Charice...

Är det bara jag som har missat den här grymma tjejen??

Wow vilken röst!

Hon har slagit igenom i USA men har hon kommit till Europa eller är det bara jag som ligger lite efter?

Har ni inte hört henne innan så tycker jag ni ska börja med att gå in på Youtube och där söka på Charice Pempengco. Hon gör där en massa covers på Mariah Carey, Whitney Houston och Celin Dions största hits. Och de tre kvinnornas röst går ju inte för hackor!

Vill ni se mer, gå in på Charice hemsida!

Det mest fantastiska förutom hennes röst är ju hennes ålder. Ni kommer inte ångra er, det kan jag lova!!


Jag måste fixa till Spotify så jag kan lyssna mer på hennes musik. Men nu får jag ge upp för ikväll och gå och kurera mig i sängen.



Atchooo!!

Nu har förkylningen kommit...men jag har kommit på att jag inte ska klaga ett endaste dugg. Jag har nämligen inte vinterkräksjukan och då ska man vara glad!

Trodde iof att jag var på bättringsvägen igår, men oj så fel. Men nu borde det ju nästan vända, helt tvärtäppt i näsan så mer förkyld än så här går ju knappast att bli!



Överst: Som jag vill må!
Underst: Som jag mår ;)

Nu blir det ryggläge igen och fortsatt vila, jag öste ner vitlök i maten idag så imorgon får man akta sig för mig!

Ikväll blir det

 +


Önskar alla en trevlig fredagkväll!

Lite bilder

Äter panodil och försöker få lite friskluft för att bli frisk. Passade på att ta med kameran ut nu när det är minusgrader och sol.


Nixo


Minus


Leo


Leo med leksak och Minus som försöker äta upp honom.


Nixo med leksak, Leo jämnsides och Minus i bakgrunden.


Nixo med leksak och Minus som jagar.


Minus


Leo


Ibland behöver man en stund för sig själv (Nixo)


Minus

Nu fortsätter jag jobba på att bli frisk!


Sjuk...

Buhu jag har blivit sjuk så dessvärre ligger all träning nere för tillfället.
Men jag lovar att återkomma så fort jag är på benen igen!

Känner jag mig själv rätt så kommer det bara dröja en dag eller två, vem har tid att vara sjuk?




Träningsmotivation

Idag är det en kortare promenad som gäller för killarna. Sen blir det träning!
Minus ska träna position, kontakt och uttryck.
Nixo får köra lite trix som han gillar.
Leo ska klickas in och påbörja utställningsträningen.

Sen ska jag försöka hinna slänga i mig lite mat innan det är dags för telefonkonferens med styrelsen.


Dagens nyhet är att hundarna idag kommer få nytt godis, ska se hur motivationshöjande det är för killarna ;)



Jag tror det kan fungera ganska bra ;))



Leo!

Först vill jag tacka för svaren jag har fått ang. klicker. Jag gillar själv nummer 2 bäst och kommer därför att inhandla en till sådan. Sen ska jag vara nogrann med att de har varsin.

Just nu har vi finbesök här hemma. Leo som är Minus bror ska bo hos oss under kommande vecka. Hans familj är på en härlig resa och då får Leo ha semester hos brorsan och halvbrorsan.
Än sålänge går det jättebra. Han var lite orolig i början och det kan man ju förstå, men nu ett dygn senare så är han en i gänget även om Nixo ibland kollar in honom lite extra. Han kanske har svårt att se skillnad ;) Haha nä skämt å sido han måste nog bara tala om för nykomlingen att det är han som är chef och ingen annan.

Jag har märkt sidor hos Minus som jag inte har sett innan. Han är väldigt mjuk till sättet, mjukare än någon hund jag har haft innan och han har inga tendenser att försöka jaga ett ledarskap och lyssnar väldigt lyhört på mig. Det känns verkligen jättebra!

Leo är jättesnäll men mycket tuffare än Minus. Det forseras kompostgaller och han tycker om att platta till Minus när han får en chans utomhus. Men han är trevlig att ha här och kan en massa kommandon...många fler än Minus kan ;)

Kvällsrundan gick jag i två omgångar, först med småkillarna och sen med Nixo. Det gick jättebra och Nixo verkade gilla ensamtiden med mig....eller var det jag som gillade ensamtiden med honom?? Han sniffade mest och skulle kolla om det fanns några löptikar i området som det gjorde förra veckan ;P

Jag har försökt ta lite bilder idag, men jag blev inte nöjd så jag gör ett nytt försök imorgon när de är vakna igen.

Här kommer iallafall en film som jag tyckte var så himla söt :)


Klicker..

Vilken klicker använder du, och varför har du valt den klickern? Jag vill gärna att ni som använder klicker svara under "Kommentarer".

Låter säkert helskumt, men under våra promenader tränar vi olika saker. Jag vill då ha två olika klickljud för att de ska förstå vem som gjorde rätt.

   
1                                                       2                                            3

Använder ni någon av dessa eller någon annan?


Tacksam för alla svar!

På återseende!

Förvirrat...

Det blir man lätt på det här vädret. Först är det en perfekt vinter med massor av snö och minusgrader som slår nya rekord. Sen helt plötsligt blir det plusgrader och nästan rekord åt det hållet med. Så nu sitter vi här i ett blött, slaskigt och mörkt Skåne...vem sa att de inte gillar snön??

Dragträningen blir tyvärr lidande pga vädret eftersom isen fortfarande ligger på vägarna. Men vi hoppas att det smälter undan eller kommer en massa ny snö. Det är inte många veckor kvar nu tills det är tävling och meriteringsdags!!

Nog om väder och dragträning ;)

Av olika anledningar försöker jag att inte sysselsätta Nixo för mycket på höst och vinter. Han är ju lite av en Ferdinand och behöver då vila mycket för att "orka" dragträna ordentligt. Tyvärr har även jag varit lite slö mellan träningarna. Men nu blir det ändring på det.

Lillebror (Minus) är understimulerad har jag kommit fram till. Så nu ska det börja tränas, och för att inte börja harva lydnadsmoment på en gång så har jag valt att köra Treibball med honom (även Nixo är med på ett hörn). Det är en ny sport, men den tilltalar mig och jag hoppas framförallt att den tilltalar Minus. Han är ju lite halvtokig och det passar ju mig ;)




Nu när det här inlägget postas är vi iväg och tränar uppletande. Mer om det kommer jag berätta om imorgon, kameran får hänga med ikväll! På återseende!

Tredje hunden gillt!

Idag slog blixten ner, vinden vände, stjärnorna föll över oss och äntligen ÄNTLIGEN kom det jag har väntat på i så många år!!

Min lilla stjärna visade idag att min otur, oflyt, felträning..ja gud vet vad det berodde på..nu är slut!

Han stack ut och sökte efter föremålet, hittade föremålet och GREPPADE DET OCH HÄMTADE HEM DET!!!

ÄNTLIGEN!!!!

För er som inte känner mig så bra förstår jag att detta låter helt tokigt, men det här har varit min stora akilleshäl. Jag hade Sally, hon apporterade inget och hade inget föremålsintresse, Nixo är hund två och han har svagt föremålsintresse och apporterar ibland men inte ofta. Men nu har jag Minus som har föremålsintresse OCH apporterar föremål.

LYCKAN ÄR FULLKOMLIG :)


Nixo gjorde dock en stark återhämtning vid sista träningspasset och kampade med trasan, men blev nog lite generad när alla klappade i händerna när han sprang omkring med den i munnen ;)
Han är rolig han min lilla Ferdinand :)

Tack Dan och Ann för all hjälp, ni anar inte hur mycket ni betyder för mig!! Och ni vet att jag gärna ställer upp som hundvakt till världens sötaste valp :)

Tack Jeanette, Therese och Kerstin för en trevlig träningskväll :)




På återseende!

Vinterdagar..

Idag har det varit full fart. Snön har vräkt ner hela förmiddagen.
Började morgonen med en promenad med killarna sen blev det till att skotta uppfarten.

Sen var det dags att ta tag i vedproblemet. Alla vedklabbarna (heter väl så?) är för långa så de går inte in i kakelugnen. Men händig som man är så gick jag och frågade grannen om jag kunde låna en såg. Jag sågade i exakt 20 sekunder innan jag insåg att det skulle ta mig hela dagen.
Så det var bara att inse att en stark kvinna reder sig själv ;) Fram med motorsågen och sladden, tog ett par sekunder innan jag förstod hur den startade, men sen gick det undan!!

Så nu sitter jag här med ved så jag klarar mig bra fram till helgen. Sen kanske jag kör en omgång till, fick inte plats mer i kassen som jag hade.

Och nu sitter jag här och har läst igenom bloggarna som jag följer. Dags att ta tag i städningen fast min rygg har börjat protestera högljutt efter skottningen imorse. Men tyvärr har jag varken tid eller lust att lyssna på ryggen. Varför kan inte jag få ha en bra rygg???

Dessutom måste jag skotta en runda till...och senare kommer väl den elaka plogbilen!! Men då ringer jag nog efter hjälp för jag reder inte hur mycket som helst ;)


Mina små snögubbar gillar iaf att det snöar..sötnosar!


På återseende!

Hipp hipp Hurra..

För idag är det min födelsedag :)

Jag hade en helt underbart trevlig nyårskväll och natt. Det var god mat, god dricka och trevligt sällskap!
Hundarna var hur snälla som helst och Minus brydde sig inte alls om att världen höll på att anfallas av utomjordingar...eller var det fyrverkerier??

Jag blev gratulerad vid 12 slaget och vi drack rosa bubbel. Kan det bli en bättre start på det nya året? Nä, det tror jag knappast :)

Vilken tur att spegeln var så ren ;) Men ett hum om hur jag såg ut igår med Montazami lockar ;)

Idag har jag bakat tigerkaka för första gången i mitt liv. Jag är inte smidig eller speciellt bra på att baka. Det blev många byttor och slevar, men tillslut lyckades jag. I eftermiddags kom några kära vänner över på fika. Jag fick en jättefin liten bok, en liten återställare, hudvårdsgrejer och doftljus och en kaffebryggare!! Tänk vilka snälla vänner jag har :)

Jag och Sara var ute med hundarna på en hal runda i förmiddags. Det har regnat inatt så vi har isgator överallt. Men vi lyckades ta oss runt utan några brutna delar.

Det sprätte i benen på Tess, hon ville nog fira in det nya året ;)


"Kom igen nu samojedrackare, SPRING"


Minus hängde gärna på och busade. Nixo hade fullt upp med alla fläckar som var tvungna att kissas in.


Det här är den absolut ärligaste bilden man kan lägga ut. Så här illa tycker Nixo numera om att fotograferas..så himla trist tycker han ;)


Men det är klart att jag och killarna måste ha ett fint kort på oss alla tre nu när matte är ett år äldre.

Nu kommer snart Milla och sen ska vi ha myskväll!



På återseende!

RSS 2.0