Sover

Nixo sover väldigt mycket just nu. Är bara vaken ett par timmar per dygn. Men förhoppningsvis är det bara värmen som gör honom trött.

Igår efter ösregn och åska lättade det lite i luften och vi gick ut och gick en timme. Bra tempo, dock inte pw. Ingen hälta varken igår eller idag. Lite oren men han felbelastar kroppen ser jag nu och går lite på snedden.

Men han verkar vara på bra humör och krävde ett godissök i trädgården igår under ett uppehåll i regnandet. Vad gör man inte ;)

Så just nu verkar läget stabilt och han verkar nöjd med livet.

Denna värme

Att det är sol och fint väder på sommaren gör mig ingenting. Men när det kommer till Nixos välmående är jag lite känslig.
Så när det är 29 grader i skuggan i mer än en vecka så känner jag att det räcker. Han mår riktigt dåligt av det.

Så igår kom det svalare vindar och ett riktigt sommarregn. Så vid halv sju var det uppehåll och svalt i luften.
Nixo gick inte med på att bara gå runt kvarteret utan talade tydligt om att han ville gå längre.

Så vi tog en promenad i hans tempo på 1 h och 15 minuter. Det gick inte så fort och vi kom inte så långt. Men vad spelar det för roll, huvudsaken är ju att han fortfarande vill vara ute och hans ben blev inte sämre heller.

Han går lite ojämnt idag men inte värre än häromdagen. Så nu förbereder vi oss för helgen och som vanligt ska jag njuta lite extra av att jag har honom hos mig <3


Dumma ben...

Bakbenen bråkar på stackars Nixo. Kan inte riktigt fastställa om han haltar på höger eller vänster bakben. Han går ojämnt och jag tycker han har sänkt bakdelen en del när han rör sig.

Så vi drar ner på längden på promenaden. Dvs vi går bara rena rastningspromenader och ikväll ska jag massera och känna igenom för att se om han reagerar någonstans.

Det är lite detta jag har varit rädd för....

En bra dag, hoppas på fler

I tisdags tog jag, Nixo och Minus med oss Linda ner till Åhus. Vi hittade en promenadslinga på ett par kilometer och sen avslutade vi med att de fick gå/springa lite i vattnet. Det uppskattades så mycket av båda killarna.
 
Igår var Nixo ganska slö, han gick bakom mig på promenaderna och Anneli som tog kvällspromenaden tyckte också att han var slöare än vanligt.
 
Så idag tog jag en kortare lunchpromenad och när vi kom hem tyckte jag han verkade pigg igen. Så vi bestämde oss för att åka ner till Åhus igen och gå samma runda.

Nixo låg före hela promenaden och alla tre hundarna uppskattade det svala vattnet i slutet på promenaden.

Det var väldigt varmt både igår och idag, så jag tror helt enkelt han blev trött pga värmen och den lite längre promenaden.
Imorgon blir det kort promenad igen, sen tänkte jag ge mig ut med Minus på en långpromenad med gångstavar då min nya sjukgymnast vill att jag ska gå med sådana.

Men det känns ok att ge Nixo en kortare promenad imorgon. Skulle det dåliga samvetet slå till så kan jag ju alltid ta med honom i vagnen, fast då blir det promenad utan stavar ;)
 
Så just nu verkar läget stabilt med Nixo. Men som jag sa till Anneli idag. Det är väl ändå bättre att han har kvalité den tiden han har kvar. Det kanske inte är så bra att han får i sig havsvatten, men jag tror han hade riktigt kul så det kan vara värt det.
 
Så efter ytterligare en härlig dag så lägger vi oss och sover nu. Trötta, glada och tacksamma för ännu en bra dag :)

Kronisk leverinflammation...

Så kom då beskedet...
 
Kronisk leverinflammation och början på skrumplever.
Kortisonen måste bort och ny medicin som tar ner immunförsvaret är insatt.
 
Han spydde de tre första dagarna, men nu har jag nu fått ordning på anti-illamående medicinen i kombination med den nya medicinen.

Igår var första kräkfria dagen.
 
Bakbenen vill inte riktigt vara med, haltar mer eller mindre varje dag.
 
Men trots allt är han en glad kille. Han uppskattar promenaderna och vill gärna gå längre än vad han bör.
En ny vagn är inhandlad så att han kan följa med på längre promenader och till hösten hoppas jag även att han ska kunna åka bakom cykeln när jag tränar Minus.
 
Att vara med i flocken är viktigt för honom, det märks.
 
Hur lång tid han har kvar vet vi inte. Enligt pateologen rör det sig om ca 6 månader. Veterinären vill dock inte sätta någon tid. Vi får helt enkelt se dag för dag hur han mår.
Nästa vecka är det helt slut med kortisonen och sen får vi se.
 
Men så länge han är så pigg och glad som han är så får han hänga med.

Mattes kämpe <3

Livet flyter..

Just nu bara flyter vi. Vi har inga måsten, inga krav, ingen ångest, vi bara njuter och slappnar av.

Biopsin gjordes förra veckan, svar väntas på torsdag. Men det kan inte vara några konstigheter. Han är så himla pigg och glad. I förrgår gick vi 4 km i rask promenad, med ett par pauser när Nixo verkade trött.
Hans ben höll, hans glädje var stor och dagen efter så knatade han på som värsta maratonlöparen.
 
Så det kan inte vara några fel på honom, det går bara inte. Då hade jag sett något. Jag ser ingenting, jag ser bara glädje, lycka och en hund som njuter av varje dag.
 
Börjar känna mig krasslig, är antagligen för att anspänningen har börjat släppa. Det vore konstigt om jag inte blev dundersjuk efter detta. Men vi njuter ändå, för huvudsaken är att vi har varandra :)
 
Kärleken övervinner allt!

RSS 2.0