Agility och invigningsfest!

I fredags åkte jag och Nixo hem till Nina och hade en trevlig kväll. Det blev promenad och middag. Nixo tycker alltid det är lika roligt att träffa Flinga och Tilda.

Ibland säger en bild mer än tusen ord. Kolla blicken han ger "sina" tjejer :)

Dagen efter följde vi med på Snapphanefejden, en agilitytävling i Hässleholm.
Alltid lika kul att följa med och titta och jag förstår varför jag tyckte det var så kul. Jag längtar tills jag kan stå på banan igen.

Nina och Flinga i full fart.

Greger och Malin. Ett härligt par att se, sådan glädje och utstrålning :)

Malena och Annie. Att Annie bara har bott hos Malena i fem månader är otroligt. Vilka resultat!

Emelie och Ior. Ett härligt samarbete har dessa två!

Emelies Viggo. Världens sötaste Aussie. Nixo och han blev superkompisar. Började leka lite försiktigt precis som att de skulle känna av varandra. Men sen blev det tuggande och användande av framtassar. Precis Nixos typ av lek :)

Bea och Stella. Världens duktigaste samojed. Hon har pinnar i klass 2 och för er som inte vet så är det riktigt bra!!
Nixo stod vid sidan och hejade på. Innan Stella gick in på banan skällde hon och tittade på Nixo. Nixo tittade tillbaka och skällde en gång tillbaka. Jag undrar vad de sa till varandra...
Samojeder förstår och känner verkligen annorlunda för rasfränder än för andra hundar. Häftigt att se ;)

På kvällen kom Christina, Nisse, Linnéa och Kitty på besök. Vi skulle nämligen ha invigningsfest för den nya på och avfarten som är byggd i Önnestad. Vi hade fördrink, middag och sen gick vi upp för att klippa band.

Nisse fick klippa bandet :) Nixo, Linnéa och Kitty ser väldigt glada ut. Det var ju tur att vi hann inviga vägen innan kommunen hann göra det. Vi kanske skulle ha skickat en inbjudan och frågat om de hade velat vara med :) Men nä, vi fick ju ingen inbjudan till deras invigning :)

r den nya på och avfarten ut. Väldigt tjusigt! Observera de blåa lamporna under bron...kan vara lite svårt att se på kortet, men är väldigt fina i verkligheten.

Vår nya snygga busshållplats. Människorna får prova bänken och hundarna verkar också inne på att åka buss from nu. Christina och jag var fotograferna för kvällen :)

I söndags tog jag ett stort ryck med rabatterna. Tiden räcker inte riktigt till och ogräset verkar trivas ypperligt i våra rabatter. Så nu är bark inhandlat och den här veckan vigs åt att göra iordning allt.

Idag har vi jobbat och så fort vi kom hem så började jobbet med rabatterna igen. Sen rymde jag och Nixo en stund. Dags att återuppta cykelträningen. Vi fick sällskap av Catta och Nova. Vi cyklade 4 kilometer och det gick jättebra.
Så nu är vi i full gång med träningen igen :)

Nu är det dock dags för en dusch och sen ramla ner i soffan för kvällen.

På återseende!

Ess har hittat hem igen..

Idag var jag inne på blocket och tittade under efterlysningar. Jag har i flera dagar tänkt på det men inte kommit mig för att gå in där. Men idag tog jag mig i kragen. Hittar då en efterlysning där beskrivningen stämde väldigt bra in på Ess.
Jag jämförde beskrivningen och fotona som jag har tagit ett par gånger och bestämmer mig sen för att ringa och höra. Det är lättare om de själva fick avgöra om det var deras katt eller inte.

En kvinna svarar och jag förklarar att jag är stödhem åt Ess och att jag tycker hon passar in på deras beskrivning. Jag guidar henne in på kks.nu så hon kan få se bilderna på henne.
Hon har några barn i bakgrunden som undrar vad som försigår. När de ser Ess på bild skriker barnen "Där är vår Stina"!!

Jag ber henne ringa Lena på KKS för att bestämma hur vi ska gå tillväga. Blir uppringd en stund senare och vi bestämmer att de ska komma hem till oss under eftermiddagen och titta på henne.

Så för en stund sedan kom hela familjen. Alla var spända av förväntan och jag höll tummarna för att katten verkligen var deras. Vet ju själv vilken lycka det är när man hittar sin bortsprungna katt.

Det var inte ens en tvekan. Så fort de såg henne sa de "det där är vår Stina". Så nu har Ess som alltså hette Stina fått följa med sina ägare hem.
Stina är inte 16 veckor som vi trodde utan 7 månader :)

Vi önskar Stina och hennes familj all lycka till!
Härligt att få hjälpa en katt att få komma hem till sin familj :)


Sover gott på kattställningen..

Spanar på resten av gänget :)

Nu är det dags att gå ut och träna slalomingångar med den stora lurviga....

Ha en trevlig kväll!

Slalomträning

Nu har träningen kommit igång igen. Efter att ha ökat lite varje dag så ser det ut som att tassen håller för träning igen.
Det känns väldigt skönt, var orolig ett tag men nu känns det väldigt mycket bättre.
I förran veckan började vi med slalomträningen inför agilitystarten om ett par veckor.
Igår anmälde jag Nixo till en nybörjarkurs i agility hos Hässleholms Hundungdom. Vi vet inte om vi har kommit med än, men vi satsar på att vi blir intagna. Inträdesprovet är i slutet av augusti och det hoppas vi att vi klarar.

Jag har funderat både länge och väl på hur jag ska lära in slalomen för att han lätt ska förstå och tycka det är roligt. Det finns en metod som går ut på att man i stora drag låter hunden själv komma på vad som är rätt sätt. Detta genom att belöna när han gör rätt och skicka om på nytt när han gör fel.
Nixo gick upp i stress ganska omgående och förstod inte alls vad jag sysslade med. Efter tre omskick blev han sur och talade om för matte att nu räckte det minsann. Så efter tre träningar la jag ner den metoden. Jag såg att det ledde till mer frustration än klarhet för honom.

Så jag började med den gamla beprövade metoden "tunneln". Dvs man sätter slalompinnarna (4 st) sick-sack så det blir en tunnel i mitten. Efter han flyttar man sedan ihop dem så de i slutet är på en raksträcka.
Den här träningen har jag nu kört fyra gånger och han förstår precis vad han ska göra. Ikväll kändes det verkligen som att poletten ramlade ner och från att ha haft en tunnel på ca 10 cm står nu pinnarna med 5 cm sick sack och han satte det varje gång.

Jag har fått för mig att får han in känslan för hur slalomen ska kännas så är det lättare att förstå den. Och det gör han snabbt på det här viset. Han får böja kroppen mer och mer och det slutar inte i frustration.

Så imorgon börjar jag med att skicka honom från olika vinklar och jag börjar själv stå på olika ställen. Han ska ju oberoende på var jag står och varifrån han kommer gå in rätt och jobba självständigt. Jag kommer inte flytta ihop pinnarna mer den här veckan. Självständigheten och de olika vinklarna är viktigare.

Igår var vi ute med Nina, Tilda och Finga och gick en väldigt bra runda i skogen. Det var många backar och vattendrag. Vi körde några skick upp och ner för backen och Nixo fick även gå lös litegrann vilket han skötte med bravur :) Tur att Nina har så väluppfostrade hundar eftersom jag till stor del använder mig av dem när det kommer till inkallning. Det visar Nixo vad ett korrekt beteende är och han tar snabbt efter.

Idag var det även dags för borstning igen...han fäller i mitt tyckte lite väl mycket. Med två veckor kvar till utställningen hoppas vi att det mesta av pälsen sitter kvar då..

Här kommer lite bilder från dagens träning.

I själva inskicket står jag still och då går han jättebra!

Lite stöd från matte så fortsätter han jobba framåt..

Sista pinnen avklarad och han har hört att klickern meddelat att godis är på väg.

Den här bilden tar jag endast med för han ser ut som att han håller på att trassla in sig :)

Här ser det ut att gå fort, iaf på pälsen ;)

Sen får man ju busa till det ibland, och Nixo är med på noterna..

Den här övningen kan säkert göra mycket nytta. Jag kör det mestadels för att han ska lära sig att hålla koncentrationen på var han sätter fötterna. Han har blivit riktigt säker efter ett par träningar och nu ska det travas igenom, gå är för nybörjare verkar han tycka ;)


Full koll :)

Vi har även kört en del hoppträning.
Kör mycket stanna kvar i starten, men även en del hoppteknikträning. Med bommar och studshopp. Även om favoriten är framåtsändande, då blir det ju mer fart och matte springer inte med.

Det var allt för den här gången, men vi återkommer med hur det går snart igen :)


Lilla Ess söker nytt hem!

Idag har vi för första gången ställt upp att vara stödhem åt en kattunge utan hem.
Vi kallar henne Ess och hon är blåsköldpaddsförgad. Jättesöt och jättetrevlig!!
Rumsen, spinner så hon nästan spricker, kelen, och självklart leksen.

Det här är drömkatten för er som letar katt.
Tyvärr kan vi inte bli ett permanent hem till henne då vi känner att vi redan har tre katter och Nixo.
Men även om du som läser detta inte vill ha katt så kanske ni har en vän som söker katt.

Hör av er till mig eller kontakta Lena på KKS (Kattkommando Syd) om ni är intresserade eller vill veta mer.
Här kommer lite bilder på denna underbart söta katt, och japp, jag är redan partisk ;)

Kollar in kattställningen..

Jag har inrett ett rum till henne. Hon sitter i karantän i en vecka så vi ser så hon är helt frisk innan våra andra katter och Nixo får träffa henne.

Hon påminner mycket om vår egen Skrollan..

Hon spann hela tiden men tyckte nog jag var lite jobbig med kamerablixten hela tiden.
Ska ta nya bilder ute i dagsljus imorgon. Kan man få se hur söt hon är i ansiktet också ;)

Nu är det dags att gå och mysa med nykomlingen så hon inte känner sig ensam och övergiven.

Ha en trevlig kväll!

Sommardrag..

Jaha då var Lacey tillbaka hemma och i helgen hade vi lite folk hemma. Vi åt gott, drack gott, spelade kubb och sjöng singstar. Jag hade ju planerat hela kvällen med aktiviteter, men det blev lite bråttom när taxin kom. Klockan hade sprungit ifrån oss och det var dags att åka in till stan för att titta på spektaklet "Kristianstaddagarna". Det är en upplevelse...kanske inte den mest positiva men vårt sällskap hade väldigt trevligt. Det både dansades och sjöngs en hel del :) Tack alla för en trevlig kväll.

Igår tyckte jag det var dags att Nixo fick leva upp till sitt ryckte som draghund. Christina var snäll och lånade ut sin skrinda och sele. Tack!
Sen var det bara att åka hem med grejerna och sela hunden. Han tyckte det var lite läbbigt den först minuten. Sen såg man hur kul han tyckte att det var. När de får göra något som de är gjorda för så lyser det alltid lite extra i ögonen.

Idag var jag och Nixo hos Christina och tog en promenad med Kitty, Mixtra, Dexter och Lacey. Det var härligt men man märker att Nixo har tappat ork efter de här fem veckorna i stillhet.
Eftersom vi inte tog några bilder igår när han drog skrindan så var jag tvungen att dra ihop till en fotosession idag :) Mest för att ni ska få se hur snygg han är när han gör det han är gjord för att göra :)

Draghunden Nixo!!

Passar jättebra och verkar trivas dessutom :)

Han tyckte det var lite tråkigt att stå stilla. Är ju roligare att röra på sig när man äntligen får vara lite draghund.

Både matte och Nixo är nöjda :)

Han var ju tvungen att få prova hur det känns att sitta där bak. Skrollan leker clown i bakgrunden..

Kom igen nu matte, dra mig nu så kanske jag hjälper till i vinter...

Nu ska vi lägga oss ner och vila...Nixo ligger iof redan och vilar. Det har varit en aktiv dag för honom idag.

På återseende!

Veckan som gått...

har varit både upp och ner. Det har hänt mycket men ändå ingenting, låter väl vettigt...

Förra veckan var det begravning för vår ombudsman. En väldigt fin begravning med mycket folk. Sorglig men vilken begravning är inte det...Han finns med oss i vårt dagliga arbete och hans minne lever vidare.

I lördags följde jag med Nina och Flinga på agilitytävling i bjuv. En väldigt trevlig dag där agilityabstinensen gjorde sig påmind. Bjuv är även den tävlingsplats där jag och Sally gjorde vår sista start för 3 år sedan. Det var där hon fick sin stroke. Men det var skönt att komma tillbaka och glädjen som man ser hos alla hundar gör att man längtar tillbaka otroligt mycket. Tyvärr blev det inga kort tagna. Kameran var upptagen på annat håll..

För övrigt har det varit ganska lugnt. Nixo har fått vila tassen på allvar, korta promenader och inget spring för övrigt.
Igår kom Lacey hit, hon ska vara här till på lördag. Natten blev ganska orolig men båda verkar lugnare idag. Nixo blev nog så glad igår för att han hade en kompis här så han vågade inte gå och lägga sig. Det gäller ju att passa på tänkte han nog. Men idag när han märkte att hon var kvar så gick det mycket lugnare till. Nu ligger båda och sover...vet inte om det är det bästa just nu. De får gärna sova inatt istället, blev bara fyra timmars sömn natten som gick...

Nixo kom lös igår och rusade som en galning. Jag blev hypernervös och försökte snabbt fånga in honom...vilket var lättare sagt än gjort. Fem veckors vila gör ju sitt..Så idag väntade jag bara på att han skulle börja halta när han gick upp. Men till min stora glädje visar han ingen hälta överhuvudtaget :)
Jag ska dock ta det lugnt ett tag till, men det är ju verkligen skönt att det verkar gå åt rätt håll!

Här kommer lite bilder på busarna.

Det fick bli lite lek inomhus eftersom det ösregnade ute. Sallys gamla leksak kom äntligen till användning. Hon vägrade att röra korvarna ;)

Lacey med bus i blicken..

En väldigt glad Nixo, han har ju kompis hemma :)

Kan jag få gå ut...snäääälla....

Det fick bli fortsatt bus inomhus då någon hade öppnat kranen från himlen..

"Livsfarliga kamphundar" ser ni rubriken framför er...Men sanningen är att Nixo bara har ett stort gap och vill visa Lacey alla sina fina tänder och Lacey försöker bräcka det hela med att visa sitt fina tandkött ;)

Vinnaren är.....jag sa att det var oavgjort, var lugnast så tänkte jag :)

Nu hoppas jag alla får en trevlig helg och att solen skiner på er!


RSS 2.0