Förberedelser..

Idag var det dags att förbereda Minus inför utställningen på lördag i Hässleholm.

Vi var hos våra kära vänner som äger Hallbergs Klipp & Trim. Tack Lena och Greger för att vi får komma till er, det betyder mer än ni anar!

Då min rygg inte är den bästa så sliter tvättning och föning oerhört och idag hade jag en av mina sämre dagar med värk redan imorse.
Men hos Lena och Greger kan man tvätta hunden i normalhöjd och även föna. Snälla Greger hjälpte mig att föna Minus och tack vare honom gick det nästan fort...bara nästan eller hur Greger, det var en hel del päls ;)


Minus inte jättenöjd med att badas. Men det gick väldigt bra och han stod helt stilla.


Minus vit och fin. Jag märkte att svansen inte var helt torr så den ser lite platt ut ;) Det är ruskigt svårt att ställa upp honom på 5 sekunder som jag har på mig på fjärrutlösningen (eller vad det nu heter). Men jag tycker att jag lyckades ganska bra!

När vi kom hem gick vi ut på en kvällspromenad med Sara och Tess, en timme senare när vi är hemkomna igen så åkte Minus i badet igen...dålig i magen...pust!! Men det gick fort och nu är han vit och fin igen ;)

Nästa vecka är det Nixos tur att åka i badet.

Innan jag lägger mig ner och vilar ryggen resten av kvällen så måste jag lägga upp en bild på Nixo när han somnade i soffan härom veckan.




På återseende!

Tisdagsträning...

Idag bestämde jag efter lite velande att det var dags för en körtur med hundarna.
Så jag ringde Christina och bad henne komma med sina tre. Jag hade hennes fyrhjuling uppe hos mig så jag körde efter lite besvär ner den till idrottsplatsen. Jag försökte samtidigt tala om för killarna att de inte skulle dra riktigt än, men det var lättare sagt än gjort.

Väl nere så spände vi in Lacey och Minus fram och Mixtra och Nixo bak.
Minus har inte gått någon barkmarksträning innan (det var barmark med snö på idag) och jag ville gärna prova honom en kilometer för att se hur han gick.

Han tyckte det var spännande värre att gå bredvid Lacey och efter några knuffar på henne i början så fokuserade han och sen var det bara framåt som gällde.

Det kändes tryggt att ha Mixtra och Nixo bak eftersom det är två starka hundar som jobbar kanon i de positionerna.

Efter drygt en kilometer så stannade vi och tog bort Minus, flyttade fram Mixtra och satte Kitty bredvid Nixo.

Hela rundan gick i en hejdundrande fart. Tyvärr satt inte styret på fyrhjulingen riktigt fast så jag bromsade konstant för att hålla ner farten.

Det var en kanonhärlig runda och man blir riktigt sugen på att köra en barmarkstävling. Tyvärr är det aldrig 5 minus och snö på marken när de tävlingarna går och det är ju under dessa förutsättningarna samojederna går bäst.

Min egen träning hade jag uppehåll med idag eftersom jag var på akupunktur i eftermiddags och då får jag inte träna samma dag.

Men imorgon tar vi nya tag :)

Nu har jag två trötta hundar och jag ska försöka få i mig lite middag :)

Ärligt stulen av Emily vår proffsfotograf :) Minus till vänster och Nixo till höger i bild.

På återseende!

Träningssug..

Jag tror våren börjar närmar sig, jag börjar iaf få vårkänslor. Det suger i träningsnerverna.
Tyvärr blev jag besviken när jag idag märkte att Minus och Nixos respektive kurser kommer att krocka.
Minus är anmäld till en allmänlydnadkurs och Nixo till en agilitykurs.
Så nu vet jag inte hur jag ska göra...






Men idag började jag iaf träna på allvar. Först gick/sprang/promenerade vi i 50 minuter. Bra intervallträning kombinerat med kontaktträning. Killarna fattade ingenting ;)

Efter middagen så tog jag tag i targetträningen. Vi körde nostarget med post-it lapp först. Sen körde vi öppna dörrar, stänga dörrar och stänga köksskåp.
Vi avslutade med att fortsätta träna in treibball och de börjar bli riktigt säkra på det båda två :)

Så resten av kvällen blir det till att slappa i soffan och killarna är ute i trädgården och skrämmer bort alla som passerar.


På återseende!


Polarhundstest B, dag 2

Idag gick spannet andra dagen på 3 milen. Alla fyra verkade vara i bra form när vi startade, och även om det tidvis var tungt enligt Bea så kom spannet in på en totaltid på 7.18 timmar. Maxtiden är 8 timmar och 32 minuter, så de kom in med god marginal.

Tack Bea för att du tog med Nixo i spannet och gav honom chansen att visa att han för andra året i rad var i form att klara B-testet :)


Nixo med gula sockor i bakre led, Mixtra i röda sockor bredvid. Lacey med gula sockor i led och Stella i blå sockor bredvid.


Tyvärr avslutades tävlingen i en stor tragedi då ett annat spann var med i en olycka och två hundar avled.
Vi känner med mushern, hundarna och andra inblandade.



Vi tänder ett ljus och sänder varma tanker!

Polarhundstest B

Idag plockades Nixo in i spannet för att köra första dagen av 2*3 mils testet.
Jag var lite nervös eftersom han tidigare i veckan inte visade så hög motivation. Men idag smällde han till och då smäller det högt ;)

Jag har kört honom två gånger här uppe för att se om det är något fel på honom efter torsdagens testtur. Men jag har inte märkt någonting och Bea frågade igår om hon fick prova ha honom i spannet.

Vi satte honom bakom Lacey som är i höglöp och han ägnade sig sen åt att jaga henne i tre mil.
Bea och fyrspannet kom in på en bra tid och det bådar gott inför morgondagen.

Totaltiden är 8 timmar och 32 minuter på de 6 milen. Idag körde de runt på ungefär 3,5 timme. Så de har gott om tid imorgon.


Lacey i gula sockor fram, Stella i blåa sockor fram. Nixo i gula sockor bak och Mixtra i röda sockor bak.
Bea är testets musher.


Nu ska jag gå en sista runda med Minus och sen ska jag försöka få den stora mannen att vila lite så han orkar jaga i tre mil till imorgon ;)


På återseende!

Furudal 2010!

Så är vi då häruppe i norr igen. Många samojeder och muschers har samlats på ett och samma ställe under en veckas tid.

De flesta av mina tidigare läsare vet vad som händer här uppe. Om ni inte vet så är ni välkomna att titta in på inlägg under februari 2010 och se och läsa mer.

Den här veckan gick tyvärr inte alls vår väg.
Det började på träningen i torsdags. Nixo och tjejerna gick en tur på sjön för att värma upp inför tävlingarna lördag och söndag.
Av någon anledning så lägger sig Nixo ner flera gånger och vägrar att gå framåt. Så det beslutades att Nixo inte kommer gå med på någon tävling eller meritering under veckan.

All träning, tid och uppladdning som vi har lagt den här hösten för den här veckan har nu gått upp i rök. Det känns surt, trist och väldigt jobbigt!

Min första tanke (och den tanken finns fortfarande kvar) är att han är sjuk. Han kommer att bokas in för kontroll hos veterinären så fort vi kommer hem.

Han har dock gått med på en kortare träningsrunda igår. Jag spände för Vintra och Nixo och körde en sväng för att jag själv skulle se hur de gick. Jag märkte då inget konstigt och han kämpade på riktigt bra.
Idag när tjejerna selades för att sticka iväg och tävla i Nordiska mästerskapet så sprang han fram och tillbaka och var väldigt frågande till varför han inte selades.

På eftermiddagen stack jag och Sara ut med Nixo och Minus på skidor. Sara körde med Nixo och han höll ett väldigt bra tempo, så bra så att Sara flög ut i snön två gånger när det gick lite väl snabbt i kurvorna. Men en helt underbart rolig tur hade vi, även jag flög ut i snön två eller tre gånger :)

Minus gick sin första tur framför skidor och det finns bara en sak att säga, han har förutsättningar!!


Så resten av veckan arbetar jag mest med olika arbetsuppgifter här och njuter av lite semester även om den största glädjen med att vara här har försvunnit. Men huvudsaken är att Nixo inte är allvarligt sjuk och det ska utredas när vi kommer hem!

Förhoppningsvis får jag lite lust att fotografera under morgondagen så ni kan se hur mycket snö vi har.




På återseende!

Gerard O'Shea dag två.

Idag var fortsättningen på kursen från igår. Vi tränade uttryck, snabba ställande, attityd, rörelse och en massa annat. En väldigt lärorik dag.

Det finns en hjälte idag och det är Minus. Vilken kämpe!! Han var trött efter gårdagens träning men höll ihop och körde järnet hela eftermiddagen. Gerard tog honom en sväng och visade hur vi skulle träna vidare. Vilken pondus den mannen har! Minus lydde direkt och var hur positiv som helst, även om han visades av en helt för honom ny människa.


Fotograf: Lise-Lotte Persson

Det är så himla kul att jobba med lillkillen, han gör sitt yttersta och gör framsteg hela tiden!
Nu ska vi förvalta all den nya kunskapen och se hur långt det kan ta oss.

Men vi börjar med vila, båda killarna sover gott och jag är inte långt efter :)


På återseende!

BAM! Catch that moment!

Det är vad helgen och framtiden inom utställningsträning och tävling handlar om.

Vi går alltså fortsättningskursen i handlerteknik för Gerard O´Shea!

Det är finlir, det är finslip, det är uttrycket, förväntan och ett ögonblick som ska bli rätt ögonblick. Det är inte lätt, men oerhört nyttigt, roligt och lärorikt.

Gårdagen började med en dragträning för Nixos del med Christina och tjejerna. De jobbade på bra i gyttjan och eländet som är här nere. Vem ville att snön skulle försvinna???

På eftermiddagen åkte jag och Minus till Hässleholm och tränade i fem timmar. Både Minus och jag var helt slut när vi var färdiga och jag känner än i dag av att mina fötter är ömma efter allt springande och stående igår.

Men det spelar igen roll, för idag  kör vi vidare på dag två.

Igårkväll fick vi även trevligt besök av Linda, David, Nellie, Milla, Fidde och Holly. Det blev en massa snack och det var härligt att träffa alla. Ibland känner jag att det blir för lite tid för vännerna, men ni ska vet att ni finns i mitt hjärta :)

Ska strax ta in killarna som är ute och busar och träna en kort stund.

Har även börjat packa inför vår avresa, snart är det dags :)


Min dator är på "uppladdning" och därför blir det inga bilder idag, hoppas ni står ut :)


På återseende!


Så var vi fem igen..

Nu har Leo åkt hem. Det är tomt, tyst och väldigt lugnt. Men vi saknar honom, ja iaf tre av oss. Katterna tycker att de sista två hundarna också kan åka någonstans så de blir själva kvar.
Men tji på er, Nixo och Minus stannar!!

Leo tog plats i sängen tillsammans med Nixo. Han verkade tycka det var jättemysigt bland alla kuddarna :)


Fast igår kunde man undra. När jag frågade Leo om han ville åka hem så kom Minus störtande och viftade väldigt på svansen...kan det vara så att jag har fel hund?? Haha!!

Minus solar!


Leo försökte hålla sig vaken men ögonen ville inte vara med ;)

Jag är iaf på banan, eller iaf på jobbet igen. Börjar bli friskare och rösten är tillbaka.

Har ju en toppenhelg framför oss så jag MÅSTE blir helt frisk tills dess :) Mer om det kommer senare!

Nixo verkade uppskatta att ha två småbrorsor :P

Imorgon har jag blivit bjuden på taco buffé och bio, Änglagård 3. Ska bli superkul!!
Tack Milla, Fidde och Holly som ställer upp som hundvakter till killarna :)


Minus..

Nu blir det lite Ceasar och sen hoppar vi i säng


På återseende!

RSS 2.0