Draghundar och julkul

Då har ännu en vecka passerat och julen närmar sig med stormsteg. Jag har fortfarande inte handlat alla julklappar så det är kanske dags snart.
Veckan har mest bestått av jobb, promenader och burträning.
Jag har fått för mig att Nixo ska se ut som Susan Garetts hundar när han ska in i buren, och dessutom stanna där tills han får frikommando.
Vi har kört det i ett par dagar nu och han är jätteduktig. Går inte ur buren fast det slängs godis och leksaker framför. Farten in blir bättre för varje dag, med leksak, godis och framförallt klicker kan man komma långt.

Igår var vi nere hos Christina och Nixo fick prova på sitt första drag tillsammans med morfar (Dexter). Jag tyckte det gick jättebra och Nixo verkade glad. Så glad att han visst försökt sig på några sidtacklingar på morfar, men vaddå, det får han väl tåla :)
Så förhoppningsvis blir det draghund av lille valpen en vacker dag :)

På kvällen kom Nina, Tilda och Flinga och hälsade på oss. Det blev kiwimarinerad fläskfile och ris till middag och lite vin under kvällen. Väldigt trevligt och vi får snart ses igen, då kanske vi hinner ta en långpromenad med våra vilda djur också. Vi försökte oss på en promenad igår kväll men insåg att det fanns risk att vi skulle blåsa bort.

Hinken var på julbord med jobbet och hade trevligt. Så trevligt att han inte har kunnat köra hem än :)
Så innebandyn missades idag också ;)
Han har även börjat kasta dart på måndagar. Vad laget som spelar heter vet jag faktiskt inte, men just nu är han bara med på träningar. Tävlingarna får vänta enligt honom själv.

Idag var vi nere på Hässleholmsgården och hade julkul med Ulf.
Jättetrevligt och massor med hundar. Hörde något om 45 anmälda hundar. Det var glögg, korv, pepparkakor vid sidan om som Christina var boss över. Självklart blev det en lite bild på grillmästaren :)


Nixo hittade en ny flickvän (i hundvärlden får man tydligen ha hur många som helst på samma gång)
Hon heter Tessie och kommer från Mamiroufs kennel.

Nixo kan verkligen charma de snygga brudarna :)

Så söta :)

Det var ju även utställning på julkul, dvs inofficiell skojtävling.
Nixos fick följande kritik: Man kan se från vilken kennel den kommer - Robust!, Vackra ögon, vacker nosspegel, stark rygg, kan månde användas till drag, Bra överlinje, slarvig, Charlie Chaplin skulle vara avundsjuk, kanske en adept för drag-SM. // Tuffe Uffe

Så nu ska det inhandlas dragsele och sen ska vi ut och gå för att jobba bort Charlie Chaplin och Kurt Koben och få mer muskler :)
Vi hade jätteroligt idag och är väldigt nöjda över att det inte har regnat på hela dagen!

Hej svejs och håll i hatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0