Selfie

Att ta en selfie tillsammans med Nixo är inte det lättaste.
Men på den här bilden fastnade vi båda iaf ;)


Dags att få upp poolen

I lördags hjälpte vi Christina att sätta upp poolen.

Det svåraste var att få ut killarna från poolen. De gillade underlaget ;)


Stackars djur...

Ja mina hundar då alltså. Jag har lite dåligt samvete för tillfället.
 
För det första är det SKITVARMT ute! Det är typ 25 grader på kvällen och då är det svårt att gå några längre rundor med dem.
 
För det andra så har jag tusen andra grejer att göra så de sista 4-5 dagarna har de bara fått kortare promenader.
 
Och då får jag dåligt samvete.
De hänger ju ute i trädgården med mig när jag håller på och fixar. Så de ligger inte själva inomhus. Men ändå, hur kul är det att ligga och glo i en trädgård hela dagen?
Alltså, jag gillar ju det om det är fint väder....men jag tror inte hundar är så förtjusta i att ligga i solstolar och dricka en paraplydrink i solen en hel dag som jag är :D
 
MEN!

Idag verkar det svalare, så jag tog ledigt från jobbet imorgon så jag hinner ikapp med alla mina måsten hemma och då betyder det att jag ikväll hinner gå milen med dem :)

Jag tror de kommer bli överlyckliga!!
 
Ska försöka bli bättre på att inte bara skriva utan att även lägga upp bilder :)
 
 
See ya!

Inkallning

Har alltid varit mitt stora problem, eller hundarnas stora problem, eller vårat stora problem.
 
Jag har haft tre hundar och ingen hund har haft 100 % inkallning. Men med åren har det gått bättre och bättre. Sally gick lös efter att hon hade fyllt 6 år, då började hon äntligen lyssna på vad jag sa.
Nixo, han gör lite som han vill. Men kan gå lös under kontrollerade former.
Och så lille Minus....han går inte lös. Han har alltid varit en buse och jag litar inte alls på honom.
 
Men så för ett par veckor sedan så var jag nere på hundbadet med en vän. En manlig vän som sa, klart han ska vara lös. Jaja, vi provar väl. Vi var själva där och han är ju ingen bråkstake om det nu skulle dyka upp någon.
Och lilla racerbilen flög iväg, han var som en bomb som exploderade. Tro det, stackarn som alltid går i koppel.
 
Ganska snart inser jag att han inte kommer stanna, så jag säger till min vän att "nu drar han". Han vrålar "Minus kom hit" med en ordentlig mansröst.....och se på fan...Minus vänder OCH kommer tillbaka!! Det har aldrig någonsin hänt innan...inte för att han direkt har haft så många chanser.
 
Han fick vara lös hela den dagen på stranden, han smet inte en gång. Men han sprang och han sprang...då kände jag mig som en dålig hundägare...
 
 
Men så häromdagen så var vi ute i skogen och gick och helt plötsligt får jag för mig att han minsann ska få gå lite lös. Inkallning kommer han inte på, men vi har tränat på kommandot "Stanna" som idioter på våra koppelpromenader. Så upp till bevis!
 
Han var lite osäker, jag var skiträdd och osäker. Men det var bara att bita ihop. Han sprang först lite försiktigt, vände sig om flera gånger och tittade på mig. Jag berömde bara med lugn röst. Körde några "Stanna" kommandon, berömde och släppte iväg. Inga problem så långt.
Sen kom då rycket, om det är att han ska jaga något eller om han bara springer för springandets skulle vet jag inte. Men jag vågade inte chansa, så jag ropar "Stanna"...döm min förvåning när hunden faktiskt stannar!! Sen står han kvar och väntar in mig, då var han ca 30-40 meter bort.
 
Så min hund kanske inte kommer på inkallning, men han stannar! Jag är faktiskt lite stolt :)
Det ska vi fortsätta träna på och steg två blir ju att han ska vända och komma in till min sida. Men bara han stannar så är jag nöjd för då kan jag springa ikapp honom om det uppstår en situation.
 
 
 

Fästingspray

Här kommer "receptet" på fästingsprayen:
 
1 liter vatten
1 burk rosmarin eller timjan
1 msk vitvinvinäger
1 färsk citron
 
Koka upp vatten
Blanda i rosmarin eller timjan låt detta dra i en timma.
Sila.
Tillsätt vitvinsvinägern och citron.
 
Jag ska även beställa bärnstenshalsband för långhåriga hundar då jag har hört att det ger bra effekt.
Med både spray och halsband hoppas jag att det ska fungera bättre än vad det gör nu.
 
Återkommer med resultat :)

Bloggöken eller ökenblogg

Haha, ja på den här bloggen händer det ju inte mycket.
Jag hade gärna börjat igen, men jag känner inte att tiden finns. Hur upptagen kan man vara? ;)
 
Men dags för en uppdatering:
 
Nixo: Lever och mår bra. Hans päls är enorm och det är synd om honom nu när värmen kommer.
Till helgen hoppas jag att jag hinner bada honom så han fäller ur ordentligt. Han tappar rejält redan nu, men jag vill verkligen få ut max. Sen får jag se om jag väljer att klippa ner honom en del. Känns lite tråkigt då jag tycker han har fin pälskvalité, men allt för Nixos skull. Pälsen skyddar ju även en del mot värme, men blir det för mycket så kan den inte arbeta som tänkt.
 
Fästinginvasionen har även slagit extra hårt mot Nixo. Jag plockar i snitt 40 st om dagen och då har jag ändå satt Frontline på honom.
Men igår fick jag en massa tips på Facebook om sprayer, tabletter, halsband m.m. Men pg a hans sjukdom kan han inte äta några gifter så vi ska prova en Rosmarinsspray idag. Jag kan lägga ut receptet om någon vill prova. Och så kan jag återkomma i bloggen om jag tyckte den fungerade.
 
Minus: Lever och mår bra ;) Valparna i Cool-kullen som föddes hos Bivvilis Kennel är alla sålda. Och hos Plogens Kennel är det bara en tik som är osåld. Så är ni intresserade av valp så kan ni gå in på Plogens hemsida
 
Just nu har Minus sommarlov. Det är en del utställningar planerade men inte lika många som förra året.
För att slipa på utställningsformen och jobba på våra svagheter går vi just nu en handlerkurs. Jag får lära mig att visa honom bättre och vi jobbar på att han ska hitta sin form. En rolig kurs med bra reflektioner.
Och jag då: Jag lever och mår bra hahaha!! Har en del problem med ryggen och med ena foten. Men det stopper ju knappast mig. Har inte tid att ligga och oja mig över det.
Jag har ökat min egen motion och tänkt på vad jag har stoppat i mig de senaste månaderna och det resulterar ju i att man går ner i vikt. Det är inte så mycket, men sakta men säkert. Har ingen brådska, vill bara lära mig att äta rätt och röra mer på mig. Hundarna får hänga med i bara farten ;)
 
Det är vad som händer här just nu :)
 
 

RSS 2.0