Träning..

Idag blev det lite träning men mest skoj i trädgården. I lördags startade rallylydnadskursen. Det var mest teoretisk genomgång och det passade mig bra. Nu har vi två veckor på oss att träna innan det är dags för nästa träff. Tur nog har jag alla skyltarna hemma så jag hinner träna mycket över påskhelgen :)




På återseende!

Mjau....


Blommor....





Vatten och fågelkvitter

Så har ännu en helg passerat. Det roligaste med att gå ut varje dag är att se hur snabbt all snö försvinner. Det som är mindre roligt är alla översvämningar överallt.

Men idag lärde vi oss nyttan av att en av gräsmattorna i området numera är en sjö. Jag och Nixo hade varit ute och cyklat i en timme idag. Det blev hårt både för honom och mig på vissa sträckor där vi hade en fruktansvärd motvind. Det blåste så mycket så att jag inte kunde ta ett enda tramptag på cykeln och för Nixo blev det tvärstopp mot vinden och han tappade nog andan flera gånger när det blåste rätt på. Det var längesen jag kände så starka vindar.

Men så kom vi tillbaka in i området och han fick springa lös sista biten och busa lite...och busa blev det :)


Han verkade tycka det var skönt att vila tassarna och även rusa runt i vattnet bara för att busa. Men det var han väl värd efter den cykelrundan.

Här hemma har vårgardinerna börjat komma upp och jag har tillbringat resten av dagen med att städa och tvätta. Man känner sig duktig men jag tror tyvärr att det kommer straffa sig imorgon. Min rygg klarar inte av så mycket jobb på en och samma dag. Men jag fick så himla mycket inspiration av solen och fågelkvittret :)

Igår var jag nere på malmöutställningen. Självklart fick Nixo lite "skadestånd" för att matte var borta hela dagen. Det blev en leksak, tuggben och en ny borste. Alltid lika kul att träffa alla hundmänniskor och snacka en massa. Tack alla för en trevlig dag :)

Jag har lagt upp en ny länk till Lone och Vibeke i Danmark :)

Nu sk jag vila resten av kvällen och ladda upp inför en ny arbetsdag imorgon.

På återseende!

Hipp Hipp Hurra, Nixo 2 år :)

Idag är en speciell dag för idag är det Nixos födelsedag!

Dagen började som vanligt med att vi åkte till jobbet. Där fick han extra gott godis av Kersti. Efter jobbet åkte vi till CityZoo och så fick Nixo själv välja sina presenter.

Han fick lite hjälp av mig eftersom han lekte extremt väluppfostrad och inte tog någonting. Men han verkade ganska nöjd med det jag valde ut :) Sen hittade jag också ett jättefint koppel, men jag stoppade mig själv. Jag får avvakta lite, han har ju redan 6 stycken och kanske skulle ta och slita ut ett iaf innan jag köper ett till ;)

Födelsedagsbarnet med favoritpresenten :)

Sen blev det kvällspromenad med två av favorittjejerna Tess och Allis, självklart följde deras mattar Sara och Marie med.
Det blev en härlig långpromenad och det var faktiskt ganska varmt ute.

Lilla söta Allis var redo för en promenad.


Tess och Nixo som undrar varför det var tvunget med ett foto mitt i sniffandet ;)


Hela gänget på promenad. Tack för sällskapet det uppskattade både jag och Nixo :)

När vi kom hem åt vi middag och självklart fick Nixo smaka en dag som denna. Det blev korvstroganoff med ris och det var riktigt mums tyckte vi allihop.

Nu ligger Nixo och tuggar på det stora benet och själv ska jag vila i soffan.

Vill även passa på att gratulera resten av C-kullen, grattis bröder och systrar!!


På återseende!

Artikeln i Hundsport!


Som många av er redan vet så var jag och Nixo på Shejpingkurs i början av januari. Efter kursen fick jag en förfrågan om att skriva lite om vad vi hade gjort och sammanfatta helgen. För ett par dagar sedan kom resultatet i tidningen Hundsport.

Men det är ju inte alla som har tidningen och jag har därför scannat in artikeln så ni andra får möjlighet att läsa den. Om det är för liten text kan ni förstora sidan genom att trycka ctrl +. Texten är något suddig men jag hoppas ni ändå kan se vad det står, annars får ni höra av er så kan jag maila över artikeln.



Idag började morgonen med stora snöflingor. Det var ganska oväntat då det känns som att våren har fått grepp om skåne. Men det slutade snöa efter en timme och det blev slask av alltihop. Jag och Nixo begav oss ner till Christina för att köra en sväng. Jag körde Nixo och Kitty, även kallade Trims & Trams av mig ;) Mor och son gör sitt bästa för att ignorera mig och göra lite som de själva vill, men stundtals gick det väldigt bra och då blev det mycket beröm :)
Både hundarna och jag kom tillbaka totalt täckta av lera, nu får våren komma och torka upp lite av det här eländet.

Nu ska jag ta tag i kvällspromenden och borstning av Nixo, han får ju vara fin när han ska till jobbet imorgon ;)

På återseende!


Nytt utseende!

Jag vill tacka Emily med en miljon kramar för det fantastiska jobbet hon har gjort med Nixos blogg. Jag kan tacka henne för den nya supersnygga layouten!

Du är en pärla :)

Annars är det ganska lugnt just nu. Jag har varit på konferens i Stockholm, Nixo fick inte följa med så han har varit hemma med husse.
Nu blir det en lugn hemmahelg och på söndag ska vi köra med hundarna. Ska se om jag kan få till några foton, beror lite på vädret.

Idag började det snöa men det var plusgrader så det blev bara slask av alltihopa. Det resulterade i en skitig hund och det är mindre kul.

Sitter i valet och kvalet också..ska jag anmäla Nixo till en utställning eller ska jag avvakta. Det är inget lätt beslut och jag velar rejält. Det kan vara för tidigt för honom, samtidigt så hade det varit kul att testa på bruksklassen...jag får nog tjata sönder öronen på min uppfödare och lyssna på hennes råd. Hon brukar veta vad som är bäst :)

och Emily återigen, tusen tack :)
Vill ni se Emilys blogg och se Nixos favorittjej går ni in på emilybackman.blogg.se

På återseende!


Vårtecken :)

Det finns ett riktigt vårtecken och det är inte att gräset börjar synas eller att fåglarna börjar kvittra, utan det är när det är dags att anmäla sig till vårens kurser. Det finns en hel del att välja på och jag har hela tiden ställt in mig på att jag ska gå agility fortsättning och träna rallylydnad vid sidan om.
Men idag när jag skulle titta på vilka kurser de olika klubbarna erbjuder så ramlade jag över en rallylydnadskurs. Det är nog den enda som hålls här i närheten och jag nappade direkt. Så nu håller jag tummarna för att jag kommer med, vet nämligen inte om den är fulltecknad.

Det här med agilityn är en känslig fråga för mig. Jag älskar agilityn och allt runt om. Men av flera anledningar så lägger jag det på is just nu, iaf agilitykurserna. Kanske kan jag träna lite med mina kära agilityvänner vid sidan om. Den största anledningen är min rygg tyvärr. Jag vill inte påfresta den med att bära hinder och inte har jag hjärta att stå bredvid och se alla andra jobba. Jag fortsätter hoppas på en lösning med ryggen eller iaf en lindring, men just nu är det ganska mörkt.

Men nu till roligare saker!
Jag och Nixo träffade på världsvinnaren från 2002 på vår lunchpromenad i fredags. Det var ingen mindre än Plogens Finest-Fellow. En väldigt trevlig samojedkille på 11 år. Nixo förstod nog att han var en världsvinnare för jag tror de snackade en hel del om fortplantning ;)
Så idag sprang vi på dem igen och den här gången passade jag på att fotografera grabbarna :)

Grabbarna sniffar in varandra :)


Här tror jag de snackar tjejer ;)

Ber om ursäkt för att det är en konstig kameravinkel, men med mobilkamera och två grabbar som inte står stilla mer än ett par sekunder i taget så hoppas jag att ni har överseende :)

Nu ska jag kolla in Hollywood fruarna och sen ramla i säng..Nixo har redan somnat ;)

På återseende!

Vinter eller vår??

Just nu verkar varken vi eller vädret riktigt veta vad som händer. Ena dagen är det ett par minus och snö, andra dagen är det ett par plus och slask. Idag körde vädergudarna på ett par plus, blåst med inslag av regn och snö om vartannat. Hur kommer det här sluta...geggigt och med en smutsig hund skulle jag tro. Men jag hoppas fortfarande att våren kommer fort om den nu ändå ska komma.

Efter att vi kom hem från Furudal har vi tagit det lugnt. Vi har tagit långpromenader och tränat på vardagslydnaden. Dvs att kunna gå lös och lyssna på matte i olika situationer. Det tar tid och ibland räcker inte mitt tålamod till. Jag vill att allt ska gå på en gång, vem har lust att vara en tjatkärring? Men jag får nog snällt inse att det kommer ta tid, jag vill att hans lösgående ska sitta till 100 % den här gången.
Nixo börjar närma sig två år och jag har fått för mig att han kommer förstå mig bättre den 18 mars, dagen efter hans två års dag alltså haha!!

I helgen rymde jag från Nixo och begav mig till valputställningen i Hässleholm. Jag fick äran att ställa Deejasome Fars Tös som Anneli på Deejasome Kennel äger. Fodervärden var nog lika nervös som jag brukar vara när jag ska ställa min egen hund.
Av någon anledning är jag aldrig lika nervös när jag ställer andras hundar.
Det gick väldigt bra och hon blev BIR (Bäst i rasen) valp. När vi skulle in i BIG (Bäst i gruppen) så var det ganska många hundar som skulle in, tror det var runt 15 st. Domaren tittade inte så mycket på oss så jag fick känslan av att han skulle skicka ut oss ganska snabbt. Men den ena efter den andra åkte ut. Sen var vi 6 kvar...en till åkte ut och då kändes det jätteskönt för jag visste att hon skulle bli placerad. Reserv (5:e plats) trodde jag säkert, men nix det var inte vi...fjärde plats då...nä inte där heller. Så kom tredjeplaceringen och då sa han vårt nummer, tänk att lilltjejen blev BIG 3 på sin första utställning. Hon var jätteduktig även om hon i slutet var jättetrött och hellre hade legat i mattes famn och tittat på. Men jag förstår henne, vilken dag! Grattis både till Anneli och fodervärden, ska bli kul att följa henne i framtiden :)

Nu hoppas jag att plusgraderna håller i sig några dagar till, sen kan jag börja köra barmarksträning med Nixo ett par gånger i veckan. Han behöver det, det märks! Just nu löper mormor och Lacey så jag har informerat honom om att han inte får hälsa på förrän de har slutat ;)


Det här fotot  är taget i april förra året. Då la vi grunderna...snart fortsätter vi ;)

På Återseende!

RSS 2.0