Playdate för båda killarna



Bästisarna Minus och Kenzo. Stor och liten hittade verkligen varandra :)


Minus måste ju kolla in stora snygga tjejen Tessie också..


Mycket bus i de små benen :)


Det går undan..


Killarna verkar ha samma tycke för tjejer iaf ;)


Tessie tyckte dock att två uppvaktande samojeder var en för mycket ;)


Nixo älskar sin Tessie och följer efter henne som en skugga..


Minus insåg att Kenzo var roligare


Inkallningen fungerade även vid lek :)


En härlig solbild på Nixo


Följer i storebrors fotspår..


"Jag ska lära dig allt jag kan" tycks Nixo säga...lite Baloo känsla över det hela ;)


Tre underbara!


Sen skulle Kenzo leka med Minus, det såg hur kul ut som helst ;))


Men man blir ju nyfiken på den stora..


Nixo fortsatte sitt flörtande ;)


Minus kunde stå stilla i en sekund ungefär ;) Men man ser att han växer och benen har verkligen blivit längre. Mattes lilla buse :)


Tack och hej för idag, nu ska vi dra vidare på nya äventyr :)


På återseende!

Höstens första körning

Dagen var grådassig och dagen var inte den roligaste jag har upplevt.
Känner mig ibland ganska orättvist behandlad och då blir jag irriterad. Så jag bestämde mig för att köra en tur med hundarna. Har inte kunnat köra någonting eftersom det har varit så varmt. Men idag var det 13 grader, blåste halvstorm och gråmulet. Jag körde ner till Christina direkt efter jobbet, gick en kort sväng med hundarna och selade sen på.
Alla verkade taggade, de jag körde idag var Nixo, Kitty, Lacey och Dexter.

Jag lyckades med livet som insats (*s*) filma en sväng. Nixo är han som går till höger i spannet närmast kameran.
Jag var tvungen att släppa kameran lite eftersom det kom en kurva och den är lite skakig. Men det var en härligt tur :)




Alla fyra jobbade på jättebra och det var ett skönt flyt hela turen. Så nu är dagen räddad :)

Jag avslutar kvällen med en svamprisotto och lite Ullared :)


På återseende!

I´m back

Med en ny sladd till lånedatorn så startade den utan problem igen. Så nu ska jag försöka vara ännu försiktigare än vad jag redan är. Nu får det vara nog med missöden, speciellt när det kommer till dyra tekniska prylar.
Jag håller fortfarande tummarna för att min egen dator går att laga och att det inte kommer kosta en förmögenhet.

Nog om datatråkigheter...

Idag har jag gjort en väldig massa nytta, man hinner väldigt mycket när man inte har någon dator ;)
Så nu är halva huset rent och gräsmattan på baksidan är klippt (med grannens gräsklippare...eftersom min är....trasig *s*). Resten ska jag försöka hinna med imorgon, men det känns skönt att komma igång. Det känns som att livet rullar på och allt känns faktiskt ganska bra just nu :)

Jag har ju knappt varit hemma på en vecka så nu har jag bestämt mig för att dra ner lite på tempot och lägga mer tid hemma och köra detaljträning med hundarna istället för att bara flänga runt.

Ska dock försöka hinna med en uppletande träning i veckan..

Igår var jag och Nixo som vanligt på brukshundklubben och tränade rallylydnad. Jag hade en känsla av att det inte skulle gå så bra eftersom han var så tankspridd i Visseltofta i lördags. Men han verkligen tänder till när vi kommer ner till klubben och blir som en annan hund. Träningen gick kanon och nu ska jag försöka åka iväg och träna på minst 5 olika ställen innan nästa tävling. Har anmält oss till en tävling i början av oktober, närmare info kommer när vi har genomfört tävlingen ;)

Emily var duktig och fotade i helgen och har fått lov att låna bilder av henne. Så här kommer lite bilder från i lördags när det regnade hela dagen.

Hallon och Minus


Hallon och Minus, småbusarna röjde runt och hade kul.


Nixo kunde inte riktigt fokusera på rallylydnaden pga löptik på området. Men att kela i gräset kan han göra varje dag ;)


Mattes stora kille :)

Nu ska jag logga in och anmäla mig till en rallylydnadstävling, sen ligger det två till i höst som det kommer anmälas till. Eventuellt blir det även en utställning under hösten och vintern.

På återseende!

Helt otroligt!

Jag har ännu en gång lyckats med konststycket att få en dator att sluta fungera.
Den här gången är det lånedatorn som la av, min är fortfarande under utredning.

Tur nog har jag en snäll IT kunnig människa som gör sitt bästa för att hjälpa mig. Men hur lätt är det när jag förstör grejer hela tiden ;)

Så uppdatering med bilder från Visseltofta kommer dröja, men tills dess kan jag ju lägga ut en bild och samtidigt hoppande och studsande av glädje meddela att jag tog CERT med Stella i söndags! Hon blev även BIR Bruks! 
Så nu siktar vi mot fler utställningar, och tack Bea för att jag får äran att visa henne :)



Jag fortsätter glädjehoppen och vi GRATULERAR Minus pappa N'zo som också tog CERT på samma utställning och nu är fullcertad :) Inte nog med det, han blev även BIM :) Så nu vet Minus vad han har att sikta mot *s*.

Jag visade även tre andra hundar med blandade resultat. På bilden nedan är Ziva som bor på Posh Paws kennel, hon visade sig mycket bra. Tyvärr gillade inte domaren henne riktigt.



Tyvärr hann jag inte fotografera någonting själv i helgen och vädret var inte heller det bästa. Men vi fick uppehåll på söndagen och det är vi väldigt tacksamma för.

TACK alla som var där för en trevlig helg :)


På återseende!

Förberedelser...

Till helgen smäller det. Dags för en av de två stora samojedträffarna som rasklubben arrangerar.

Visseltofta heter platsen där det kommer finnas samojeder både till höger och vänster.

Idag har jag varit och hämtat rallylydnadsskyltarna för det är precis så helgen börjar.

Jag och Beatrice Palm, som är rallylydnadsdomare och tävlar i klass 3 i agility med sin samojed Stella, är vi som kommer hålla i just rallylydnaden och agilityn.

Det kommer även att finnas möjlighet att prova på drag både med trehjuling och med skrinda.

Jag hoppas att alla samojedmänniskor som kommer passar på att testa de olika aktiviteterna.

Har du samojed, är du intresserad av rasen och vill veta mer? Hjärtligt välkommen till våra aktiviteter på lördag eller till vår utställning på söndag.

På söndag är det utställning och då finns det möjlighet att se många fina representanter för rasen.

Mer information om helgen finns på rasklubbens hemsida: www.sphk.se/samojed



För att återgå till mina huliganer så var jag och Nixo på 4 rallylydnadsträningen för den här terminen. Han har aldrig gått så bra som han gjorde igår. Allt lossnade och hamnade på precis rätt plats. Jag hoppas att det fortsätter på det här viset för nu har jag tagit mod till mig och anmält till en ny tävling. Det största problemet med tävling har alltid varit och är mina nerver. 



Idag har jag uppletande med båda två. Minus har kört med föremål för första gången och var jätteduktig. Hans föremålsintresse gör så himla mycket i träningen. Det är svårare med Nixo som inte har samma föremålsintresse. Honom får man reta igång för att han ska jobba på riktigt bra. Men det är ju inte så svårt att reta honom ;) Och när han väl är uppretad får man passa sig för då är han på G!!

Men lika snabbt som han går upp i varv går han ner i varv när han har hittat föremålet eller personen.
Det är härligt att se dem jobba och utvecklas för varje gång :)


Imorgon fortsätter förberedelserna inför helgen och på fredag är det dags att hämta husvagnen. Sen är det dags :)


På återseende!

Sallyryck...

Sally kunde få ryck som gick ut på att hon sprang runt runt med en väldigt speciell stil och bus i blicken. Jag har saknat de där rycken för det var som ett glädjefnatt där hon bara var tvungen att sprätta runt med stela ben i en väldig hastighet.

Så idag, 3 år, 1 mån och 5 dagar efter hennes bortgång, så kom det helt plötsligt. Jag var precis på väg upp på uppfarten då jag bara stannade till. Det var som att se Sally igen, blicken, benen, farten, glädjen. Minus mitt lilla hjärta fick sitt första "Sallyryck". Jag blev så glad så tårarna nästan kom, tänk om...tänk om man kan födas på nytt. Jag vet vad ni tänker, nu har hon blivit tokig ;) Nä då, men tänk om...

Jag har iallafall lyckats fota grabbarna idag, jag tycker inte att Minus växer så mycket men jämför man med bilderna från när han var 8 veckor så får jag erkänna att han har nog fått lite längre ben ;)

  



 

Mina fina killar :)

Resten av veckan är det full fart mellan rallylydnadsträning, uppletandeträning, packning och planering för Visseltoftahelgen. I helgen ska grabbarna och jag campa och ha det trevlig med en massa andra samojedmänniskor :)

Men nu ska vi gå och lägga oss så vi har ny energi och kraft inför morgondagen, har ju fortfarande fyra jobbdagar innan det är dags för helg ;)

Jag vill även passa på att tacka Emily för den nya fina headern, du är en pärla :)


På återseende!


Charmtrollet...

valpbusen, huliganen, sötnosen, ullbollen alias Minus har idag varit på sin första ringträning. Det ska börjas i tid sägs det ju ;)

Han stod fint, visade tänderna fint och stod helt stilla medan han kändes igenom. Det här är lovande inför hans utställningsdebut ;) Haha, nu är han ju bara 10,5 vecka så han står ju inte några långa stunder, men med hans kontakt, vilja att jobba och härliga personlighet så kan han ju inte bli annat än en toppenhund...förresten, han är redan en toppenhund :)

Nixo och jag var igår och tränade rallylydnad igen. Han var kanonduktig om än lite disträ. Jag måste verkligen jobba på hans koncentration. Han går som en stjärna och helt plötsligt så bryter han och sen är han tillbaka igen. Men sekunderna som han tappar koncentrationen gör att vi kan missa ett sättande, en prydlig sväng eller något annat, så det måste bort.

Jag har fastnat lite i mina egna tankebanor just nu men nästa gång jag och Ann ska träna tänkte jag att vi skulle ta oss en titt på det. Hon har många bra idéer och får mig att tänka "outside the box".


Mitt lilla vattenmonster som nu går under namnet vattenalkoholisten på jobbet. Blir som besatt vid vattenskålen, kan det vara för att det är fiskben på botten ;)


Sen fick vi en present av Sara och Erik. Tror ni den här kan charma någon? ;)


Hundarna vilar och jag ska följa deras exempel, tempot är högt just nu så det gäller att vila när man kan.


På återseende!


Lördagsträning..

Idag har vi varit och tränat uppletande med Ann och Gera. Dan var också med, han agerade fotograf och det tackar vi för :)

Idag började vi utomhus bland en massa pallar. Det var första gången för både Nixo och Minus.
Med Minus körde vi även den här gången (det är ju bara andra gången för honom) att jag gömde mig. Idag klickade det till för han använde nosen direkt och inte synen. Härligt att se :)

Här kommer några bilder från träningen

Ann har släppt iväg Minus och jag ligger gömd.


Han använde nosen och letar sig säkert framåt.


Och hittar en superglad matte som hade gott godis ;)


Kryssar säkert mellan några pallar.


Följer vinden..


Och där var matte :)


Nixo får börja med att gå på högar av pallar för att träna balans och säkerhet bland olika föremål.


Men det här med pallar var ju inga problem det heller. Såg ut som han inte hade gjort annat :)


Nixos första uppletande där jag ligger gömd. Väntar på leta signal från Ann.


Pigg och glad idag, han har verkligen förstått vad detta går ut på nu och tempot har ökat.


Hitta matte var ju inga problem ;)


Andra släppet hade vi gömt ett föremål bland pallarna.


Inga problem att hitta det, men att få ut det var svårare eftersom han råkade skjuta in den med tassen när han hoppade upp och letade. Men han markerar tydligt var den ligger.


En glad kille :)


Ann och Gera. Hon är helt otrolig denna lilla hund. Maken till driv och arbetsförmåga har jag nog aldrig sett. En fröjd att titta på när hon jobbar :)


Minus i lagerlokalen. Han fick även här leta efter mig.


Och idag hade verkligen poletten ramlat ner. Jobbade duktigt med nosen och hittade sin matte snabbt på alla försöken :)


Ann och jag pratar träning och Nixo är taggad inför uppletandet inomhus. Det blev inga bilder där, men han gick verkligen kanonbra och jag hittade ett så bra gömställe att jag kunde se honom i arbete hela tiden nästan. Vindarna gjorde det svårt att hitta mig på ett ställe men han gav inte upp utan fortsatte leta. Han fick mycket beröm av Ann för att han inte gav upp utan fortsatte leta fast vinden drog runt.

Så jag är kanonnöjd med dagens träning. Båda killarna jobbar på och utvecklas. Lilla Minus blev ju 10 veckor igår så han har verkligen tiden för sig.

ETT STORT TACK TILL ANN!! Jag är så glad över att jag får träna för dig och med dig, tack!!

Vi har även börjat köra korta klickerpass och den här veckan som kommer ligger fokus på klicker, föremål och kontakt för Minus.
För Nixo ligger fokus på föremål, kamplust och rallylydnad. 


Här kommer en bild på grabbarna som är tagen igår. Minus och Nixo spanar mot cykelvägen, kanske är en snygg tjej som går förbi ;)

Idag har vi även varit hundvakter till Tess som är en schäferblandning. Både Nixo och Minus älskar att leka med henne. Så efter mycket bus och träning har jag nu tre hundar som lugnt ligger och sover på golvet :)

Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

På återseende!

Hösten är på gång..

Det är inte lika varmt på vår morgonpromenad längre och altandörren stängs tidigare på kvällen. Det betyder att hösten är på väg.

Vad har hänt sen sist då...

Dagarna rusar iväg så jag kommer knappt ihåg allt vi hittar på. Semestern gjorde också så att dagarna blandades till en salig röra ;) Dessutom är jag trött ikväll så jag kommer knappt på vad vi har gjort. Men det har varit fullspäckat schema som vanligt, det gillar vi :)

Men vi har varit på promenader, tränat på Minus namn och tränat lite på att gå i koppel. Men mestadels går Minus fortfarande lös, det är bara i närheten av bilvägar som jag kopplar honom.

Vi har kört vår första cykelträning med Minus i cykelkorgen och det gick jättebra. Han satt fint och tittade medan Nixo fick springa och slita ;)

Nixo och jag var på rallylydnadskurs igår. Vi hade en toppenkväll, han gick superbra och verkligen jobbade. Det är en härlig känsla :) Jag hoppas det fortsätter så här, tanken är att jag ska anmäla oss till en ny tävling.

Idag var vi och hämtade Nixos pass. Hans rabiestest kom tillbaka och visade att han är klar att åka utomlands. Så nu får vi nog börja planera lite tävlingar på andra sidan sundet :)

Här kommer lite bilder som är tagna under veckan som har gått.

Världens bästa ombudsman på jobbet kom idag med en sån här låda till mig. Då blir man extra glad :) Så nu kommer ju hans ärende gå lite före alla andras hihi...Kan jag mutas? självklart ;)


Man hade kunnat tro att det var Nixo för två år sedan, men det är Minus som har samma sovstil på jobbet.


På jobbet händer det ingenting, där ska man vila. Nixo har föregått med gott exempel och Minus vet nu hur det går till. Duktiga killar :)


Marie och jag har varit på promenad och då fick han åka i hennes korg när han blev trött i benen. Jag tror minsann han är en korghund *s*


Den största fördelen med att ha en lillebror är att man har någon att leka med när man kommer hem från jobbet. Varje eftermiddag springer killarna på baksidan och busar tills det är dags för kvällspromenad.


Det är inte alltid det är kul med en lillebror, men ibland kan han vara bra att ha ;)


Mina pojkar *kärlek*


Är man stor måste man vara snäll.


Innan vi avslutar för ikväll vill jag tända ett ljus och sända varma tankar till Gunhild med familj. Jag tänker på er!! Kram



På återseende!


RSS 2.0