaskigt, mörkt och tråkigt ute.

Men dragtränar gör vi ändå. Igår var det dags igen. Vi körde nere hos Christina och startade som vanligt med de tre andra. Nixo fick åka bil med mig och har nu tränat upp stämbanden så det går att både skälla, yla nästan samtidigt. Han kan även säga mamma, det är faktiskt sant! Han sitter där bak i bilen och tittar på de andra som springer framför och ropar "mommomommomommo", så han är lite amerikansk när han säger det bara :D Får ta med filmkameran och spela in honom nån gång haha...

När han väl fick vara med blev han överlycklig, när Christina ger kommandot att de ska starta så tar han verkligen i med alla krafter han har. Snacka om att älska det han gör!! Lite bitande i linorna när han tycker att de andra är för långsamma, eller så ger han mamma en känga för att hon inte springer snabbare, men annars är han superduktig!!

Igårkväll kvar vi hos Linnéa och Johan. Det var lite pokerkväll för killarna och jag och Linnéa roade oss själva. Tack för en trevlig kväll!!

Idag gick jag och Christina med hundarna uppe hos oss. Nixo tyckte det var superkul att de hängde med på vår kvällspromenad. Han tycker det är så mycket roligare med sällskap än att bara gå med matte. Han fick gå med morfar Dexter idag och stackars Dexter fick stå ut med valprycken som Nixo fick. Men han tog det med gott mod och lät sig inte irriteras. Tur att han har sånt tålamod med dagens ungdom :)


Jag vill avsluta bloggen med att sända en tanke och tända ett ljus för Malena med familj som igår förlorade sin PimPim. Jag träffade PimPim när jag och Sally fortfarande tränade och tävlade agility. Han var en glad buse, påminde mig mycket om hur Sally var som ung. Han gjorde ett stort intryck på mig då och därför tycker jag det känns extra tråkigt att han var tvungen att gå över till andra sidan i så unga år. Livet är så orättvist ibland!
En stor kram till hela familjen!!

En bild från den gamla goda tiden när jag och Sally precis hade börjat träna agility.

Dexter 8 år

Vi får börja med att gratulera Dexter (Nixos morfar) som idag fyller 8 år!!
 

Idag har vi varit ute och dragtränat och jag fick tom till en liten film på äventyret. Nixo jobbade på bra idag, han gick ca 2 kilometer. Innan vi kopplade på honom så fick han som vanligt följa med i bilen. Han var inte så glad när han såg de andra som sprang bakom bilen. Vilket ylande!! Mycket orättvist tyckte han. Hjälper ju inte att förklara att han är för ung för att dra 8 kilometer som de andra gjorde. Tillslut fick han iaf vara med och man ser att han tycker det är roligt. Det är härligt och se sin hund göra det som den är född för. Jag har nu beställt en sele till honom och hoppas den hinner komma i slutet på den här veckan eller i början på nästa. Vi har ju lånat morfars ena sele de här gångerna han har dragit.


Nu är jul och nyår verkligen över. Dags att plocka ner ljusstakarna och börja gå till jobbet igen.

Vi ses!

Ispromenad i solsken

Idag har jag, Laura, Andreas och Nixo varit ute på sjön och glidit rundor. Vi tänkte först åka skridskor men hade problem att hitta några till Andreas så vi hoppade över det.
Underbart väder och både barn och hund tyckte is var roligt. Här kommer lite bilder

En bild måste alltid tas där man har hunden sittande still. Då vet man att man iaf har en bild som är bra när man kommer hem :) Men idag var jag inte lika skakig på handen och så hade jag min egen kamera och då blir bilderna betydligt bättre :)

Nixo tyckte Lauras vantar var konstiga, men det var roliga att leka med så hon fick hålla hårt i dem.


Nixo försöker resa sig på is. Jag tycker uttrycket i ansiktet är härligt på den här bilden.


Nixo tyckte det var jättekul att jaga Andreas. Det blev dock kollision när Andreas stannade och Nixo inte kunde få stopp på isen. Men ingen verkade göra sig illa utan det var bara upp igen och fortsätta springa.
Sen fick vi sällskap av superfiskarna Hinken, Hocke och Mange.

Hinken

Superfiskarna har slagit sig ner. Hocke var den enda som fick fisk när vi var där. Andreas var mycket besviken över att han inte fick någon.

Nixo tröttnade på fiske, så jag passade på att träna lite apportering under tiden. Hade ju inget annat med mig än kopplet så han fick apportera det, och det fungerade alldeles utmärkt :)

Tycker ljuset strålar så häftigt på hans huvud. Han ser ut som en ängel :)

Nu är vi hemma i värmen igen och lugnet har lagt sig.
Det är härligt att vara lite ledig som man hinner göra saker när det är så vackert väder ute.
Vi hoppas på en bra dag till, sen är det jobbdags igen....

Hej svejs för idag!

Besök och träning hos Linnéa

Igår var jag, Christina och Nisse uppe hos Linnéa och Johan och hälsade på.
Vi började dock färden dit med en promenad så att hundarna skulle "tagga ner" lite.....vet inte om vi lyckades så bra *s*.
Sen påbörjade vi bilturen mot skogen....Vi körde till en skogsväg och där kopplade vi Dexter, Mixtra och Kitty till tre trehjulingen.

Jag försökte leka fotograf med Christinas kamera, vilket lyckades sämre....många suddiga bilder....
Ska ta med min egen nästa gång då blir det nog lite bättre :)
När det var ca en kilometer kvar kopplade vi på Nixo. Han gick så mycket bättre än förra gången, nu förstod han vad det hela gick ut på och hjälpte faktiskt till att dra också, och tuggade inte bara på mamma (Kitty).

Här springer Nixo runt hos Linnéa och är lycklig.
Efter en härlig promenad i skogen och en god fika begav vi oss hemåt igen.
Behöver jag säga att han sov väldigt gott resten av kvällen, självklart utomhus det var ju -10 grader, precis lagom enligt Nixo.

Idag blir det ev skridskoåkning och sen är det nog städning och tvättning som gäller.
Sen ska vi se om jag hinner med min "30 års kris" också.

Ha det bra i kylan!

Dragträning

Idag har vi varit och tränat drag. Nixo fick gå med för första gången :)

På väg till träningen

Christina med Dexter och Mixtra fram och Kitty bak.

Längst till höger Mixtra, höger om henne Dexter och huvudet som kikar fram bakom är Nixo. Kitty har gömt sig någonstans.

På filmen är Nixo hunden bak till höger. Han gick längre än vad filmen visar :) Observera hur han sliter med hela kroppen för att komma framåt. En riktig kämpe :)
http://www.youtube.com/watch?v=4S5JB-2RtDo

Filmaren var ganska intressant tyckte hundarna :)

Nixo blev trött och fick åka bil sista biten hem, men de andra kämpar tappert på.

Vacker väder om än kallt. Men det nya skidstället gjorde nytta.


Nyår och födelsedagsfest!!

GOTT NYTT ÅR!!

Då har vi ramlat över strecket och är nu inne på år 2009. Inga nyårslöften som man ändå inte håller.
Vill börja med att tacka alla som kom på vår nyår/min födelsedagsfest. Vi hade en väldigt trevlig kväll med god mat, många skratt, mycket alkoholoch ABBA :)
Sen vill jag även passa och tacka er som var här den 1/1 då jag fyllde 30 år och firade mig. En väldigt trevlig dag även om alla nog var lite sletna ;)

Fick många fina födelsedagspresenter, vill tacka Hinken, Mamma m familj, Charlie och Rob, Pappa m familj, Ninnie och Jeppe, Linnéa och Johan, Christina och Nisse, Laura och Elias.
Men vill även passa på att tacka alla er som SMSade, mailade eller ringde :)
Det värmer ett gammalt hjärta (för nu är jag ju gammal *s*)

Nixo klarade alla fyrverkerier med bravur. Ingen skotträdd hund där inte :)
Och idag blir det nog lite dragträning. Ska se om jag kan filma lite med min nya videokamera och lägga ut.
Här kommer lite bilder från nyår

Linnéa, jag och Ninnie (som inte har horn på huvudet *s*) i våra snygga klänningar :)

Linnéa och Hinken var kvällen ABBA Singstar par!! Vilket samarbete :)

Jeppe och hans luftgitarr :)

Hocke gick in för Singstar med själ och hjärta. Vann helt klart på stilstudie :)

Papparazzi (Jeppe) jagar mig och Ninnie i köket

Nixo funderar på vad vi sysslar med. Han tröttnade nog på vår vackra sång...förstår inte varför :)

Nyårsgänget tyvärr utan fotografen av förklarliga anledningar (Hinken) och Nixo
Observera att vi kör en djurvänlig nyår med tomtebloss istället för fyrverkerier.
Då är man mogen nog att prata pension också ;)

30 åringen!!

Det finns så många bilder, och det här är bara ett liiiitet axplock.

Tack igen alla som kom och förgyllde min 30 års dag och vår nyårsfest.

Kram och Hej!!

RSS 2.0