Provsvaren har kommit!!

Värdena är lite bättre enligt veterinären.
Det betyder att medicinen iaf gör lite nytta.
 
Nästa vecka ska vi prova med att dra ner på medicinen till varannan dag.
Nytt besök i slutet av september för att ta blodprov och se hur värdena ser ut då.
 
Han har en kroniskt sjukdom och kommer aldrig bli frisk. Men all tid vi kan köpa är värt det :)
 
 
Idag firar vi med personsöksträning, det är Nixo absolut favoritträning. Han kommer bli så glad när vi kommer dit :)
 
 
JIPPI!!

Veckan..

Den här veckan ska det varieras i träning.
Igår gick vi en promenad på 5 km. Det var tidvis tungt för Nixo och jag anpassade hastigheten efter honom. Vid en gård som vi passerar finns det typ 100 katter. Där stannade jag och körde enskild träning. Nixo fick träna på att sitta passivt och titta på katterna. Att bryta för att få kontakt var inga problem. Lillebror hade det svårare, men det gick tillslut och vi avslutade med en platsläggning i 1 minut med ryggen mot katterna.
Det var inte tillåtet att vända på huvudet utan kontakten skulle vara mot mig. Det klarade båda galant :)
 
Idag och imorgon är det vilodag för Nixo. Det betyder att vi bara går kortare promenader och sen tänkte jag köra lite uppletande i trädgården som uppvärmning inför torsdag.
 
Minus ska ut på 7 km promenad/springtur och en cykeltur på ca 1 mil om värmen kan ge med sig lite.
 
För på torsdag åker vi iväg på uppletande och personsöks träning. Det ska bli så kul!!
Nixo kommer bli överlycklig när vi kommer dit :)
 
Minus ska också vara med. Han tycker också det är jättekul så det känns som veckans höjdpunkt för oss alla tre :)
 
Fredag blir vilodag med kort promenad och godissök i trädgården som enda aktivitet.
 
Lördag och söndag håller vi öppet för att kunna göra vad vi vill :)
 
 
 
En vecka går snabbt, men det är sju viktiga dagar i den, det får man aldrig glömma..

Besöket

Har ju glömt berätta om veterinärbesöket.
 
Det hände inte så mycket, de tog blodprov och svaren kommer i slutet av den här veckan (vecka 35).
 
Vikten var det ingen fara med. Han låg inom normalvikt ansåg veterinären. Dock så kan han gå ner ett par kilo för sina bens skull, men det var absolut inget jag behövde oroa mig för.
 
Irritationen på tån ska jag behandla själv med lite sprit (inte sprit sprit och inte sprit, men typ rengörande vätska från apoteket, kan inte komma på vad det heter nu *s*)
Har det inte blivit bättre om en vecka så skulle jag komma in så de får ta ett test. Men det ser redan bättre ut så det reder sig nog. De rakade bara bort pälsen och det verkar räcka tillsammans med lite "sprit".
 
Hon tyckte han såg fin ut och tyckte det var kul att han har fått pälsen tillbaka.
 
Hon sa även att: är värdena bättre så ska vi försöka dra ner medicineringen till halva dosen mot vad han får nu. är värdena sämre så avslutar vi den här behandlingen och han ska istället få en större dos kortison tillsvidare.
 
Jag hoppas de är bättre, kortisonen har så många biverkningar. Det enda som mår bättre om han får kortison är hans ben. Då kommer han vara helt haltfri. Men han kommer tappa all sin päls, kissandet på nätterna kommer tillbaka och kanske ännu fler biverkningar som jag inte vet om än.
 
Men det är bara att vänta och se.
 
Jag tycker han är tröttare. Han sover nästan hela tiden, förutom när han tigger mat eller går på promenader eller letar godis i trädgården.
 
Ska försöka se om Dan och Ann har sin uppletandeträning fortfarande. Jag tror Nixo skulle behöva lite mental stimulans.
 
En dag i taget, en fot framför den andra...

Nixo och jag vid stranden

Förra onsdagen var jag och Nixo i sommarstugan och passade då också på att ta en tur till stranden ❤


Nixo 2013-08-20


Återbesök

Imorgon är det dags för återbesök på djursjukhuset igen.
Nya blodprover ska tas och de ska lyssna igenom honom och så ska han vägas. Mer än så görs inte längre.
 
Jag har dock upptäckt en inflammation på en av hans "tår" på ena framtassen. Det är en svaminfektion också så jag vill att de tittar närmare på det imorgon.

Förra veckan hade han en böld i armhålan. Den hittar jag inte längre, men jag ska för säkerhetsskull titta igenom honom från topp till tå ikväll för att samla ihop alla nya "konstiga" grejer. Det gäller att vara uppmärksam. Utan immunförsvar kan vad som helst slå till, när som helst.
 
Sen får jag väl föna och borsta honom också så han ser lite fin ut. Hade gärna badat honom men blev avrådd från det då det är så fuktigt i luften och jag vill ju inte att han får fukteksem.
 
Vikten tror jag inte har gått upp även om han ser ut som en rund boll. Det är nog för att pälsen har kommit tillbaka igen.
 
Kan fota honom ikväll och lägga upp och se om jag hittar någon bild från när han åt kortison och inte hade någon päls. Jag undvek att fotografera honom när han var som kalast. Vill inte minnas honom så.
 
Annars är det ganska lugnt. Han har varit hos hundvakt i helgen då jag och Minus var bortresta. Men allt har gått bra men han blev väldigt glad när jag kom och hämtade honom...såklart ;)
 
Nu har vi tre veckors mys framför oss och sen en dag ifrån varandra. Och eftersom vi är tillsammans 24 h om dygnet så blir det mycket tid ihop :)

Sakta sakta dag för dag kämpar vi vidare <3
 

Envisheten själv

Värmen är inte lika ihållande längre. Men Nixos envishet när det ska sniffas och kissas överallt den är mer ihållande än någonsin. Herregud så envis den hunden är.
 
Idag på lunchpromenaden gick vi på en stig och när vi skulle svänga av så insåg jag att ett ösregn närmade sig, så jag sa till killarna att vi vänder istället. Men tror ni Nixo ville vända? Tror ni Nixo rörde sig? Tror ni Nixo skulle sniffa och kissa på en liten fläck och sen skulle sniffa lite till?
 
Jag brukar säga: Nixo gör som Nixo vill....och det är faktiskt så det är.
 
Men efter "lite" envishet från mattes sida och med risk för att halsen skulle lossna från huvudet så gav han med sig och lät sig sen dras tillbaka hela vägen. För helt plötsligt kunde han ju inte trava längre utan bara gå.... och då menar jag gå väääldigt långsamt...
 
Jag kan säga att vi hann tillbaka i grevens tid, det duggade bara. Men så fort dörren hade slagit igen bakom oss så öppnade sig himlen och det öste ner
 
Så Nixo, tacka matte för att du slapp bli dyngsur idag!!
 
Tror ni jag fick ett tack?? Haha, nä han satte sig istället och tiggde när jag skulle äta min lunch....
 
Nixo i toppform...ja i så mycket toppform man nu kan vara. Men jag tycker faktiskt att han är väldigt mycket som vanligt. Benen strular till och från och han är stel på morgonen men för övrigt tycker jag att allt rullar på.
 
Han kanske försöker visa att envishet lönar sig...frågan är bara om det inte är jag som borde vara mer envis och inte låta honom komma undan med allt. Men det är ju Nixo och Nixo får det Nixo vill ;)

RSS 2.0