Dan före dan före dopparedan!

Nu närmar sig julen med stormsteg. Det allra bästa är att vi har snö, ganska mycket snö för att vara Skåne faktiskt.
Idag var jag ute och åkte skidor (utan hund). Det känns som att jag måste jobba på tekniken och bli säkrare på skidorna innan jag kan försöka dra med mig Nixo...eller var det han som skulle dra mig?

I söndags var Nixo anmäld till en dragtävling tillsammans med Christina och de andra tre vovvarna. Men vädret satte stopp för tävlingen och även för vår resa till Höör.
Christina körde istället med alla fyra här hemma. Det blev nog ca 1 mil, men det var tungkört då det var lite ont om snö. Det är inte lätt att köra med släde när gruset fortfarande sticker upp ur snön. Men hundarna slet verkligen och var duktiga. När vi var på väg hem så markerar hundarna att det är någonting i en skogsdunge till vänster om vägen. Jag och Susanne körde bil och låg framför, vi stannade till och bedömde att vi nog skulle gå ur bilen...tur va det! Bara ett par sekunder senare så kommer det ut fem stycken råddjur bara ett par meter bakom släden!
Hundarna slänger sig runt bakom släden och Christina fick hålla i sig rejält och både jag och Susanne sprang så fort vi kunde. Christina lyckades stå kvar på släden och hade bromsen i backen tills vi hann fram. Hundarna var väldigt sugna på att ge sig av efter råddjuren men vi lyckades avstyra det.
Ibland är det svårt att köra med hundarna bland fälten, de kan se allt och då är det svårare för dem att släppa eventuellt vilt som flyger upp eller springer sicksack på fälten.

Annars har det varit ganska lugnt, iaf för Nixos del. Jag har handlat julmat och julklappar och jag hoppas att alla blir nöjda :)

Vi avslutar bloggen idag med alla fina julkort som vi har fått.

Från Christina och gänget (kan ju avslöja att det är Nixo som är på bilden :) )

Från Margaretha och Wouter som har Nixos pappa, tack så mycket :)

Tack Kerstin, jättegulligt kort ;)

Tack Emily, Nixo hälsar extra mycket till sin favorittjej Myra :)

Tack Linda och Fredrik, superhärlig bild!

Tack Carina, ge barnen en julkram från mig :)

Tack Lone, sol, snö och samojeder, kan det bli bättre :)

Nu önskar vi er alla som läser bloggen en riktigt GOD JUL!!

Kram och på återseende!

Premiär för snö och skidåkning

Igår kom snön till Skåne. Snöflingorna började komma redan under dagen men töade bort. Men framåt kvällen kröp termometern ner under 0:an och snön började lägga sig.
Jag var snabb med att jaga ut Hinken och Nixo, dags att ta snöbilder! Man vet aldrig om snön stannar över natten.

Nixo tyckte det var mysigt ute i snön, äntligen kom det kalla vita tillbaka

Jag trodde han stod och njöt...men nej då, han planerade en kupp mot matte.
Den gick ut på att springa så fort han kunde ner till grannyran..kan tillägga att han lyckades. Så det var bara att gå ner och hämta honom där, buse!

Snön låg iaf kvar till idag och därför fick Nixo vara hemma med husse.

Nixo talar sitt tydliga språk: Lägg undan kameran och busa med mig!

Nähä då får jag väl flippa ut själv då

Nä nu ska jag tänka ut en ny plan...

Själv åkte jag till frisören efter jobbet. Hon kapade 10 centimeter och la ljusa slingor. Det blev jättebra!
Sen skyndade jag mig hem, ville absolut testa skidorna nu när det äntligen är snö.
På med skidor, sela hunden och sen bar det av..

Ser stabilt ut...eller inte ;)

Sen kom den väntade vurpan, tur att man landar mjukt!

Det är det här man kallar samarbete! Jag försöker få tag på min stav och Nixo ska självklart åt andra hållet för att sniffa på någonting..hm..det känns som att vi får ta ett snack om det här med teamkänsla ;)

Men det var bara upp och iväg igen. För att sammanfatta gick väl turen sådär, jag hoppas snön ligger länge för jag behöver träna massor!

Avslutar med dagens julkort

Från Nixos morbror och bror. Tack grabbar!

Nu ska jag gå och vila kroppen ;)

På återseende!

Julkort

Vi får fina julkort från olika håll. Här kommer dagens julkort..


Det här fina fick jag från Camilla, tack så mycket!


Och det här fina kortet fick Nixo av Tessie :) Nixo sover just nu men när han vaknar ska han få se ;)


Tack Jennie för ditt fina kort :)

Tack Anneli för det fina kortet :)

Sen hittade jag ett sånt himla bra kort idag, det här visar vad vi gör på kvällarna ;)


På återseende!

Tredje advent....

har passerat. Veckorna flyger fram, jag hänger inte riktigt med..
Förra veckan dragtränade vi som vanligt. Nixo jobbar och står i och det är jag väldigt nöjd med.
Igår körde de en runda på nästa en mil, fort gick det och hundarna jobbade bra. 30 minuter måste man vara väldigt nöjd med. Det ska bli spännande att se hur det går på snö.

Men innan det är dags för snö är det dags för barmarkstävling!! På söndag närmare bestämt, ska bli så himla spännande. Christina ska köra fyrspannet i Höör där tävlingen hålls.

Den här veckan är det full fart. Imorgon är det dags för akupunktur igen, varannan vecka fungerar ganska bra. Men är beroende av lite massage under den perioden när ryggen stelnar till.

På onsdag blir det dragträning, torsdag ska jag klippa mig och på fredag ska jag köra med hundarna. Sen blir det vilodag på lördag så Nixo är laddad inför söndagen.


Jag vill även tacka Lena, Greger och alla goa vovvar för det fina julkortet. De är så söta och väluppfostrade, ni skickar alltid så fina kort :)

Till sist vill jag sända en varm tanke och stor kram till vår kära granne som tyvärr måste låta sin underbara hund gå över regnbågsbron...vi tänker på er och både jag och Nixo har verkligen uppskattat ert sällskap på våra kvällspromenader. Hon är hunden som jagar bollar och vinner över alla andra, hon är en bestämd dam som talar om var skåpet ska stå. Hon har haft tålamod med Nixo och hans tokigheter. Och framförallt, det som stannar i hjärtat är hennes mörka glada ögon och hennes viftande svans!
Det är orättvist när unga djur tas ifrån oss, jag är så ledsen för er skull!
Vi kommer tända ett ljus för Karin och vi kommer aldrig att glömma henne!


Tills vi ses igen!

Kram

2:a Advent...

Här rullar dagarna på i full fart. Vi har precis passerat andra advent.
Jag blev sjuk i fredags och har legat hemma sen dess. Vi målade hemma i torsdags och jag vet inte vad som hände, men jag vaknade i fredags och hade väldigt ont i lungorna. Efter att ha plågat mig igenom några timmar på jobbet blev det för jobbigt att andas och koncentrera sig på arbetet så jag valde att åka hem.
Alla började genast spekulera i om jag hade drabbats av svininfluensan eftersom den sätter sig på andningsorganen.
Fredagskvällen var jobbig och det var tungt att andas och det gjorde fruktansvärt ont när jag hostade. Jag sov nästan hela eftermiddagen och var bara vaken ett par timmar på kvällen innan jag somnade om igen.

Lördagmorgon ville jag inte riktigt vakna, visste ju inte åt vilket håll det hela hade gått. Men jag insåg ganska fort att det var betydligt lättare att andas och det var en lättnad.

Resten av helgen har varit lugn, har inte gjort så mycket. Blir trött av ingenting. Men nu känns det som att det går åt rätt håll, har en lätt förkylning, ganska mycket hosta och huvudvärt. Så att gå tillbaka till jobbet och prata i telefon är inte aktuellt just nu. Kroppen  och stämbanden måste få tid att vila upp sig, just nu orkar jag knappt korta promenader med Nixo.

Nixo fick iaf åka ner till Christina i lördags och dragträna, han har ju inte så mycket förståelse för det där med att matte ligger och inte gör någonting med honom.

Här kommer lite bilder från veckan som har gått.

Nixo hade mamma på besök förra helgen, ni ser hur kul han tyckte att det var :) Äntligen en levande tuggleksak hemma! 

Efter lite övertalning gick Nixo med på att ligga stilla i exakt två sekunder bredvid mamma. Kitty verkar glad över att få andas lite ;)

Den här fina bilden lyckades jag iaf få på mor och son.

Christina ute i plusgrader och gegga. Nixo och Mixtra fram och så kan man skymta Yemaja bak.

Här ser man alla fyra, Nixo och Mixtra fram, Kitty och Yemaja bak.

Sen får jag ta och avsluta med dagens bild...så här tråkigt är det när matte är sjuk....


På återseende!

RSS 2.0