Drag drag drag :)

Just nu är det mest dragträning som snurrar i huvudet.
Det har börjat lossna för lilleman och det är jätteskönt!

I onsdags hade vi kursavslutning på agilityn. Första loppet var han okoncentrerad och rev och rymde och sniffade...kan väl erkänna att jag blev något irriterad....
Men vi tog oss ett snack bredvid banan och körde en massa kontaktövningar och sen gick vi in för att köra ett lopp till.
Banan som var uppbyggd var av samma svårighetsgrad som inträdesprovet kommer vara till fortsättningskursen. Så det gällde ju att visa att vi kan gå vidare...
Andra gången fick vi en bra start, körde lite safe och körde vänsterslalom istället för höger. Han rev inte ett enda hinder den rundan och farten kan jag inte klaga på.
Vi kommer i mål och instruktören är jätteglad och frågar skrattande "har du varit och bytt hund?"...haha, det hade man faktiskt kunna tro!!
"Fortsätter ni så här så har ni inga problem att komma in i fortsättningskursen" blev slutbetyget och det är jag mycket nöjd med eftersom vi knappt kom med i kursen pga att vissa..inga namn nämnda...inte kunde hålla nosen från gräset...

Igår var vi i Halmstad och var supportrar till Christina och Lacey. Lacey blev BIR och BIG-2. Vi var väldigt stolta :)
Nixo fick mest leka pajas och det gillade han. Han fick vara gubben i lådan och leka med nästan alla hundar han träffade. Lacey blev lite svartsjuk över att Nixo lekte med andra hundar, men Nixo verkade väldigt nöjd med att han fick all uppmärksamhet :)


Lacey efter BIG bedömningen. Christina var redo att gå, men Lacey gillade att bli fotograferad :)


Gubben i lådan :)
Han gillade skarpt att det gick att öppna i taket, då kunde han ju spana och sniffa efter tjejer medan vi andra tittade på hundarna i ringen :)

Idag har jag och Christina kört varsitt tvåspann igen. Det var blött och mörkt, men vi klarade det fint ändå. Behöver dock lite mer reflexer på min trehjuling så det får vi ta och införskaffa.

På återseende!


Debut för 4-spannskörning

Igår var det dags för Golden Go. Vi åt en jättegod middag och sen var det utställningsdags.
Det började med juniorhandling. Det var jättespännande och sen var det extra roligt eftersom Sara Cansund vann :)

Grattis Sara, du är så himlal duktig :)

Sen var det dags för Golden Go. Det var ett femtiotal hundar anmälda och alla var jättefina. I år ställde jag inte någon  hund, så jag agerade fotograf under kvällen :)

Vinnaren blev denna urtjusiga Malamute hane. Han var så himla ståtlig och älskade att stå i centrum för all uppmärksamhet. Han var dessutom jättetrevlig och jag fick en puss av kvällens vinnare :)

Idag var det dragträningsdags för Nixo så vi åkte ner till Christina. Hon frågade om jag ville köra fyrspannet. Jag har ju bara kört med två hundar innan, men någon gång ska ju vara den första.
Så vi selade för Mixtra, Dexter, Kitty och Nixo, sen bar det av.

Hundarna från vänster, Mixtra, Kitty, Dexter och Nixo. Alla fyra jobbade på riktigt bra och det var jätteroligt att köra :)


Här har Nixo fått syn på Christina och försöker gena lite, han tyckte det var onödigt att ta ytterkurva, men det var Mixtra som bestämde var spannet skulle gå ;)

 
Här är gänget nästa hemma igen. Nixo jobbade på jättebra idag och vid vilopausen efter halva sträckan la han sig tom ner. Det kom väl som en överraskning hur jobbigt det var när man drar hela vägen ;)
Vi kom hem välbehållning och med kunskapen om hur fort det går när en katt passerar vägen. Mixtra hade även med några presenter hem till Christina i form av kardborrar ;)

Det var som sagt var jätteroligt och jag kör gärna igen. Tack Christina för att jag får förtroendet att köra dina hundar.

Så nu är hunden trött och matte också, resten av kvällen tänker vi spendera på soffan :)

På återseende!


Draghunden Nixo...

Får börja med att berätta om i onsdags. Då var det agilitykurs igen. Det var den 5 träffen och det var dags att bygga upp en agilitybana. Jag var ganska nervös när jag såg vad som byggdes upp men tänkte att det få gå som det går. Vi gick banvandringen och det var en lätt bana...för mig...men hur skulle Nixo reagera på att ta 19 hinder i rad utan något godis efter ett par hinder.

Banan började med ett hopphinder och en böjd tunnel, sen skulle jag få in ett framförbyte, det gick bra och han hade bra driv framåt märkte jag. Balansbommen, hopphinder, bakombyte och sen ett hopphinder till där jag också skulle göra ett bakombyte..han tar ut svängen lite för mycket och missar andra hopphindret. Men kommer snabbt tillbaka och tar det rätt, fortsätter in i 12 pinnarsslalom (som han aldrig har gjort själv innan, jag gick en meter ifrån honom och gjorde INGENTING), tar alla pinnarna som det mest självklara på jorden. Vidare på hopphinder, långhopp, jag gör ett bakombyte, A-hinder, 3xhopphinder, tunnel, jag gör ett bakombyte, säcken, jag gör ett framförbyte innan däcket och slutligen ett hopphinder. Han går som en klocka, drar framåt i riktigt bra fart, men ändå kontrollerat, inte bara vrålspring utan han funderade faktiskt på vad han gjorde under tiden.
Jag hoppade och studsade av glädje när han går i mål, detta trodde jag ALDRIG om min lilla hund. Vilken utveckling på 5 veckor!!! och jag kan erkänna att vi har tränat väldigt lite...på gränsen till ingenting mellan kursgångerna.

På onsdag är det kursavslutning och då ska vi klara en hoppbana, den hoppbanan vi ska klara till våren för att få gå vidare till fortsättningskursen.

Men nu ska vi börja vårt nya liv. Livet som går ut på att få Nixo till en superdraghund ;)
Han har ju under hela sitt liv aktiverats mycket och draget har ju funnits där hela tiden men har bara varit en aktivitet vid sidan om.
Men nu när hösten är här och vi laddar inför vintern har jag passat på att ta emot tips och råd för att få igång honom ordentligt.
Och det första jag börjar med är att dra ner på alla andra aktiviteter. För att han ska gå bra så bra som möjligt så är det bara kondition och dragträning som gäller just nu.

Jag har fått låna en trehjuling av Yvonne. Tack så jättemycket! Den kommer komma till stor nytta då jag planerar att både köra honom själv och med andra.

Här kommer draghunden ;) Bättre bilder kommer när vädret tillåter.

Med mindre aktiviteter ökar min fritid, så idag stack jag ut i trädgården och försökte lära mig kameran.

Vi har ett jättefin träd på baksidan och jag försökte framhäva alla fina färger. Men det finns inget som slår att se det i verkligheten.


En närbild där man ser hur löven skiftar i färg.


En bild som egentligen är dålig men jag tyckte den blev ganska häftig ;)


Rosorna blommar fortfarande...


Lilleman gick efter och undrade vad jag sysslade med. Kolla jättenosen :)


Vackra nypon!

Men nu ska vi ta helg och bara njuta av att ha två lediga dagar.

På återseende!


Går inte dagarna snabbare nu??

Tycker veckorna och dagarna rullar på fortare och fortare, måste snart dra i nödbromsen så jag hinner med.
Vi har haft ett regnigt höstväder under ett par dagar, men solen dominerar fortfarande fast termometern har ramlat ner på ca 4 grader kvällstid.

Under förra veckan blev det inte så mycket gjort. Jag var på konferens i Stockholm onsdag till fredag. Nixo fick vara hemma med husse och det tror jag han trivdes utmärkt med. De gick ner till grannyran på kvällarna så han fick springa av sig lite, Nixo alltså, inte husse :)

Mys hemma i soffan :) Hinken har mörka ögon, tyvärr var inte kameran i min mobil superbra märker jag..

I söndags åkte jag och Nixo till Hässleholmsgården där det var ringträning och rallylydnad. Jag höll i rallylydnaden så det blev bara lite träning med Nixo. Koncentrationen var inte den bästa men den var mycket bättre än vad den har varit. Så det känns som att det går åt rätt håll. Jag körde även ett varv med Kitty och Lacey.

Igår åkte vi till Yvonne som bor på den västra sidan av skåne. Vi åt jättegod mat och pratade en massa. Det var jättetrevligt och jag tycker det är tråkigt att hon ska flytta. Men självklart är jag glad för hennes skull :) Jag önskar er all lycka med hotellet :) Vi ska ses en gång till innan hon flyttar på fredag eftersom hon är jättesnäll och har lånat ut en sak till mig....mer om det får ni se senare i veckan :)

Flisan, Humlan och Nixo...Doris var på äventyr..

Idag var vi nere hos Christina och dragtränade. Nixo fick gå i fyrspannet och jag fick en vilodag. Tyckte inte han jobbade så bra i början (jag körde bil bakom), men på vägen hem hjälpte han till riktigt bra.
Är osäker på hur vårt mål ska uppfyllas i vinter, men vi jobbar vidare och jag ska försöka peppa honom ännu mer och ännu positivare. Självklart är allt väldigt glatt redan nu, men jag får nog lägga på ett kol till.

Ingen superbild....men det gick ju så fort :) Ni ser säkert vem Nixo är...han som ser absolut lyckligast ut, han har ju hittat matte igen ;)

När jag kom hem så hann jag gå av honom en sväng och då gick vi förbi grannyran. Han lunkade av sig själv medan jag fotade och snackade.

Det var en liten men tapper grupp som träffades idag. Marie som inte ville vara med på kort och Gunhild som är Önnestads svar på Blondinbella och Anna Anka i en härlig mix :)

Karin som är Gunhilds hund. Det är hon som håller farten uppe i gruppen genom att bära pinnar och bollar SAMTIDIGT i munnen ;)

Alice som är Maries hund. Hon är med på allt från att tugga pinnar, jaga bollar och brottas. Bara det händer något...annars fixar hon det själv...gräva är då favoritsysselsättningen ;)

Och så Nixo pixo :) En glad grabb som älskar sina kompisar högt...även Emil ;)

Resten av veckan är fullbokad som vanligt, men det är bara kul :)

På återseende!

Gröna kortet

Veckan som har gått har vi tränat på riktigt bra.
I måndags fick Nixo för första gången dra däck. Ingen vikt i däcket utan ska bara få in känslan av att ha något bakom sig. Det gick jättebra och han drog på och verkade faktiskt tycka riktigt mycket om det.
Så det blir det en fortsättning på. Bra sätt att bygga muskler på.

I tisdags åkte vi ner till Christina och hon drog iväg med alla fyra hundarna ett par kilometer. Hundarna behöver förbättre sin kondition men träningen gick bra och Nixo jobbade på bra.

I onsdags var det agilityträning, men vi inledde kvällen med en cykelrunda på fyra kilometer. Det var dock lite för långt för att han skulle orka prestera sitt bästa på kvällen, men han kämpade på bra och gjorde riktigt bra ifrån sig. Bakombytena gick jättebra den här gången så det går framåt. Jag önskar att jag hade hunnit träna mer agility men just nu är schemat ganska späckat.

I torsdags tog vi vilodag eftersom det blev så mycket på onsdagen. Vi gick bara ner till grannyran så han fick springa och leka av sig.

I fredags blev det också grannyran för sen kom Emily hem till oss. Vi åt god mat och tittade på film. Det blev en lugn kväll eftersom vi skulle upp tidigt på lördagsmorgonen.

Helgen har tillbringats i Ålem. Vi har gått Gröna kortet kursen. Det är en kurs man måste gå för att få tävlingslicens för att få delta i dragtävlingar. Det var en hel del teori och det var en del nya saker man lärde sig. Men även en hel del man redan visste. Så nu är kursen fullföljd och licensen inbetalad. Nu finns det ingen återvändo ;)
Natten tillbringade vi hos Carina Cansund, vi tackar så mycket för att vi fick sova hos er :)

Nixo har tillbringat helgen hemma med husse. De var nere på grannyran igår i ösregn. Men hundarna lekte på bra för det.

Här ligger han hemma och myser i soffan. Jag tror han tyckte det var ganska mysigt att vara ensam hemma med husse...enligt husse själv ligger han bara i soffan för att torka efter lekstunden ute ;)

Just nu är det väldigt mycket husse som gäller. Som häromodagen när han kom förbi jobbet. Då var det en samojed som var väldigt snabb med att hoppa in i hans bil

Han ville inte med mig upp på jobbet igen så han fick följa med husse hem, då var han väldigt nöjd :)

Nu ska vi ladda inför en ny vecka med en hel del aktiviteter.

På återseende!

RSS 2.0