Nyårsafton!!

Jag vill bara passa på att önska familj, vänner och alla bloggläsare
ETT GOTT NYTT ÅR!!



Självklart firar vi ett smällfritt nyår då vi tänker på djuren i naturen och i hemmen! Ett bra alternativ är tomtebloss!

På återseende nästa år :)


Cissy, Nixo och Minus


Bling bling..

Nu har jag nog fått riktig bling-bling mani!
Inte nog med att jag har bling-bling på naglarna och på fingrarna, jag har nu tillbringat kvällen på nätet letande efter bling till mobilen och till datorn...snart ligger nog mina stackars killar risigt till ;)

Men blått bling på killarna hade nog inte varit fel!


Men tips på "skins" till den bärbara eller var man kan beställa det av egna bilder mottages tacksamt!
Hade varit kul med en dator som inte är svart och tråkig som alla andra. Fick ju tyvärr inte den rosa datorn jag helst ville ha ;)


Jag kanske håller på att bli en shopoholic?? Lyxfällan here I come ;) Haha, nä så illa ska det inte gå.

Nu ska jag ta mina trötta och lurviga hundar och hoppa i säng. Halvdag imorgon sen är det nyårshelg :)



På återseende!

Stora killen!!

Här rullar det på i hög hastighet!

Minus har hunnit bli 6 månader!! Tänk så fort tiden går (fast det säger jag ju varje månad).

Stora killen började lyfta på benet på sin 6 månaders dag, man blir stor då tyckte han nog. Nixo tittade på honom och skrattade nog lite på hundvis när balansen tröt. Men skam den som ger sig, han trippade stolt fram till ett träd och slängde upp benet i luften och sen dess fungerar balansen. Nixo sniffade lite men tyckte inte det var något att bry sig om. Han och lillebror kan ju hjälpas åt att kissa in alla träd i sin närhet, en fördel kanske Nixo tyckte ;)

Den berömda spökåldern har också börjat komma. Än så länge låter han "uff uff" när han ser en skugga som han inte känner igen. Annars verkar han ganska orädd.

Jag har anmält honom till två utställningar och en till är på g. Mer om dessa tar vi när det närmar sig.

Förra året gick vi en handlerkurs för Gerard O´Shea, och nu är det dags igen. Första helgen i februari går vi fortsättningskursen. Tack till Liselott och NSKK som fixar och donar! Den här gången kommer jag gå med Minus och det är verkligen en höjdpunkt.

Men nu ska ni inte tro att Nixo är bortglömd på något vis. Han tränar inför Samojedveckan i Furudal. Han körs av Christina tillsammans med tjejerna ungefär tre gånger i veckan. Igår var första gången på en vecka eftersom vi var borta över julen. De körde en runda på ca 1,2 mil och hundarna verkar vara i bra form.

Ja ni ser, det rullar på ;)

Ikväll ska vi gå en kortare promenad och sen ska jag på allvar dra igång klickerträningen med Minus och börja lära in lydnadsmomenten. Jag har medvetet väntat för att jag är nyfiken på att se hur han utvecklas utan träning, men nu är det dags att lära in lite fler kommandon än stå, stanna och kom.
Nixo kommer bara få några korta pass för att han inte ska känna sig utanför. Vi har lite smågrejer jag vill finslipa på innan rallylydnaden drar igång. Men hans huvudsakliga sysselsättning nu är draget och då behöver han vila mycket mellan träningarna.

Nyår närmar sig med stormsteg. Jag hoppas att alla väljer bort nyårsraketer och istället kör alternativet tomtebloss. Det finns så många djur som blir skrämda.


Nu är det dags för mat, promenad och träning!


På återseende!


Timmarna innan...

Det närmar sig sakta men säkert. Granen är klädd, skinkan är i ugnen, middagen är intagen, hundarna är rastade, paketen är inslagna. Allt börjar ramla på sin plats. Här kommer lite bilder från dagen, men först ett julkort från Nixo och Minus uppfödare.

Det är morfar Dexter på bilden. Tack så jättemycket och önskar hela familjen en GOD JUL!


Jag tror faktiskt att vi kan vara med och tävla om Sveriges fulaste gran. Men tar man en topp från en stor gran så blir det nog inte mycket bättre än så här ;)




Nu blir det kvällsfika innan vi går och lägger oss.


På återseende!

Dan före dopparedan...

Dagarna verkligen flyger fram. Imorgon är det julafton...tänk julafton. Det måste vara årets härligaste dag!
Jag är som ett barn när det kommer till det här med julafton. Träffa familjen, pappa får jag träffa på juldagen men det är ju nästan samma sak, äta god mat och såklart julklappar. Jag har svårt att förstå familjer där man inte ger vuxna och vuxna barn julklappar...isf vill jag alltid räknas som barn ;)

Nu har både bror och syster kommit så nu ska vi ladda inför den stora dagen imorgon!
I eftermiddag blir det grilljering av skinka, klä granen, slå in paket och ta en långpromenad med killarna. Är skönt att flyta omkring och bara vara :)

Tack alla vänner för de fina julkorten vi har fått!
Självklart lägger jag upp dem här på bloggen så att ni alla kan få se på de fina julkorten









Tack även till Malena med familj och Margareta på Polarullens Kennel, tyvärr var era kort så små så jag kunde inte få upp dem till normalstorlek.









Årets julkort!

Nu är det här, årets julkort :)



Jag vill även passa på att lägga upp några julkort som har kommit till oss.






Tack för de fina julkorten :)


Idag har vi haft vilodag, eller killarna har haft vilodag ;) Det finns ju en hel del att fixa med här hemma och en del arbete på datorn. Men nu stänger vi ner för ikväll och laddar om för en ny jobbdag imorgon och så får vi ju besök imorgon av vår härliga vänner!


På återseende!

Julkort!

Jag jobbar fortfarande på vårt julkort. Är inte riktigt nöjd och vill ju inte att det ska se ut som någon annans. Så jag låter fantasin jobba vidare.

Men under tiden börja det komma in julkort från våra vänner som jag gärna vill visa upp och tacka för!


Tack söta rara, ett helt fantastiskt julkort!


Julkort från det underbara Menageriet, tack Lena och Greger!


Tack Pernilla och alla vovvarna på Bivvilis Kennel.


Den här helgen har varit full av träning för hundarna. Igår lördag körde Christina först en sväng med de stora hundarna. Sen drog vi på oss skidorna och tog en tur med Dexter och Minus. Det blev bara ett par kilometer, Minus är ju inte så gammal och ska inte belastas så hårt.

Jag hade nöjda och trötta hundar hela lördagskvällen :)

Sen imorse efter att ha hämtat hem bilen som var på verkstad och lämnat hundsockor till Mikael och Kent så gav sig killarna och jag ner till Christina igen. Idag fick vi sällskap av Bea och Stella. Det var kul att se dem bägge igen!
Även Hanna kom ner med Vintra och det är ju alltid kul att ha de nya hundarna med i spannen.

Så Christina och jag gav oss ut med varsitt trespann. Det var en skön dag och solen tittade tom fram litegrann. Jag körde Lacey, Stella och Nixo, alla tre gick bra och de gånger Nixo tyckte att det skulle jagas kaniner eller rådjur talade tjejerna om att "nä, du håll dig på vägen". Väldigt nyttigt för Nixo :)


Så nu laddar vi om inför en kort arbetsvecka för snart är det ju jul :)
Julgardinerna kom upp i helgen och med några små inköp imorgon så är alla julklappar klara också.



På återseende!

Snö...

Milde, här har det snöat i massor det sista dygnet! Det måste vara någon typ av nytt rekord. Tyvärr är det för mörkt när jag kommer hem från jobbet så jag kan inte erbjuda några bilder. Men imorgon ska jag fotografer så det står härliga till :)

Det här är taget förra helgen och sen dess har det kommit massor med snö. Nu ser man inte jordhögarna längre.

Ikväll bestämde jag och Christina att vi skulle ta en tur med hundarna. Hennes släde har stått uppe hos mig ett tag så jag tog tillfället i akt att prova Minus framför släden. Han är (i mina ögon) fortfarande för ung för att dragtränas, men det var en så kort tur så jag var bara tvungen att prova. Och lillkillen har verkligen draget i sig. Han siktade rakt fram och sen var det full rulle. Nixo fick snällt hänga med ;)

När vi kom fram satte vi in Minus i bilen och satte fast de andra. Sen drog Christina och gänget iväg medan jag hade en gråtande Minus bak i bilen. Man ska inte förmänskliga hunden, men jag har aldrig hört honom låta så när han såg att de försvann utan honom. Stackars liten!

När jag kom ner till Christina gick jag först en liten runda med Minus och även Dexter fick komma ut på en promenad. Sen såg jag pannlampan närma sig i hög hastighet.
Jag och Minus ställde oss vid husknuten och hejade på, ja faktiskt, vi hejade båda två. Jag tjoade och han skällde. Det är samarbete det ;)


Sen blev det en avkopplande kväll nere hos Christina och Nisse med en kopp te.


Angående Pippi (katten) som jag skrev om i förra inlägget. Det gick bra och hon slapp dränage den här gången. Så det blev antibiotika i 10 dagar istället, men det är inga problem eftersom hon älskar medicinen. Så både jag, Pippi och plånboken var ganska glada när vi gick därifrån ;)


Nu ska vi försöka hitta kudden och ladda om inför morgondagen och mer körning. Jag hoppas att min rygg är bra nog till att ta en tur med skidorna och Minus. Nixo får ta en tur med spannet igen, det känns lyxigt med snö härnere.

Också taget förra helgen.


På återseende!


Katten vilken otur...

Pippi har dragit på sig otur, och otur är dyrt.
För två månader sedan hade hon en böld, antagligen efter ett slagsmål, och nu är det dags igen. Hon stöder inte ena frambenet och idag har jag äntligen fått komma tillräckligt nära för att se att det saknas lite hår på ett ställe. Så nu är det dags att åka till veterinären igen...suck!!

Men det är inte bara hon som har otur, att ha katt är inte billigt så även jag blir drabbad. Eller rättare sagt, min plånbok.

Men har man valt att ha djur så får man vara beredd att betala för det också. Jag hoppas bara hon slipper operation och att det är snabbt fixat.


Ungefär såhär tror jag det ser ut nrä hon är ute, dock med en annan motståndare ;)


Nu ska vi strax iväg ner till Christina och dragträna. Eller iaf Nixo, jag och Minus ska busa i snön medan de kör.



På återseende!

Helgen..

Igår åkte jag, Minus och Nixo hem till Jenny med familj. Vi hade en jättetrevlig kväll med god mat och gott vin. Jag passade även på att mysa med hennes små valpar som är hur söta som helst!




Efter hemkomst idag så åkte vi ner till Christina. Hon gav sig ut på en slädtur med Nixo, Mixtra, Kitty och Lacey. Jag och Minus passade på att gå en promenad i det underbara vädret.



Min härliga kille och morfar Dexter busade lite på fältet.

Sen fick jag snabbt springa tillbaka med Minus för att kunna möta upp Christina och gänget som var på ingång.

Det var några tappra kämpar som kom tillbaka. Det var svårt underlag och väldigt ojämt ute på de okörda fälten.
Men alla fem verkade nöjda och glada.


Vi avslutade vår söndag hemma hos Gunhild med jättegod middag. Jag tror det är dags att jag börjar fotografera hennes rätter. Hon hade kunnat ställa upp i "halv åtta hos mig" utan problem.

Nu ska jag göra som hundarna och intag liggläge i soffan :)


På återseende!

Julkort..

Sitter och låter kreativiten flöda. Det har blivit lite roligt att få sitta och ordna med årets julkort. Tacka vet jag E-kort istället för de gamla hederliga posta-på-posten-korten. Även om de är trevliga att få så kommer jag nog aldrig få tummarna loss att göra sådana själv.

Klockan är mycket och egentligen ska jag sova för länge sen, men jag har fått någon typ av adrenalinkick av att låta min kreativa sida jobba ;)

Här kommer iaf lite bilder på Minus från det att han var 8 veckor till dagens datum.

Mattes lilla buse :)

Idag har jag förresten namnsdag..Anna :) Grattis till mamma och alla andra som heter Anna!


Nu är det dags att ge upp för dagen.



På återseende!

Förändring

Nu är min nya dator här och det betyder att jag kan börja använda alla bilder jag har ;)

Ikväll har mitt ex varit här och hämtat sina saker. Det betyder att jag var tvungen att möblera om lite och greja. Milla, Fidde och Holly kom hit och hjälpte mig. Dessutom fick jag en jättesöt brödrost, tack! :)

Så här blev vardagsrummet när vi hade lyckats få ihop alla sladdar och möblerat om lite.


Både jag och Nixo trivs, Minus orkade inte vara vaken och titta så han har lagt sig på "sitt" täcke och somnat.

Angående hans täcke. När jag var uppe på vinden häromdagen för att bära ner en massa grejer så hittade jag Sallys gamla täcke som hon alltid låg på. Jag tog ner det och la det i sovrummet. Nixo gick och sniffade på det och undersökte det noga innan han gick och la sig på sin vanliga plats (min säng). Sen kom Minus, han tog en snabb sniff och slängde sig sen ner och rullade runt på täcket och la sig sen platt fall och somnade...hm...har ju sagt det innan, han har ryck som Sally, han hackar tänder som Sally och nu ser det ut som att han har hittat hem på Sallys täcke.
Behöver kanske inte tillägga att han numera bara sover på det täcket :)


Nu ska jag och Nixo göra honom sällskap i sovrummet!

På återseende!

Vinterlandskap..

Det är just nu jättemycket snö och minusgrader i Skåne. Det är en perfekt samojedvinter och jag hoppas det fortsätter på det här viset.

Bild: Lånad

Våra lunchpromenader är underbara, kylan biter i kinderna när man pulsar genom snön och killarna är lite tokigare än vanligt. Det förgyller verkligen ens dag och gör att man har lite extra energi på eftermiddagen.


Det händer just nu ganska mycket och därför har jag inte hunnit uppdatera så mycket som jag hade velat. Det är lite bilder på väg in så forhoppningsvis blir det fler inlägg under veckans gång. Dessutom har jag äntligen fått besked från försäkringsbolaget angående min dator. Den gick sönder i augusti och jag har haft en lånedator sen dess. Den har inte alla funktioner som jag hade velat ha och den är ganska långsam med så det är jobbigt att
ladda upp bilder.
Men problemet kommer lösas nästa vecka då jag kommer få en ny. Så nu gäller det att jag väljer en bra dator som passar mig. Vågar man verkligen lita på försäljarna i affärerna? Ibland känns det som att de vill sälja mer dator än vad man behöver.

Igår var jag på julbord med jobbet på Ronneby Brunn. Det blev mycket julmat och sen uppträdde Linda Bengtzing med sin julshow. Den var kanon och jag hade en mycket trevlig kväll.

Nixo fick bo hos Milla, Fidde och Holly. De var så snälla så de körde ner honom till Christina i förmiddags och sen gav hon sig ut på en träningstur med Nixo, Kitty, Lacey och Vintra. Minus har bott hos Christina och har busat med alla hundarna som vanligt. Tack alla tre för hjälpen!

I eftermiddags åkte jag och Christina till Hässleholmsgården, det var dags för julkul med Ulf. Nixo fick vara hemma och vila efter dragträningen. Så jag och Minus åkte dit och anmälde oss. Det var jättetrevligt och Minus var duktig med alla hundar som var där. Han har sovit gott sen vi kom hem :)




Nu ska vi ta och tända våra adventsljus och njuta av söndagskvällen :)





RSS 2.0