Utställning i Vaggeryd

Igår var det dags för utställning i Vaggeryd. Jag ställde Nixo i bruksklass och där blev resultatet följande: 1 kv och 2 kk. Det betyder att han är av mycket god typ men att han kom tvåa i sin klass. Dvs han blev slagen av den andra hanen som han tävlade emot.

Men jag är jättenöjd med Nixo, han visade sig från sin bästa sida och uppförde sig exemplariskt i ringen.

Jag ställde även Lacey (Christinas juniortik), hon fick en 1:a i kv och vann sin klass med Hp (hederspris)

Och tillsist (men inte minst) ställde jag Dexter (Nixos morfar). Han ställdes i veteranklassen då han är 9 år drygt. Han vann sin klass och gick vidare till bästa hanhundsklass, han vann den med och eftersom ingen tik hade fått CK (certifikatkvalite) så blev han även BIR (bäst i rasen)

Vi gick då vidare till den stor BIS finalen som var på eftermiddagen. Han ställdes först i BIS Veteran och blev 3:a, sen ställdes han i BIS (Bäst in show) och VANN!!!

Den fina rosetten som vi vann :)

Han var jätteduktig och tyckte nog det var kul att springa med mig för han viftade på svansen hela tiden ;) Det var första gången jag ställde honom och jag var lite nervös innan, men det gick ju kanonbra!

Nixo sov gott i bilen på väg hem. Han, Lacey och Dexter kurade ihop sig och somnade väldigt fort.

Tyvärr har jag inga foton från dagen men om någon annan har några foton på mig eller hundarna så mottages de tacksamt :)


Idag har vi gått med Nina och tjejerna i skogen. Nixo fick gå lös nästa hela promenaden. När vi gick på de stora promenadstråken så hade jag honom kopplad, men ute i skogen fick han gå lös hela tiden.
Han badade, busade och sprang hela tiden. Promenaden tog på krafterna och i slutet så lommade han och Tilda efter mig och Nina medan Flinga sprang på helt oberörd, det är border collie krafter det ;)

Nixo, Flinga och Tilda efter skogspromenaden.

På återseende!


Förberedelser...

Till helgen är det dags för utställning för Nixos del. Han ska ställas i bruksklass i Vaggeryd. Första gången för honom i den klassen och det känns stort. Jag har tidigare ställt honom i valp och unghundsklass, och nu är han redan i bruksklassen.
Han ställs i den klassen eftersom han klarade dragmeriten i vintras.

Så idag åkte vi till mina och Sallys agilitykompanjoner, Lena och Greger. De har ett trim och de var snälla nog att låta mig och Nixo komma ner. Att ha möjligheten att bada honom i ett höj- och sänkbart badkar är rena drömmen för min rygg.

Lena och Greger var så snälla att de hjälpte mig hur mycket som helst. Greger gjorde alla lyft med Nixo och han gjorde även den största delen av badningen.

Det är inte Nixos favoritsysselsättning att bli badad. Men Greger hade god hand med honom :)

Sen flyttades han till ett annat bord och där blev han fönad och borstad. Jag hade lite tur så att deras kund uteblev så jag fick hjälp av både Lena och Greger att torka honom. Jag är evigt tacksam!! Tänk hur fort det går med två fönar och en person som hela tiden har full koll på hunden.

Nixo är inte superförtjust i att bli fönad, det låter nog för mycket i hans tycke, men han är ändå snäll hela tiden.

Så efter en och en halv timme var han torr och nerplockad från bordet.

Då blev det godis och det tyckte Nixo mycket om, iaf när Lena plockade ut "rätt" godisar ;) Han är inte lite kräsen han!!

Ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna, de är tagna med min mobil.

Imorgon är det dags för rallylydnad igen, det ska bli kul. Jag missade förra veckan eftersom jag var på konferens med jobbet i Stockholm. Men jag tror vi hänger med snabbt igen.

Hinken och jag var även iväg och tittade på kvalet till SM i motorkross i helgen, bilder kommer senare då jag håller på att greja med dem just nu.

Så nu hoppas jag att alla våra vänner och läsare håller tummarna för oss på lördag. Jag har ett mål men jag är lite skrockfull och vågar inte skriva det här ;)

Nu ska jag gå och vila ryggen och Nixo han sover gott och drömmer säkert om vatten och fläktar ;)

På återseende!


Skånedraget

Helgen passerade lika fort som den brukar.
I lördags var vi på rallylydnadskurs i tre timmar. Det var blandat teori och praktik, jättebra upplagt.
De hade byggt upp två banor som vi fick torrgå innan vi fick gå med hundarna. Att torrgå en bana är jag ju van vid från agility så det var inga problem. Men man märkte på de andra i gruppen som inte har gjort det innan att de tyckte det var lite pinsamt ;)

Nixo var iaf jätteduktig och det verkar som han tyckte det var jätteskoj. Det känns som att det här passar oss jättebra och förhoppningsvis kanske vi vågar oss på en tävlingsstart till hösten :)

Igår söndag åkte jag och Christina ner till Höör med alla hundarna. Där annordnade SPHK Södra Skånedraget. En barmarkstävling för alla som vill.

Christina hade anmält Nixo, Kitty, Mixtra och Dexter till fyrspannsklassen. Det var ganska många människor där och det var en väldigt trevlig atmosfär. Många var intresserade av att vi kom dit med samojeder, väldigt skojigt faktiskt :)

Hela ekipaget på plats och Christina är iväg och anmäler sig och hundarna.


Det var mycket folk och hundar på kursgården där tävlingen hölls.


Hundarna selades i god tid då vi råkade se fel på starttiden. Så det var bara att sätta sig ner och vänta en timme till ;)


Lacey tyckte det blev jättetråkigt när de andra hade kört iväg. En stor gäsp blev det.


Här kommer de tappra. 15 grader varmt och sol...det är för varmt för samojeder. Men vi tog det som en träning och hundarna kom runt 4,5 km på hyfsad tid under rådande omständigheter.


Mixtra och Dexter fram och Kitty och Nixo bak.

Alla var glada och nöjda när vi åkte hem och det är huvudsaken. Jag blev lite sugen på att köra så jag hoppas att jag kan få ihop ett tvåspann till hösten och köra själv :)

På återseende!

Pappa på besök :)



Idag blev det en cykeltur med Marie och Allis. Vi cyklade upp till skogen och Nixo var riktigt taggad. Han drog mig hela vägen upp, duktig draghund ;)
Sen när vi kom upp till skogen så släppte jag honom och fick själv kämpa mig igenom alla backar medan han och Allis sprang omkring och sniffade och sprang rundor.
Inga rymningar idag och det är jag väldigt nöjd med. Jag hade fullt upp med cykeln så jag hade inte riktigt tid att kolla efter Nixo. Tur nog hade jag Marie med mig som höll ett vakande öga på oss båda ;)

På vägen hem fick de bada lite i bäcken. Nixo stod med stilla och svalkade av sig och drack lite. Men stackars lilla Allis fick kämpa för hon höll på att dras med med strömmarna. Men det gick bra och Nixo verkar lugn och tillfreds ikväll.

Imorgon är det fredag och sen är det full fart för det är helg. På lördag är det dags för brukshundklubben och rallylydnadsträning och på söndag har Christina anmält Nixo, Kitty och Mixtra till Skånedraget. En dragtävling nere i Höör som körs på barmark. Jag hänger såklart med som en hjälpande hand och fotograf :)



På återseende!


Ralllylydnad annandag påsk!

Tyvärr kunde Malena inte komma idag men vi körde ett träningspass själva iallafall.
Här kommer bilder från träningen ;)






På återseende!

Fotografering..

Imorse var det molnigt och ganska blåsigt så jag och Christina stack ut på dragrunda med hundarna. Jag körde Lacey och Kitty och Christina tog Mixtra och Nixo. Tjejerna jobbade på riktigt bra och det var riktigt härligt att komma ut och känna vinden i ansiktet.

Det känns att det är söndag idag, men tur nog är jag ledig imorgon också så jag ska njuta lite extra :)



Se så liten Nixo var på den bilden. Förhoppningsvis kan vi få till en ny sån här bild. Vill bara vänta tills naturen har vaknat lite mer.

Imorgon blir det rallylydnadsträning, förhoppningsvis med Malena. Vi får se hur vädret blir och om vi får ihop en tid som passar oss båda. Självklart tar jag med kameran :)

På återseende!

Aktiviteter..

Egentligen spelar det ingen roll vad man gör med sin hund, bara man gör något. Tänk på att utmana hunden mentalt. Våra vänner är glada för att ha en uppgift i livet och för att känna sig behövd.

Detta vet ni alla säkert redan, men lika viktigt som det är för hunden att få arbeta på något vis, lika viktigt är det för mig att känna att min hund får ut maximalt av livet.

När min hund måste gå över regnbågsbron ska jag med gott samvete kunna säga att jag har gjort allt jag har kunnat för min vän och han/hon har haft det absolut bästa livet som jag kan erbjuda.





Dags att hoppa på käppen och flyga till blåkulla!

På återseende!


RSS 2.0