Nixo GODKÄND på Polarhundstest B!

JIPPI!!!

Igår gick hundarna runt på tiden 3 h och 14 minuter, alla var pigga och fräscha när de kom i mål.

Mixtra och Kitty fram och Yemaja och Nixo bak.

De låg och sov hela kvällen så det hade ändå tagit lite på krafterna.
Men det var bra med ordentlig uppladdning eftersom de skulle gå delprov 2 idag.
 
Starten gick betydligt lugnare idag men alla fyra gick iväg. Sen var det en nervös väntan. Tiden de skulle klara var 8 h och 32 minuter sammanlagt på båda dagarna. Det bådade gott eftersom de hade gått så fort igår, men det har snöat inatt och spåren var betydligt tyngre idag.

Men efter 3 h 57 h kom de äntligen tuffande mot mållinjen.

Mixtra och Kitty fram och Nixo och Yemaja bak.

Jag vågade dock inte ta ut glädjen i förväg utan ville se resultatlistan först. Och nu för en stund sen kom den upp och där står det att de alla fyra är godkända!!

Den något slitna mushern alias Christina har nu uppnått tillräckligt med poäng för att få SKK´s bruksuppfödarpris!

Yemaja (Nixos moster) som gick med i spannet blev efter det godkända testet Svensk Utställningschampion! Grattis till Yemaja och Susanne!


Alla tuffar fram förutom Nixo som hittade lite extra krafter, det stod ju en snygg löptik vid mållinjen ;)

Ikväll blir det pizza och bubbel för människorna i stugan. Självklart ska vovvarna få en hel del gott de med :)

Tidigare i eftermiddags såg det ut så här, Nixo ligger mitt mellan tjejerna ;)
Men sen bjöd Susanne på grisöron och då blev det fart på allihopa :)

Det finns så mycket mer att berätta, men det får jag ta en annan dag för nu ska jag ut och gå med de godkända hundarna ;)

På återseende!




Uppladdning inför de sista dagarna..

Dagarna rusar fram och det är redan måndag. Idag har det varit vilodag och hundarna har hittat på lite olika skojiga saker.

Imorgon är det dags för draghundstestet, dvs 2 gånger 3 mil. Hundarna ska gå 3 mil tisdag och onsdag. Det blir ett verkligt prov för Nixo. Jag hoppas att uppladdningen och träningen har lyckats och att han gör bra ifrån sig.

Idag har jag samlat ihop lite bilder från veckan...

Här sitter vi i starten och håller hundarna tills tiden är inne att starta. Jag och Nixo till vänster på bilden.


Här har de ropat kör och Nixo och Mixtra laddar iväg för fulla muggar!


En riktigt snygg start och snyggt iväg. Härligt att se hur de drar på :)


Och här kommer de i mål dag två. Alla hundarna ser fortfarande glada och pigga ut :)


Så här trött blir man av att vara draghund. Nixo hittade en mysig plats under bordet.


När vi kom ut imorse såg våra slädar ut så här. Härlig frost :)


Självklart var vi tvungna att gå ner på sjön och ta den obligatoriska Cissy och Nixo bilden. Kolla på bilden vi tog förra året, se under februari 2009.


Sen var det barnrace på sjön. Kitty och Yemaja drog Sara.


Sen var det 100 meters tävling. Nixo kom på sista plats med sina 13.90, men han var ju tvungen att springa snyggt eftersom det var så många snygga tjejer där ;)


Han fick iaf ett tröstpris, en reflexväst. Se så fin han blev :)


Nixo 23 månader om två dagar :)


Snygga killen en djup snö på sjön.


Sen fick han busa med Myra och det tyckte han var superroligt!


De busade så mycket att de välte Emily ;)

Nu ligger alla hundarna utslagna på golvet och laddar (förhoppningsvis) inför testet imorgon.

Jag måste även skriva och berätta hur stolt jag är över Nixo. Han bor faktiskt tillsammans med TVÅ löptikar under den här veckan. Den ena, Mixtra (hans mormor) är idag på dygn 9, dvs hon går in i höglöp när som helst. Men Nixo uppför sig EXEMPLARISKT!!! Han luktar lite men är inte besatt och äter fortfarande mat. Jag är så STOLT!

Nu ska jag luta mig bakåt och titta lite på OS.

På återseende!

Nixos första Nordiska Mästerskap!

Är nu avklarat :)
Det blev ingen vinst och det blev nog ingen godkänd tid (för meriteringen), men under de förutsättningar som vi hade så är jag nöjd ändå. Nixo har kämpat väl och med en löptik i spannet så är jag faktiskt imponerad av att killen som är 23 månader klarade att gå med och jobba så bra.

Just nu ligger han och sover och det rycker i benen på honom...han springer nog milvarvet en gång till i sömnen ;)

Igår hann jag inte med någon uppdatering.
Det var första tävlingsdagen för oss och Christina och hundarna gick runt på 1 h och 2 minuter.
På eftermiddagen var det årsmöte. Ett trevligt årsmöte men som väcker en hel del fungeringar...någonstans mitt i funderingarna så blev jag kuppad av Christina ;) Jag blev föreslagen som suppleant i SPHK Samojeds styrelse. Med ett enhälligt beslut så blev jag också invald. Det ska bli spännande att sitta med och lära mig mer om rasen.

Kvällen slutade däremot i katastrof. Vi skulle äta middag på restaurangen här i stugbyn. De gör jättegoda pizzor där. Vi var ett sällskap på 13 personer som hade bokat plats kl 20. När vi kommer in kl 20.02 blir kocken/chefen/bokningsansvarige irriterad över att vi kom försent. När vi sen beställde mat så tog pizzadegen slut när det var fyra personer kvar, inklusive mig själv. Jag beställde då en rödspätta och det gjorde även Susanne som också bor i vår stuga.
Efter att ha väntat i en och en halv timme serveras maten till mig och Susanne, det ser jättefint ut...tills vi vänder på fisken...där är den kolsvart!

Jag klagar till kocken och han skäller ut mig för att jag klankar ner på hans mat. Det slutar med att jag och Susanne får tillbaka våra pengar och går därifrån. Där kommer jag INTE sätta min fot igen! Så igår blev det mackor till middag kl 21.45. Behöver nog inte skriva ut vilket humör jag var på....;/

Men nu ska vi inte gräva ner oss för att det är en tokig pizzabagare i byn.

Här kommer lite bilder från dagen...

Christina och spannets målgång dag 2. Fullt ös till slutet :)


Wouter och hans sexspann. Wouter och Margaretha har Nixos pappas Josh.


Dan och hans härliga hundar i starten, man kan ta det lugnt i starten men ändå komma runt bevisade dessa tre kämpar :)


Jag ville fotografera Nixo och hans pappa Josh. Men att få ner pappa Josh till sjön utan att riva omkull någon människa var lättare sagt än gjort. Men Christina och Margaretha hjälptes åt :)


Nixo till vänster, Josh till höger. De har några saker gemensamt. Fräknarna på nosen och intresset för tjejerna!


De verkar gilla samma typer av tjejer också ;)

Nu är det dags för prisutdelning så det får bli mer bilder imorgon.

På återseende!

Vackert vinterväder!

Andra dagen i Furudal och då var det utställningsdags. Den enda hunden i vårt sällskap som skulle ställas ut var Lacey, Christinas yngsta hund. Det gick jättebra och hon blev fjärde bästa tik och fick CERT! Hon blev även bästa juniortik och när hon ställdes mot bästa juniorhane vann hon där och blev BIR junior. Grattis Christina och Lacey!


Annars har det inte hänt så mycket idag. Vi har mest varit nere på utställningen och tittat och sen gått på promenader med de andra hundarna.
Strax ska vi gå iväg och visa vaccinationsintyg inför morgondagens start. Sen är det förarmöte för de som ska tävla imorgon.

Kvällens middag är en gemensam tillställning där de flesta samlas för att äta och snacka.

Man märker att friskluften tar på krafterna och man sover gott på nätterna. Men imorgon blir det nog inga problem att komma upp i tid, jag lär nog vakna hundra gånger under natten i tron att vi har försovit oss ;)

Imorgon blir en spännande dag, på återseende då!

Lacey som nu har sitt första cert :)

Skallen i Furudal 2010

Då har vi återigen anlänt till hundarnas paradis, Furudal!


Precis som förra året så är Furudal en lugn plats tills över 100 samojeder invaderar stugbyn, då tar skallen i Furudal över allt annat.


Resan hit gick på lite drygt 10 h och det gick väldigt smidigt. När Nixo såg boxarna verkade han på en gång förstå vad som var på gång och hjälpte snällt till med frambenen för att snabbt komma in. Väl framme var både vi och hundarna ganska möra. Det blev en kort promenad och uppackning sen tog vi kväll.


Idag har det var ca minus 16 grader och sol, ett härligt väder här uppe i norr. Det har knappt blåst någonting så vi har varit ute så gott som hela dagen.


Dagen började med att jag satte upp hundarnas stake-out. Dvs där de står uppbundna när de står utomhus.


Sen tog Christina en sväng på sjön med fyrspannet. Hon körde ca 7.5 km. Det känns bra inför lördag som är första tävlingsdagen.


Sen var vi nere på sjön där de hade ”prova på drag” och sen ringträning. Nixo fick hänga med och titta på, eller som han hade sagt..spanat brudar! Milde vad han spänner upp sig inför tjejerna och gör sig till för att få komma fram och sniffa lite i örat ;)


Nixo trivs som fisken i vattnet här uppe som ni säkert förstår. Inte bara det att det är en massa snö och tjejer utan han bor även ihop med två löptikar, kan det bli bättre? Jo det är klart, mamma Kitty ska ju också börja löpa snart ;) Just nu går det väldigt bra, han är inte alls fixerad utan äter sin mat och kan slappna av och vila fast de ligger brevid. Nu är tikarna bara i början på löpet, mer ”intressant” blir det nästa vecka då de närmar sig höglöp…


Mitt mål är att kunna uppdatera bloggen så gott som varje dag. Tyvärr fungerar inte campingens trådlösa bredband på min dator så jag får låna dator för att lägga ut uppdateringarna.  Schemat för veckan ser iaf ut så här för Nixo.

Lördag och söndag är det  1 mils tävling för fyrspannet,  på måndag är det vilodag och sen kör Christina och hundarna 3 mil på tisdag och onsdag.


Under morgondagen är det utställningsdags. Nixo är inte anmäld men det ska bli kul att se många andra samojeder och eventuellt ska jag hjälpa en annan uppfödare med hennes hundar.


Här kommer lite bilder från dagen…


Nixo på stake-outen


Utsikten från våran stuga


Emily och N´zo


Christina och hundarna startar på sjön


Fullt ös, lovande inför helgen :)


Emily, Myra och N´zo

 
Nixo och Mixtra när de kommer tillbaka från rundan.

Nu ska vi äta middag och ta det lugnt resten av dagen.

På återseende!

 

 

 


Bilder från O´Sheakursen

Helt ovetande har jag och Nixo fångats på kort under kursen. Det är nästan lite läskigt att Lise-Lotte har lyckats fotografera oss utan att jag ens har anat det ;) Men jag är jätteglad för bilderna, det är ju alltid kul att ha som ett minne av en minnesvärd helg :)


Matte är fokuserad på vad som sägs och Nixo söker uppmärksamhet ;)


Det gäller att vila mellan passen..


Han verkar tycka att utställningsträning är roligt :)


Så många vovvar att titta på, eller är det Gerard han lyssnar på?


Nä, nu luktar han efter tjejer..


Gerard O´Shea in action..


Jag har ingen aning om vad jag gör, men jag försöker nog säga något ;)


Hm....

Fick en jättefin gruppbild också, tyvärr får jag inte ordning på storleken på den så den kommer en annan dag.

Idag blev dragträningen inställd pga blåst. Det snöar och blåser något helt otroligt! Så jag och Christina gick ut med alla hundarna på en promenad istället. Det var en intressant promenad, halkande och pulsande om vart annat. Nixo verkar iaf trött och har gått och lagt sig i sängen, jag ska ta och göra honom sällskap.

På återseende!





RSS 2.0