Valparna 4 veckor / Puppies 4 weeks

It´s time for a new update. The puppies have really grown during the week and have been gaining weight properly. It is wonderful to see how they evolve and there were many happy tails in the puppy box.

Det är dags för en ny uppdatering. Valparna har verkligen växt under veckan och har gått upp ordentligt i vikt. Det är härligt att se hur de utvecklas och det var många glada svansar i valplådan.

Here are pictures of the proud parents and also new pictures of the puppies. They are now 4 weeks old.

Här kommer bilder på de stolta föräldrarna och även nya bilder på valparna. De är nu 4 veckor.




Grön valp / Green puppy:




Vit valp / White puppy:




Blå valp / Blue puppy:




Lila valp / Purple puppy:




Gul valp / Yellow puppy:





There is still a puppy left for sale.
Contact Christina at Swedsam's Kennel for more information.
Det finns fortfarande någon valp kvar, vid intresse kontakta Christina på Swedsam's kennel.



Here are some mixed pictures of the puppies from today / Här är några blandade bilder på valparna från idag.













En liten herre med attityd / A small man with attitude ;)



Now it's time to head out on the evening walk with Nixo.

Nu är det dags att ge sig ut på kvällspromenaden med Nixo.

På återseende / So long :)



Veckan som gått..

Vi har gjort lite allt möjligt i veckan och jag tänkte lägga in lite blandade bilder.

I onsdags var vi på Hässleholmsgården och hade vår vanliga hundträffkväll. Vi gick en tipspromenad som jag och Nixo vann (fast jag vet inte hur mycket Nixo hjälpte till med frågorna, men han vattnade alla träden iaf ;)). Vi fick en stor påse frolic och en massa tuggben. Efter träningsträffen åkte vi och badade. Nixo har ju inte velat simma så vi fick sällskap av Ann som simmar mycket med sina hundar. Hon hoppade i plurret med Nixo och sen var det simträning.

I början var det mer panik och plask än simning...


Men med hjälp av Ann så kom han på tekniken för att kunna simma lugnt och stilla. Sen såg han riktigt tillfreds ut och fick lite godis medan han paddlade på. Så simträning ska vi fortsätta med eftersom det är en jättebra träning under sommaren.

I torsdags var vi ute och gick med Sara och Tess. En mindre trevlig promenad eftersom jag kom på den "briljanta" idén att vi skulle gå i skogen...myggen var nog de enda som var lyckliga den promenaden...

Tess på väg hem från myggen.


Tess fick ställa upp som modell.


Efter promenaden fick hundarna busa av sig och det var uppskattat. De gillar verkligen att busa ihop de där två :)

I fredags åkte vi ner till Anneli i Eslöv. Vi grillade och hade en trevlig kväll med mycket prat. Det blev även en hel del valpmys :)

Igår eftermiddag begav vi oss hemåt igen och efter ett snabbt stopp hemma så bar det av på spelkväll för mig och bus för Nixo. Vi har hemma hos ett par vänner och deras lilla yrväder :)

Vid middagstid träffades vi igen och gick en promenad uppe vid Bockatorpet. En jättetrevlig promenad även om det regnade lite. Vi har ju haft 30 grader varmt väldigt länge men nu har nästan höstkänslan kommit. Idag var det 13 grader...ångrar lite att jag inte körde med hundarna istället, men vi hade en jättetrevlig promenad i skogen.







Milla med Holly och Nixo. Hon fick testa mitt midjebälte och fick prova på att gå med båda hundarna :)


Nu ska jag sätta mig och redigera lite valpbilder så kommer det ett nytt inlägg med veckans valpbilder lite senare :)

På återseende!

Update in English!

I would like to welcome my new readers. If you are interested in the litter between Snowmist Not Just Anyone och Swedsam's You Made My Day, you can read about them under these three headings:

Från plus till MINUS

Valparna 2 veckor

Valparna 3 veckor

During the week I will post pictures of the parents and the puppies :)




Blir tyvärr ingen uppdatering med bilder från förra helgen idag. Vi är sent hemkomna från hundbadet så jag måste krypa till kojs istället.

Men idag är det lite som dagen före julafton...jag har nämligen beställt en kamera och har jag tur så kommer den imorgon!!! Och då ska ni få se på bilder ;))


Canon Eos 450D




På återseende, So long :)




Förra helg...

Eftersom tiden inte riktigt har räckt till så tänkte jag visa vad vi gjorde förra helgen.
På fredagen gick jag och lämnade Nixo till ett par snälla hundvakter, sen bar det av ner till Anneli i Eslöv. Fick titta på valparna och sen åt vi gott, drack lite vin och snackade en massa.

Självklart fotade jag lite under kvällen.





Dagen efter steg vi upp tidigt och packade ihop oss och sen bar det av till Tvååker.
Efter att vi hade fått parkering, satt upp tältet och fixat med hundarna så gick vi en sväng för att titta på andra. Jag sprang bort till ringen där Jenny och hennes Prazsky Krysarik var. Jag hann precis fram till deras bedömning.











Efter lite mer rännande som var det dags för Samojederna att kliva in i ringen. Jag ställde Christinas Lacey i unghundklassen. Resultatet blev 1 kv 1 kk CK, 2:a BTKL. Hon skötte sig jättefint och vi hade jätte kul.



Efter en lång men väldigt trevlig dag så styrde vi bilen mot Eslöv. Sen packa jag, Emily, G'zon och Lacey in oss i min bil och körde vidare hemåt. Vi åkte och hämtade Nixo och beställde lite mat, sen var vi helt slut!!

Dagen efter blev det bad och lek med hundarna...men mer om det kommer imorgon :)

På återseende!

Valparna 3 veckor..

De blir bara sötare och sötare. Riktiga små ullbollar!!
Det är härligt att se hur de utvecklas och det är verkligen stor skillnad varje gång jag ser dem.

Här kommer nya bilder på grabbarna.

Blå valp:




Lila valp:




Grön valp:




Gul valp:




Vit valp:




Idag har jag även beställt en ny kamera som förhoppningsvis kommer i början på nästa vecka. Det ska bli så kul att kunna fota hur mycket som helst, när som helst :)

Annars har veckan som gått varit ganska lugnt. Det har varit väldigt varmt och därför har vi inte kunnat göra några speciellt ansträngande aktiviteter. Men det gör inget, Nixo har sommarlov och jag har en massa annat att göra.

I fredags firade vi Gunhilds födelsedag. Det blev toast med räkor, löjrom, gräddfil och rödlök. Till det drack vi rosa bubbel. En väldigt trevlig kväll :)

Igår var jag, Christina, Nisse och Linnéa inne i stan. Det har varit Kristianstaddagarna hela veckan, men jag har inte varit inne. Men igår så tog vi tag i det och åkte in. Åt en god middag på Thai Kong och sen satt vi på stora torg och lyssnade på Barbados och snackade.

Nu ska vi ladda inför en ny vecka igen. Men jag hoppas hinna med en ny uppdatering av bloggen imorgon, då kommer bilder från förra helgen när Emily och G'zon var här :)

På återseende!







Valparna 2 veckor...

Dagarna ramlar på och fler uppdateringar av bloggen är på gång, jag ska bara hitta tiden till att sätta mig ner och fixa med bilderna som ska in :)

Idag har jag varit nere hos valparna och vägt och fotat. De är så söta så söta :)

Kitty och N'zos valpar på Swedsam's Kennel är nu två veckor och det är dags för veckans valpfoton.

Grön valp




Lila valp




Blå valp




Vit valp




Gul valp




På återseende!


Badankor...

Idag åkte jag, Christina och Linnéa iväg med Nixo, Dexter, Mixtra och Lacey och badade. Vi åkte upp till Immeln och hittade där en lite stenstrand där vi kunde bada. Det var fullt med sten hela vägen ut så hundarna och vi såg nog lite roliga ut när vi balanserade omkring.

Här är lite bilder från dagen

Sjön Immeln.


Nixo badkruka och matte badanka ;)


Lacey står stadigt medan Dexter inte har hittat rätt stenar att stå på än.


Nixo njuter i gräset efter badet.


Lacey nybadad.


Mixtra nybadad och urfälld ;)


Morfar Dexter står och spanar.


Och avslutningsvis Nixo igen :)

Nu ska vi ta söndagskväll och ladda inför en ny arbetsvecka!

På återseende!


Livet på en pinne...

Det får nog bli helgens uttryck. Efter att jag har slitit i trädgården, rastat Nixo och sett till att allt är iordning. Då har jag smitit hem till grannen och badat i poolen. När man sen ligger där i poolen då känns det som att "mycket bättre än så här blir det inte, det är livet på en pinne" :)

Högtrycket vi har just nu har hållt i sig ganska länge och ska tydligen hålla i sig en vecka till. Det är härligt samtidigt som att man får planera om lite för Nixos skull.

Men i fredagskväll fick han iaf busa av sig med Tess, de fick leka i skuggan ganska sent på kvällen och det verkade båda hundarna tycka var perfekt.











Sara och Gunhild

Kvällen avslutades uppe hos Sara och Erik, det var jättetrevligt!

Nu är det dags och gå ut och klippa lite buskar, sen hoppas jag att det blir lite hundbad idag..

På återseende!

Fyra PK och en samojed...

Igår var vi och hälsade på Jenny med familj. Alltid lika trevligt :)
Jag trodde Nixo skulle vara lite modigare den här gången, men tji fick jag. Han är verkligen full av respekt för dessa små hundar. Storleken har verkligen ingen betydelse i hundvärlden.

Jenny hade bakat världens godaste äppelkaka som jag fick äran att mumsa på medan Nixo utforskade trädgården och försökte rymma från vakthundarna ;)

Här kommer lite bilder från eftermiddagen.








Man blir så glad över att se honom bland de här små hundarna, för de är verkligen små i jämförelse. Det är nästan så man tror han förstår hur små de är och att man måste vara försiktig.


Nixo och jag har även börjat med en ny vana, eller ovana i Nixos och mina ögon...
Vi har börjat att gå en rejäl, rask morgonpromenad. Varken han eller jag är så förtjusta i det, men jag tror det är nyttigt för oss båda...speciellt för matte ;)

Vi återkommer om hur det går längre fram. Just nu är målet att få Nixo att gå bredvid eller framför mig, inte bakom, halvt sovande och blängandes på mig ;)

På återseende!


RSS 2.0