Stormvarning...

Idag är det stormvarning klass 2 i Skåne. Det blåser rejält och regnet öser ner. Vi har precis tagit den lilla rundan. Jag var inte så sugen att gå bland träd och andra stora grejer när det blåser på det här viset. Tom Nixo såg glad ut när vi kom hem.

Dragträningen går framåt med stormsteg. Han utvecklas verkligen varje gång och han sätter ordentligt med muskler. När Christina körde alla fyra i måndags var det första gången Nixo gick hela rundan fram i spannet. Han är ju fortfarande ung och jag visste inte om Christina skulle byta och sätta honom där bak istället. Han är ju ganska nyfiken på saker och ting :) Men han hade jobbat på bra och fått gå kvar fram.
Han har gått från att knappt dra till att bli en hund man kan lita på att han gör sitt bästa. Han verkar tycka det är jättkul. Att han dessutom har tre tjejer i spannet gör ju inte saken sämre, han är så stolt över "sina" tjejer :)

Igår var vi ute och gick en kvällsrunda på fem kilometer i elljusslingan tillsammans med Nina och tjejerna. Alltid lika trevlig att träffas :) Kunde tyvärr inte ta några bilder för det var alldeles för mörkt.

Annars har det varit ganska lugnt, vi kör ungefär tre dragpass i veckan och vissa dagar får han gå ner och träffa sina vänner på grannyran.
Till helgen ska jag börja ta upp lydnadsträningen igen, köra några korta pass per vecka. Men vi får se hur det går, just nu är huvudsaken att han fortsätter dra så bra som han gör. Lydnaden får annars vänta till våren.

Själklart har vi varit hos Christina och tittat på de söta valparna också. Hittade en sån söt bild på den röda tiken som blev väldigt upprörd över att hon inte kom över kanten på valplådan :)

Nu har de kommit i åldern där de knatar omkring på ostadiga ben och har kommit på att de kan göra läten. De testar både på att skälla och morra :)


Nu ska vi krypa upp i soffan och vänta ut ovädret.

På återseende!

Kommentarer
Postat av: Christina

Kan berätta att lilla röd nu har lärt sig tricket att ta sig över den där förargliga kanten!

Hon ska visa dig imorgon när du kommer! Fråga Nixo om han vill dra en repa imorgon, de andra verkar ha upptäckt att vi hoppat över ett pass!

2009-11-19 @ 21:50:38
URL: http://www.swedsams.se
Postat av: Christina

Slutar du tidigt idag? För i så fall kan du hämta mig om du vill, Philip har bilen.

2009-11-20 @ 10:43:23
URL: http://www.swedsams.se
Postat av: Elisabeth,Roger,Atlas o Yzer

mmmmmm.... ja det var verkligen ruskväder.. som det stormade!! en kollega som skulle tillbaka till jobbet med tjänstebil krockade rakt på ett träd som trillade mitt över vägen och bilen var helt.. ja... hon klarade sig tack och lov. Det verkligen tjöt och hade sig.. men du.. hur gick det!! det du frågade oss?? hur har du tänkt dig? vi är så nyfiken på hur du har bestämt dig? kram kram

2009-11-20 @ 20:41:42
URL: http://samojedatlas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0