Var är vintern..

Nu har vi fått nog av höst och regn. Hade det varit sol och höst hade det varit ok, men mörker och regn gör inte kroppen och själen piggare och gladare direkt.

I tisdags var det dragträning för alla fyra hundarna. Nixo gick fram med Mixtra och hela gänget kom fram valbehållna :) Jag hade nog vattnat Nixo lite mycket för han hade stannat många gånger för att kissa. Jag tyckte att min promenad innan skulle ha avhjälpt detta men jag hade fel. Man lär sig alltid något nytt.

Igår åkte vi och hämtade Lacey efter jobbet. Hon och Nixo röjde en halvtimme i trädgården, sen var de så pass sansade att jag kunde släppa in dem ;) De lekte fint med varandra i vardagsrummet medan jag stökade omkring. Sen åkte vi träffa Nina och tjejerna. Vi tog en promenad i lite drygt en halvtimme och sen körde vi ner till klubben. De har en perfekt hangar där så man kan träna inomhus på vintern.
Vi turades om att köra med alla fyra hundarna och Nina kom med många bra råd. Jag är fortfarande ovan vid att köra stor hund så jag måste tänka lite annorlunda. Vi tränade mycket på vippen då vi inte har haft möjlighet att träna den så mycket innan. Det tog bara ett par gånger så kunde han själv springa över utan tvekan. Vi ska försöka träna lite mer regelbundet, det känns som att vi behöver det inför vårens fortsättningskurs.

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna.

Ni som följer bloggen vet att Nixo kan en massa onödig tricks, det två senaste är att buga som han gör på ovanstående bild och...

att ramla på sidan (som oftast blir att han slänger sig på rygg). Det är på kommandot "pang" som han slänger sig på sidan men han tycker det är så roligt så han ligger oftast med alla ben i luften och sprattlar ;)

Nixo och Lacey och deras favoritlek, dragkamp. Men leken har förändrats mot när Lacey var 12 veckor...Nixo ger sig inte lika lätt längre ;) Men det är fortfarande Lacey som är chefen, det märks :)

Trims och Trams är deras nya namn, de ville inte vara stilla en enda sekund så man kunde ta ett sansat foto, detta är det bästa jag lyckades åstakomma.

Vi närmar oss första advent med stormsteg och jag känner mig laddad inför att byta gardiner och sätta upp ljusstakarna i fönstret.
I går tjuvstartade jag lite och köpte en ny stjärna.

Här är den, det är en stjärna som står på fot och ja det är nya gardiner också ;)
Det är farligt att släppa mig i affärer fulla med julsaker ;)

Nu ska jag luta mig bakåt i soffan och bara vara...imorgon är det fredag och sen är det bara två dagar till Hinken kommer hem. Han har varit i Sälen sedan i söndags och det är väldigt tomt här hemma. Vi saknar honom här hemma, alla fem :)

På återseende!

Härligt regniga söndag ;)

Idag är en väldigt glad dag även om det har regnat hela dagen.

Det är en speciell dag idag...och då tänker jag inte på att det är min namnsdag ;)

Idag var nämligen första rundan över 1 mil för Nixo!
Han gick fram i spannet hela rundan :)

Jag är så glad, så stolt och det är så härligt att se honom!


Nixo går till höger fram på bilden, bredvid honom går Mixtra och bak går Kitty och Yemaja (Kittys syster).

Han har ikväll fått lite extra god mat, massage och en borstning. Resten av kvällen har han sovit gott, det tar på krafterna att vara draghund ;)

På återseende!

Uppdaterat...

Jag har uppdaterat infon Om Cissy & Nixo.
Där kan man nu läsa lite mer om Nixo.

Imorgon är det dragträning så idag är Nixo lite otålig ;)

Igår körde jag med Nixo, Kitty, Mixtra och Dexter. Det gick jättebra, alla fyra jobbade på bra. Tyvärr var det lite för vamt ute och jag körde därför bara ca 4 kilometer.

Ny länk till Olenkas Kennel!

Önskar alla en trevlig lördagskväll! 


Stormvarning...

Idag är det stormvarning klass 2 i Skåne. Det blåser rejält och regnet öser ner. Vi har precis tagit den lilla rundan. Jag var inte så sugen att gå bland träd och andra stora grejer när det blåser på det här viset. Tom Nixo såg glad ut när vi kom hem.

Dragträningen går framåt med stormsteg. Han utvecklas verkligen varje gång och han sätter ordentligt med muskler. När Christina körde alla fyra i måndags var det första gången Nixo gick hela rundan fram i spannet. Han är ju fortfarande ung och jag visste inte om Christina skulle byta och sätta honom där bak istället. Han är ju ganska nyfiken på saker och ting :) Men han hade jobbat på bra och fått gå kvar fram.
Han har gått från att knappt dra till att bli en hund man kan lita på att han gör sitt bästa. Han verkar tycka det är jättkul. Att han dessutom har tre tjejer i spannet gör ju inte saken sämre, han är så stolt över "sina" tjejer :)

Igår var vi ute och gick en kvällsrunda på fem kilometer i elljusslingan tillsammans med Nina och tjejerna. Alltid lika trevlig att träffas :) Kunde tyvärr inte ta några bilder för det var alldeles för mörkt.

Annars har det varit ganska lugnt, vi kör ungefär tre dragpass i veckan och vissa dagar får han gå ner och träffa sina vänner på grannyran.
Till helgen ska jag börja ta upp lydnadsträningen igen, köra några korta pass per vecka. Men vi får se hur det går, just nu är huvudsaken att han fortsätter dra så bra som han gör. Lydnaden får annars vänta till våren.

Själklart har vi varit hos Christina och tittat på de söta valparna också. Hittade en sån söt bild på den röda tiken som blev väldigt upprörd över att hon inte kom över kanten på valplådan :)

Nu har de kommit i åldern där de knatar omkring på ostadiga ben och har kommit på att de kan göra läten. De testar både på att skälla och morra :)


Nu ska vi krypa upp i soffan och vänta ut ovädret.

På återseende!

Ögonlysning

Idag har jag varit och ögonlyst Nixo. Vi tog med oss Kitty också då det var dags för henne med. Båda hundarna uppförde sig exemplariskt och båda fick UA (utan anmärkning), perfekt!
Så nu har vi genomfört den röntgen och lysningen som alla uppfödare önskar att valpköparna gör. Och resultat är ju lysande. A på höfter, UA på armbågar och ögon. Han är felfri min "lilla" kille :)

När vi kom hem slängde jag i mig lite mat och åkte sen ner med hundarna till Christina. Där spände vi för två hundar var och körde ca fem kilometer. Det var kolsvart men uppehåll. Pannlampan jag hade var ganska bra, men frågan är om man inte skulle investera i en lampa till trehjulingen med...får nog bli biltema i helgen.

På vägen tillbaka så stannade hundarna lite oväntat och det slutade med att cykeln slog runt och jag flög i backen. Höften och armen, framförallt armbågen ömmar ganska rejält nu. Jag vill inte ens tänka på hur ont det kommer göra imorgon...men men det är sånt som kan hända och det är bara att hoppa upp igen och köra vidare.

Jag är iaf jättenöjd med Nixo idag. Vi körde om Christinas spann två gånger utan att Nixo ens tittade åt deras håll. Han verkligen jobbar och sliter och verkar tycka det är superroligt att dra. Känns härligt att stå där bak och bara ge honom en massa beröm :)
När vi kom hem fick det bli en snabbdusch för hans del och nu ligger han nöjt på golvet och bara njuter av livet.

Här kommer lite bilder:

Hinken lyckades fånga katterna när de satt och såg söta ut. Pippi till vänster och Skrollan till höger. Pippi ser oskyldig ut, men hon har en baktanke...

Just det...ett anfall var på g. Tror dock Skrollan anade att hon låg risigt till ;)

Nixo till vänster, Kitty till höger....mor och son :) Det var inte helt lätt att få dessa två att sitta stilla bredvid varandra. Nixo var mer sugen på...

ett anfall såklart. Inte varje dag han har hundsällskap hemma och när mamma är på besök gäller det att busa till tusen. Kitty var inte lika intresserad, hon insåg att vi hade tre katter inomhus och tyckte det var roligare att titta på dem än att roa Nixo.

Innan jag åkte hem från dragträningen var jag ju tvungen att gå in och hälsa på Stella och valparna. Och de sov så gott och drömde många drömmar...frågan är bara vad de drömmer...

Stella med valparna :)

På återseende!

Söndagsträning

Körde ner till Christina för att packa upp cyklarna på släpet och få in hundarna i bilarna. Men innan vi körde gick jag en kort sväng med Stella och var bara tvungen att fotografera valparna lite. Se bara så söta de är :)

4 dagar gamla

Hur söta som helst :)

Kolla sköna sovstilen ;)

Mys...

De tränar på att bilda ett rakt led, bådar gott för lydnadsträningen i framtiden, sen är det ju alltid en som ska gå mot strömmen och la sig bakofram ;)

Sen åkte vi iväg en bit utanför Tollarp och körde ca 7 kilometer. Jag trodde inte att vi hade kört så långt, gick så himla bra så sträckan bara flög iväg. Men vi hade bil med oss som mätte. Jag körde med Kitty, Nixo och Dexter.



Jag är väldigt nöjd efter dagens runda. Nixo blir bara bättre och bättre :)

På återseende!

Livet rullar på...

Har inte hänt så mycket speciellt under veckan. Det har varit dragträningar och grannyran för vår del. Jag har även varit en sväng i Stockholm på utbildning...igen...

I onsdags fick Stella (som Christina har på foder hos Bea) sina valpar. Det blev 1 hane och 4 tikar.
Jag och Nixo var därnere i fredags och fick se de små liven. Söta som sjutton så klart :)
Igår lördag var vi därnere och jag och Christina lagade mat. Vi gjorde stora grytor som vi sedan portionsförpackade. Så nu är det bara att värma och äta, passar oss här hemma väldigt bra :)
Jag passade då också på att ta en bild av mamman och barnen

Så små och så söta och Stella verkar gilla livet som mamma :)

Nixo tillbringade dagen med att vänta på att maten skulle bli klar för efter det blev det promenad med hundarna. Fast igår var det hundarna som gick promenad med mig. Vi var nämligen och bowlade i fredagskväll och jag kände av det i benen...hur vältränad är man då när man får träningsvärk av att bowla?

Idag ska vi iväg till ett nytt ställe och köra med hundarna. Det ska bli riktigt roligt! Jag får se om jag lyckas fota  någonting när jag står på trehjulingen ;)


Här ligger han och väntar på promenad. Kolla så han smälter ihop med golvet ;)

På återseende!

RSS 2.0