Utställningsdebut!

Igårkväll kom Anneli, Nix och Hallon hem till oss. Vi åt en god middag och sen blev det lördagsmys med lite kloklippning och borstning på Minus och självklart lite god dricka och dessert till oss människor.

Vi tittade på nyheterna för att se hur vädret skulle bli, det såg inte allt för bra ut men vi bestämde oss för att köra ändå.

Så tidigt imorse gav vi oss av mot Moheda. Det gick bra på vägen upp och vi var där i god tid.
Efter lite fika och väntan så var det min och Minus tur att för första gången äntra ringen. Vi har ju tränat en hel del hemma, men jag visste inte hur han skulle reagera med så många andra hundar runt omkring oss.

Men jag hade aldrig behövt fundera på det, han var kanonduktig. Sprang fint i ringen och ställde upp sig snyggt framför domaren. Att visa tänderna och blev genom"klämd" var inte heller några som helst problem.

Jag stod bara och njöt, min lilla kille stod och viftade på svansen och verkade gilla läget :) Sen kom domaren...och i handen hade han en lila rosett..HP (Hederspris).

Efter att Hallon också hade fått HP så skulle vi in i BIR och BIM Valp. Det slutade med att Hallon knep BIR och Minus blev BIM.

Jag är sååå nöjd!! Han fick en härlig kritik: Mycket lovande, välbyggd maskulin hanvalp. Fint huvud, ännu lite lätta öron, fin överlinje, långa bra bendelar, utmärkta rörelser för sin ålder, päls i kommande.


Anneli var snäll och förevigade vår första utställning :)


Själv var jag tvungen att smita bakom domarbordet för att få en bra bild ;)

Hallon gick sedan vidare och blev tillslut BIS reserv!!


GRATTIS och TACK för ett trevligt dag Anneli :)


Fler bilder kommer senare, nu ska jag äta middag med min pappa som är på besök i skåne :)



På återseende!!


Kapten Sparrow

Allt har gått bra idag. Men jag tror de glömde nämna att de opererade in en pipleksak i halsen på honom ;) Nä, nu ska jag vara snäll. Han har varit lite stressad och orolig idag, och det kan man ju förstå efter omständigheterna. Vi ska nu gå och lägga oss så vi får en god natts sömn, det kan vi behöva alla tre.

Minus har idag träffat en ny liten kompis. Hon heter Lilo och är 10 veckor och av rasen Fransk Bulldog, hon är hur söt som helst!


Foto: Mika Hallbäck

Minus var så himla duktig och lekte fint med henne. Ok ibland gick det lite för fort men då sa hon till och då lugnade han sig en aning. En tuff brud i lyxförpackning kan man lugnt säga ;)

Nixo fick komma ut och hälsa på henne, men han är ju livrädd för små hundar och försökte titta åt ett annat håll och hitta en buske att kissa på istället ;) Jag vet inte vad det är med honom och mindre hundar, men det är bättre att han reagerar på det viset än att han går på för hårt.

Jag hoppas vi får ihop en bästisträff snart igen i dagsljus och då ska jag ta med mig kameran och visa er hur söt hon är :)


Nu ska jag gå och trösta en ledsen Nixo.


På återseende!

Kontorsråttor..

Jag har ju fördelen att ha två kontorsråttor på jobbet. Mina vita killar hänger med varje dag och ligger snällt och väntar på lunchrast och sen på att det är dags att åka hem.

Men nu har Nixo kommit på en ny rolig sak, man kan sitta och titta ut genom fönstret!!
Observera att bilderna är tagna med mobiltelefonen och därför kan det bli lite konstiga proportioner har jag sett ;)


Men jag insåg ganska fort att det blir trångt att ha honom precis bredvid tangentbordet, så jag fick snällt möblera om på rummet så Nixo kunde få ett eget bord att sitta på ;)


Han har nu lärt sig att hoppa upp på bordet. Men när det är dags att hoppa ner så ställer han sig och piper, då får matte snällt komma och lyfta ner honom ;)

 
Minus sitter inte på bordet, men han lyckades kravla upp i besöksstolen, precis som Sally gjorde :)
Nixo satt och tittade på vad han sysslade med, det tog ju en stund innan han kom upp ;)


Minus och matte myser på jobbet :)


Igårkväll var jag lite fåfäng..är ju inte varje dag jag har tid att lägga på mig själv. Men igår slog jag till och körde en fransk manikyr och lite blink ;) Det blev jättefint, iaf på ena handen *s*.

Imorgon är en mindre rolig dag. Nixo ska in till veterinären och få en tand utdragen. Han och Minus busade och då råkade halva tanden gå av. Nu har det blivit en inflammation där och då måste tandstumpen dras ut. Nixo ska sövas och det gillar inte jag. Men jag förstår ju att det måste göras, jag håller bara tummarna att han vaknar och mår bra efteråt.


Fredagsmys...

Ännu en arbetsvecka bakom oss.
Vi började helgen med att åka hem till Milla, Fidde och Holly. Jag och Milla gick ut med hundarna så de fick busa av sig. Holly löper men det var inga större problem. Nixo kollade av henne och följde henne sen som en livvakt. Men han uppförde sig fint så det är nog som jag har trott, han känner skillnad på löp och höglöp.

Minus var som en lite duracellkanin och flög omkring åt alla håll. Man märker verkligen hur aktivitetsnivån ökar för varje vecka som går :)

Sen var det dags att åka hem och fixa lite inför vår fredagsbesök.
Nina och tjejerna kom över och åt middag med oss. Sen blev det lite Idol och glass.

Det är kul att se hur mycket Minus har växt när Ninas tjejer kom. Han har växt om Flinga och det är inte långt kvar förrän han är om Tilda också. Tyvärr fanns det inte en chans att få Minus att sitta fint bredvid tjejerna så det blev ingen bild idag.

Men förhoppningsvis ska vi köra en agilityträning snart (såklart inte med Minus) och då kanske jag kan få till lite bilder.


Vi har haft en intressant vecka bakom oss, Nixo har fått för sig att han ska sitta eller stå på mitt skrivbord på jobbet och titta ut genom fönstret ;)
Bilder på detta kommer under helgen.

Igår blev äntligen alla papper klara och huset är nu mitt :) Det känns som att den långa resan jag har gjort äntligen har nått sitt slut och jag kan nu börja leva mitt liv, så som jag vill leva det. Jag ser fram emot en ljus och positiv framtid. Jag vill tacka min familj och mina vänner för allt stöd. Jag vet nu vilka som är mina verkliga vänner och jag vet att både de och min familj finns där när jag behöver hjälp och stöttning. Tack!

Nu ska vi ramla ner i sängen för imorgon är det en fullspäckad dag med uppletandeträning och 30 års fest för min del.


På återseende!


Att vara snäll lönar sig inte..

Jag tycker att jag är en snäll människa som gör saker för andra för att få dem glada.
Men ibland så känns det inte värt det...

Som idag tex..

Igårkväll gav jag killarna varsitt ben, Nixos favoritben. Allt för att döva det dåliga samvetet över att jag har varit borta hela helgen, plus att jag ville vara snäll.

Idag kom den otrevliga överraskningen...två magsjuka hundar :(

Så det blev en ganska lugn kväll för oss ikväll, men jag har ändå lyckats haft fullt upp...


Tur nog har jag huskurer hemma så de lär vara bra till imorgonbitti, håller tummarna för det iaf.



På återseende!


Helg..

Jag är på arbetshelg i Linköping med resten av styrelsen i SPHK Samojed. Det är alltid lika trevligt och träffa alla och vi har jobbat oerhört effektivt idag :)

Jag saknar mina killar, men vi ses ju imorgonkväll igen. Jag är så van att de alltid finns runt mig så det blir så påtagligt tomt när de inte är med. Dessutom har det varit ganska mycket på senaste tiden, tur nog lugnar det ner sig nu.

Jag har fått jättebra dragträningstips av Camilla idag som jag ser fram emot att prova när jag kommer hem. Är svårt att få bra tips när man känner att man står lite och trampar på samma ställe och själva tekniken i dragträning verkar vara en väl bevarad hemlighet för de som vet. Så jag är jättetacksam för alla råd från Camilla, tack :)



Mattes killar :)


På återseende!


Skvaller...

Igår var vi på hundÄGARutbildning med Memea Mohlin. En lärorik kväll där jag snabbt insåg att man inte alltid ser utanför ramarna och ibland inte ens kan lägga ihop 1+1..

I pausen passade jag på att prata lite med Memea, jag behöver ju inte hymla med att jag har problem med inkallningen på Nixo. Inte lydnadsinkallningen alltså utan "jaga-inte-kaninen-inkallningen".

Jag är så glad att jag pratade med Memea, hon gav mig en massa tips och förklarade det på ett helt annat vis än vad jag brukar få höra det på.
Så nu ska vi prova något som heter skvallerträning. Det är säkert många av er som har hört talas om det innan, men jag måste erkänna att jag bara har hört det i förbifarten.

Nixo borde vara en riktig skvallergubbe och jag tror det här passar honom som handen i handsken. Sen blir det ju spännande att se om skvallret är roligare än att jaga, men det är ju mitt jobb.

Så from idag utökar jag hundpromenaderna till två promenader med en hund i taget. Minus är inte så självständig än (ganska självklart eftersom han bara är 4 månader) och kommer alltid på inkallning (än så länge och så ska det fortsätta) så därför ska jag köra blandade träningar med honom.

Nixo som är betydligt mer självständig ska få gå runt i området nu när det är mörkt ute och skvallra om det han vill skvallra om (katter är bra träningsobjekt) ;) Helgerna och om vi skulle råka stöta på några "ljus"timmar kommer tillbringas ute i skogen och på fälten bland alla kaniner och annat elände ;) Ju mer elände desto bättre är vårt motto numera :)


Så när vi kom hem idag gick jag direkt ut med Minus, vi gick en runda ute bland fälten och körde lite apportering, inkallning och kommandoträning. Det gick riktigt bra och han verkade uppskatta vår ensamtid :)

Sen lämnade jag lilleman hemma med lite tuggben, selade Nixo, pumpade däcken på cykeln och sen gav vi oss av ut i mörkret med pannlampan i högst hugg.
Han gick jättebra, men efter ett par markeringar efter kaniner ute på fälten spände jag in honom i springern. Av säkerhetsskäl vågar jag inte ha honom framför mig då, gör så himla ont att ramla av cykeln. Men han går ju lika bra i springern så det var bara att hålla i sig, en riktigt härlig tur och inte så många cykeltramp för min del, det gillas ;)

På återseende!

Klubb(tränings)tävling

Det har efterfrågats bilder på mig i klänningen som jag bar på Golden Go. Nu har jag inga direkta "mode"bilder, men däremot så tog Carina Cansund ett par bilder på mig när jag visar N´zo, så ni iaf kan få ett hum om hur jag såg ut ;)




Ni ser iaf hur fin N´zo är! Jag lovar att ta en bild på klänningen om jag lånar den fler gånger, för jag veta att det är en ovanlig syn att se mig i den "lilla svarta" ;)

Igår hade vi träningstävling i rallylydnad på klubben. Gitte Hansson var inlånad som domare.
Som jag skrev sist så har jag ju haft problem med att han inte ger 100 % på träning och tävling. Detta tar jag nu tillbaka! Igår gav han 120 % och jag har aldrig haft en mer taggad och framåt hund som söker så mycket kontakt som han gjorde. Helt otroligt!!
Det var en fröjd att värma upp och sen drog vi startnummer 1, som är helt ok enligt mig.
Vi gick in på plan och jag känner direkt att jag måste tänka på min egen andning och puls för han är toppad!

Vi hade 100 poäng i lycka och 76 poäng och godkänt (dock utan placering) på träningstävlingen.
Det var en fröjd att köra den rundan, jag fick dämpa och kämpa men på ett härligt sätt. Ni skulle ha sett honom :)


Ikväll ska jag på föreläsning med Memea Mohlin. Ska bli kul att höra på henne, och mer om det kommer senare i veckan.

Nu är det dags att promenera med killarna :)

På återseende!


RSS 2.0