Temperaturen sjunker...

Vi börjar märka av hösten. Löven faller till marken och temperaturen sjunker.
Perfekt att börja med höstträningen. Kondition och styrka handlar det om för både min och Nixos del.

Målet är att i februari 2010 tävla i Furudal.
För att vi ska klara detta ska jag genomgå Gröna Kortet kursen inom kort, lincensen ska betalas in. Men det viktigaste av allt är självklart min och Nixos träning fram tills dess.

Igår hade vi vilodag. Jag var på Hässleholmsgården som hade utställning.
Fick i uppdrag att vara fotograf i BIS finalen.
Träffade många bekanta och några nya. Alltid lika trevligt :)

Camilla var där med sina fina hundar. Nixos flickvän till höger på bild :)

Och dessa små har charmat mig :)

Winston som blev BIR (bäst i rasen)

Det var många duktiga hundar och handlers. Mest imponerad blev jag nog av lilla Elisa 9 år gammal. Hon ställde sin border terrier och var mycket säker på sin sak. Så himla härligt att se barn med sån koll! Hon visste precis hur allt från borstning till att visa själva hunden gick till. Hennes lilla vovve blev BIR valp och fick vara med i BIS finalen. Jag tror faktiskt inte jag någonsin har varit så nervös vid ringside som jag var igår. Hon blev uttagen första rundan, uttagen andra rundan och helt plötsligt står hon kvar när det är bara är fem hundar kvar. Kan väl erkänna att vi jublade ganska högt :) Placeringen blev R (reserv, 5:e plats) i BIS Valp finalen. Hur många de var från börjar vågar jag inte riktigt svara på, men de var iaf 30-40 valpar. Vilka prestation! Både hund och matte var trötta när allt var klart, men när hon insåg vilken stor rosett hon hade vunnit så glittrade det till lite extra i hennes ögon.
Ett stort grattis till Elisa och jag hoppas att vi kommer se henne inom juniorhandlingen i framtiden.

Idag har vi jobbat lite hemma och fixat iordning inför hösten.
Passade även på att cykla 5 km med Nixo, det var ju bara 15 grader så jag ville passa på :)

På återseende!


 


Ombyggnad...

Vi bygger om, ursäkta röran!


Jag och datorer går inte alltid riktigt hand i hand. Men jag trixar och fixar och hoppas att jag snart får det som jag vill...

Den här bilden visar ganska bra hur jag känner mig ;)

Ha en trevlig kväll :)

Visseltofta

I helgen har jag och Nixo varit i Visseltofta. Det har varit aktiviteter och utställning.
Det började på lördagen. Jag och Christina och 6 hundar åkte på morgonen dit för att färdigställa inför aktiviteterna vi skulle ha under dagen.
Vi hade agility, rallylydnad och de som ville fick prova på drag.

Jag höll i agility och rallylydnaden. Jag tog hjälp av Linda som har Kittys syster Scilla. Jag visade rallylydnaden med Stella (Christinas tik som bor hos fodervärden Bea). Stella som tävlar i rallylydnad var jätteduktig och tycker det är superkul när man jobbar med henne. Vi körde även lite agility som hon också tävlar i. Så himla härlig hund att träna med :)

Jag och Nixo körde ingen rallylydnad utan tränade mest kontakt. Han hade lite halvsemester utan krav.


Det gäller att jobba för att få kontakt Foto: Elisabeth

och skam den som ger sig. För tillslut så hittade han kontakten och då rullade det på. Foto: Elisabeth

På kvällen blev det grillning och en massa snack. Väldigt trevligt!
Men framåt midnatt var det dags att hoppa i säng för att orka med morgondagen.

Söndagen började jag med att ställa Nixo. Han gick i unghundsklassen och blev placerad som reserv (dvs 5:e placering). Det var ganska väntat. Han har långt kvar tills han är färdig i kroppen och det är bara att ge honom tid.
Hans kritik blev:
Mentalitet: Mycket trevlig
"Rejäl hane med bra skalle, fina öron, bra nos och bett. Fin överlinje och svans. Bra bröst, lite rakställd överarm, kunde vara bättre vinklad i knä och has. Rör sig med bra steglängd men behöver bli parallellare bak och fram, välpälsad"
Jag var mycket nöjd med honom, han uppförde sig väldigt bra i ringen och hade väldigt bra kontakt. Han verkar tycka det är roligt och det är huvudsaken. Han belönades med mycket korv och fick en liten väska med priser i.

Nixo och jag innan bedömningen. Foto: Yvonne Fransson

Under bedömningen. Foto: Yvonne Fransson

Nästa på tur var Stella som jag aldrig har ställt innan. Hon ställdes i bruksklass (i den klassen ställs hundar som har dragmeriter)

Kolla bara vilken kontakt hon har :)

Stella stod så fin, kan det ha varit korven som lockade ;)
Vi vann klassen och gick vidare till bästa tikklassen.
Men innan det var dags för den skulle jag ställa Kitty i Championklass.

Kitty var lite upprörd över att jag hade tagit Stella före henne. Hon brukar ju alltid få följa med mig efter att jag har satt in Nixo. Men så fort jag hade tagit ut henne var hon lika överlycklig som vanligt när vi hittar på något själva :)

Jag hade inte behövt någon korv när det kommer till henne. Så länge hon och jag bara står och tittar på varandra kan vad som helst hända runt omkring oss, det bekommer inte henne ett dugg :)

Under bedömningen känner domaren igenom henne ordentligt.
Det slutade med att vi vann klassen och gick vidare till bästa tikklass :)

Nu hade jag två hundar vidare och jag kan tyvärr inte klona mig. Så Christina bestämde att jag skulle ställa Stella och Kitty fick en annan handler.

Här är alla tikar i bästa tikklass. Efter att har visat upp våra hundar en gång till bestämde domaren att bästa tik blev....STELLA!!! Gissa om jag blev jätteglad :)

Så nu skulle vi in i klassen BIR (bäst i rasen) och BIM (bäst i motsatt kön) Bruks. 

Stella vann och blev BIR Bruks!! Här på fotot är även domaren Erna-Britt och hanhunden som blev BIM Bruks. För att få vara med i BIR och BIM Bruks måste hunden har dragmerit.

Sista klassen för dagen är BIR och BIM (där behövs ingen dragmerit). Där mötte vi dagens bästa hanhund.

Och helt otroligt Stella blev även BIR!!! (Bäst i rasen)
Grand slam och lyckan var gjord :)

Jag vill tacka Bea för att jag har fått träna Stella under tiden hon har bott hos Christina.
Jag vill tacka Christina för att jag fick ställa Stella och självklart även tacka för att jag får ställa min "extra" hund Kitty :)
Även grattis till Christina, Lacey blev BIR-valp!!!!

Tack alla för en underbart rolig helg!!

Fler bilder kommer under veckan. Har ganska många att gå igenom :) Vi träffade bland annat Nixos syster Chess för första gången. Atlas och Yzer (bror och morbror) var där och så självklart, morfar, mormor och Lacey.

På återseende!





Energin börjar återvända..

Energi nivån börjar komma tillbaka, har varit skönt att ta det lite lugnt. Men man kan ju inte ta det för lugnt :)

Så igår var vi på Hässleholmsgården.
Vi började kvällen med att jag instruerade lite lydnad för fem personer. Lite grunder och vad man bör tänka på. De har lite att träna på tills nästa vecka.
Birgitta fick träna med Nixo. Instruktionerna för honom var utan krav, mest korv ;)
Fungerade jättebra och båda verkade uppskatta det hela.

Christina kom förbi och lämnade Stella. Stella är en fodervärdstik som i vanliga fall bor hos Bea. Men just nu bor hon hos Christina.
Efter att jag hade instruerat de andra så tog jag Stella och körde lite lydnad. Hon var lite tveksam i början till vem jag var, men insåg snart att det var jättekul. Dessutom hade jag supergott godis ;)

Vi hade för kvällen även satt upp en tunnel och däcket, så först gick jag bort med Stella och körde lite agility. Hon är snabb till tusen och kan ju alla kommandon. Det var en sån härlig känsla. Den har jag inte haft sen jag körde med Sally :)
Sen tog jag Nixo och körde med honom. Han var också jätteduktig men han skickades inte från samma svåra vinklar som jag körde med Stella. Han är ju faktiskt nybörjare :)

Sen grillade vi lite korv och hade det trevligt.

Jag hoppas jag hinner köra mer agility med Stella i helgen när vi är i Visseltofta. Där ska vi även träna rallylydnad och det ska blir riktigt kul att köra med henne eftersom hon tävlar i det :)

Ikväll är det agilityträning med Nixo och han är taggad efter att ha fått vila, det märktes igår.

Här körde vi en runda i trädgården. Det här tycker han är KUL!

På återseende!


Samlar energi....

Veckan har som vanligt rusat på. Det har varit rallylydnadsträning, agilitykurs, agilityträning hemma och konditionsträning.

Men i fredags kände både jag och Nixo att energin var som bortblåst. Vi har sovit nästan hela helgen och ska nu ta det lite lugnare och samla energi.

Han har ätit dåligt i helgen och varit hängig och jag har själv känt att jag kanske är på väg att börja bli sjuk.
Ikväll är första kvällen sen i fredags som han har ätit sin mat med stor aptit och drack rikligt med vatten. Det känns skönt.

Vi har en lugn vecka den här veckan. Imorgon ska jag hålla i lydnadsträning på Hässleholmsgården och på onsdag är det agilityträning OM han och jag orkar.
I helgen är det dags för Visseltofta och jag hoppas att vi båda är tillbaka på banan tills dess.

Det känns ganska skönt att sitta hemma och inte göra något speciellt ;) Händer inte så ofta. Jag tror Nixo uppskattar det lika mycket. Han ligger nedanför mina fötter och sover.


Kortare uppdateringar kommer under veckan.


Jag fick snällt hålla i pinnen Nixo skulle tugga på ;) Maj 2009

Ha en trevlig kväll!

Utställning på Öland

I fredags tog jag semester från jobbet och istället för att jobba åkte jag och Nixo till Öland.
Yvonne, Flisan och Doris kom och hämtade oss på förmiddagen och sen gav vi oss iväg.
Första stoppet var hos Yvonnes mamma där vi fick en underbar lunch! Sen handlade vi lite mat och började leta efter vår stuga som hette Gula huset och låg vid Skovaruhuset.
Det var lite svårt att hitta eftersom det enda vi såg var Sjöquist Kovaruhus, vi skrattade ganska gott åt att de hade ett Kovaruhus på Öland och körde vidare. När vi efter en stund vände och såg skylten igen så gick tändes glödlampan....Sjöquist...S:et var ju så stort, de var lite fyndiga och det var inte vi. Som vi skrattade när vi insåg vårt misstag.

Efter en kort stund kom Kent och Mikael med sin samojed Sascha. De bodde också i vår stuga.
Han och Nixo blev väl inte jättekompisar men vi höll stenkoll och killarna gick mest och gav varandra sura blickar. Nixo hade lite svårt att förstå att de kunde ha varsin tjej, han tyckte att båda tjejerna var hans!

På lördagen var vi nere på utställningen på förmiddagen och efter lunch tog vi en promenad och sen körde jag ringträning med alla hundarna.
Vi körde tom ringträning med alla fyra samtidigt, gick hur bra som helst :)

Nixo, Flisan i koppel, Doris och Sascha


Flisan, Nixo, Doris och Sascha. Han höll lite säkerhetsavstånd till Nixo.

På kvällen hade vi kräftskiva inne på campingen hos Carina och Anneli. Många samojedägare och hundar och trevlig hade vi!

Jag står och snackar med Carina och Peter som cyklade förbi. I bakgrunden är vårt långbord.
Tack för en trevlig kväll allihop!

På söndagen var det dags för utställning. Jag ställde Nixo, Flisan och Doris.

Jag och Nixo innan bedömningen. Han står och spanar på tjejer....som vanligt ;)
Han fick  kv  kk.


Jag var jätteglad och supernöjd med honom. (han fick en etta i kvalité och kom fyra i sin klass)
Kritiken blev:
Maskulin hane, har fina ögon, något stora öron, bra bett, välbalanserad svans, kunde vara bättre vinklad fram, bra bak, utmärkt benstomme, ej i päls.
Något vek i sina mellanhänder, trång bak, rör sig med bra steg från sidan, fortfarande ofärdig för klassen.
Domarens kommentar efteråt var. Stäng in honom i garderoben ett par år, han måste få tid att utvecklas.
Så nu bor Nixo i garderoben och får inte komma ut förrän han fyller 3, tidigast!
Vet inte vad miljö och hälsovårdsnämnden tycker om den här behandlingen av hund, men om en domare säger att det är ok så måste det ju vara lagligt ;)

Helt allvarligt så förstår jag vad hon menar. Nixo har all tid i världen och vi har ju ett par andra aktiviteter vi kan sysselsätta oss med istället :)

Jag ställde även Yvonnes hundar.
Flisan fick 1 kv med ck och blev placerad 5:a i bästa tikklassen om jag inte minns fel.
Doris fick 1 kv med hp och domaren var supertrevlig mot Doris som var lite osäker i ringen.
Sådana domare får plus i kanten av mig!!

Här är uppfödarklassen: Deejasome´s kennel. Jag ställde Doris.

Jag vet inte vem som var tröttast på vägen hem...men jag tror Nixo vann :)

Hela gänget Sascha, Flisan, Doris och Nixo

Tack för allt Yvonne och tack för att jag fick ställa dina hundar!
Nixo tackar Doris för allt tålamod :)

Idag har vi cyklat 4 kilometer och hjälpt Christina med att skyltar inför Visseltofta som är om två veckor.
Imorgon är det dags för rallylydnad och på onsdag är det agilityträning igen.

Så nu tar vi kväll och tackar för oss :)

På återseende!

Kursstart och mycket mer...

Det har hänt en hel del sen sist. Men tiden har inte räckt till så bloggen har fått ligga lite vilande i en vecka och lite till.

Familjen utanför Gripsholms Slott där vi var när vi firade min mammas födelsedag.

Sen vi kom hem i onsdags har vi varit på en rallylydnadsträning och grillkväll på Hässleholmsgården. Med oss hade vi Lacey. Lika trevlig som vanligt, både för hundar och människor. Tyvärr blev det ingen fotografering den här gången, men nästa gång då lovar jag att den följer med :)

På lördagen åkte vi åter till Hässleholmsgården, den här gången var det ringträning och rallylydnad. Jag hade med mig Lacey och Nixo. Vi socialtränade mest då Nixo har kommit in i den härliga hormonåldern. Vi gjorde ett försök på rallylydnadsbanan men koncentrationen räckte inte till både gräsmattan och matte, så matte ignorerades.
Men det blev mycket prat och nya bekantskaper.

I söndags var vi på blackrace i Knislinge. Många snabba bilar och många höga läten. Nixo uppskattade inte evenemanget så han fick ligga i sin älskade bil. Vi andra hade dock mycket trevlig och såg många häftiga bilar :)

Tisdagskvällen gick åt till att hjälpa Christina att sätta upp den nya hundgården. Det blev väldigt bra och nu finns det gott om plats så jag kan lämna Nixo där när jag ska iväg på konferenser med jobbet. Självklart har Christina själv nytta av den då det är löptikar där hemma med jämna mellanrum :)

Onsdagen var verkligen dagen med stort O...nervös har jag varit sedan inträdesprovet..det var alltså dags för agilitykursstart. Jag hade ett ordentligt snack med Nixo innan, sen laddade vi med att cykla 4 kilometer och hoppade över kvällsmålet. Kl 18 var det dags för avfärd mot den nya klubben.
Vi började med genomgång om klubben, om oss, våra hundar och målet med agilityn.
Jag sa väl lite ödmjukt att vi får se var vi hamnar, visst är det kul att tävla men jag vill främst se vad Nixo tycker om agilityn.

Vi blev uppdelade i tre grupper. I min grupp är det fyra large (stora) hundar. Vi fick bygga en kombination och börja träna på den. Instruktören ville gå runt och se alla för att få en överblick över hur mycket vi kan.
Jag körde lite snabb lydnad med klicker och gick sen och körde kombinationen två gånger. Snabbt gick det och även om han missade ett hinder så kändes det bra. Jag kräver ju inte att han ska kunna allt när vi kommer till kursen utan bara att fokus är på mig. Koncentrationen fanns där och hungern gjorde att korven som var med var högintressant.
Så kom då instruktören, hon tog vår skål med godis och ställde sig vid mållinjen. Jag gick och satte Nixo vid starten, talade om för mig själv att andas lugnt och inte bli nervös och sen visade jag vårt stopptecken och gick framåt.
Nixo satt snällt kvar och väntade på kommandot framåt, sen gick det undan!! Tur nog kan han en del kommandon eftersom jag efter andra hindret låg ungefär 5 meter bakom honom. Han styrde säkert in i tunneln så låg som en båge och jag kunde då börja springa mot målrakan. Innan sista hindret var han förbi mig igen och när vi går i mål så inser jag att vår skål inte står där.
Jag tittar mot instruktören och där står hon och nästan gapar. Kommentaren blev "oj, jag blev så till mig att jag glömde ställa ner skålen"
Då lättade mitt hjärta!
Jag har känt att vi skulle behöva kämpa oss in i kursen eftersom han på nåder hade fått komma med från första början. Men det gick lättare än förväntat.
Hon följde med oss till en annan kombination och när Nixo även där visade att koncentrationen var på matte och agility är skitkul så sa hon "det här går ju jättebra, jag kan gå vidare och titta på de andra nu, det här klarar ni ju fint"

Resten av kvällen flög jag på rosa moln och Nixo fullkomligt älskade det vi gjorde.
De andra i gruppen frågade mig och samojeder verkligen brukade vara så snabba...kanske inte så snabba, vem vet ;)
Så nu kör vi vidare, med mindre nerver från mattes sida och ett nytt intresse hos Nixo :)

Min blivande agilitystjärna?

Ikväll packar vi inför Ölandsresan imorgon. Jag hoppas att jag hittar en anslutning där så jag kan uppdatera bloggen under helgen. Kameran är iaf packad.
Imorgon förmiddag kommer Yvonne och hennes hundar och hämtar mig och Nixo, det ska bli en mycket trevlig helg hoppas vi på :)


Dags att packa vidare, på återseende!

RSS 2.0