Nixo & Lacey helg!

Nu har helgen snabbt passerat förbi som vanligt. Men den här helgen har varit lite annorlunda. Det är ju inte varje dag man har valp i huset. Det har gått jättebra och vi har haft jätteroligt. Men visst känns det tyst och tomt nu när hon har åkt, men vi får trösta oss med att vi snart får se henne igen ;)

Nixo älskade att ha en valp i huset. Han tog superbra hand om henne.

Hon fick tom vinna dragkampen om kaninen. Han lägger sig aldrig i en kamp annars, så någonting speciellt är det med henne så enkelt är det :)

Tygkaninen blev en favorit :)

Här ligger Nixo risigt till, vassa valptänder gjorde ont lärde han sig ganska snabbt...

Att vara lekfarbror var jättekul!

Hur söt är inte denna tjej??!!! Hon är ju söt så som smör smälter i skolsken som grannen uttryckte det :)

Hon ligger och studerar vad Nixo hittar på..

Båda två följde även med ner till grannyran. Bilder därifrån kommer imorgon.

Under helgen har vi tagit över 400 bilder så jag kan lova att det finns att välja och vraka mellan :)
Det har varit en härlig helg och vi tackar Christina för att vi fick förtroendet att passa den lilla tösen...det har varit ett sant nöje och massor av glädje för oss alla!

Nu ska jag gå och kela med min bjässe som faktiskt går runt och ser lite nedstämd ut...

Kram och hej! 

Åhus hundbad

Så var det helg igen. Veckorna går fort även om helgena går ännu fortare.
Igår var vi på invigning av Skafferiet, en restaurang som Lollo och hennes kompanjoner har startat upp.
Restaurangen ligger mitt i Osby och kommer servera baguetter med röror, bakad potatis, dagens lunch och sallader. Det var jättefint där och invigningen var mycket trevlig!
Vi fick provsmaka en del av rörorna och sen lämna omdömme om maten. Nästa fredag öppnar de och vi ger toppbetyg och önskar lycka till!!

Igår fick vi även hem Lacey (Glittra har fått byta namn). Hon ska bo hos oss i helgen eftersom Christina är på galej i huvudstaden.

Så efter en intressant natt, för det är väl intressant man kallar det när man bara sover ett par timmar och sen ska kolla valp, katter och stor hund som alla rusar åt olika håll och ändå lyckas jaga varandra ;) Lacey har nämligen en färdighet som Nixo bara drömmer mardrömmar om, hon kan nämligen klättra över kompostgaller...Det är ganska intressant att se tekniken hon använder..

Sen när klockan hade slagit normal dagtid (människotid räknat, inte valptid) så stack vi ner till Åhus med Tonni och hans hund Nogger och kollade in hundbadet.

Nogger och Lacey i vattenbrynet

Nixo över överlycklig och var den som badade mest.

Men att springa fort i sanden tyckte alla var roligt

Nogger jagar kameramannen och Lacey jagar Nixos havsfynd

Det blåste kallt men var precis lagom väder för hundarna.

Lacey verkade tycka stranden var ett roligt ställe, men vågorna var nog lite för stora för henne. Men nu har hon fått se hur havet ser ut :)

Två tredjedelar av det här strandgänget sover nu gott...en stund iaf :)

På återseende!

Vi är kära :)

Idag välkomnar vi en ny lite tjej!
Hon är hur söt som helst och alla i familjen föll som en fura för henne så även Nixo :)
Ibland beskriver bilder saker och ting bättre än ord. Dessutom verkar mitt skrivande inte fungera idag, är ju helt kär :)
Här kommer tjejen som jag tror ska heta Glittra. Det är Christinas nytillskott, men självklart ställer vi upp som andra hem när som helst :)
Eftersom det blir många bilder får ni trycka på dem så blir de större.
                   
Vad säger man, hur söt som helst!! Nixo gör sitt bästa för att visa henne att han också är en liten valp som gärna leker med henne :)
                   
Två stycken som blev kompisar direkt! Sen är det en liten valp som bestämmer sig för att den där stora minsann ska lära sig vem som bestämmer.
              
Bus från båda håll och även en söt bild på stor samojed, liten samojed och grannpojken :)
    
Hon tyckte att en bläckfisk som vi hade var jätterolig att springa och hämta. Men tillslut så hittade hon ett litet ben och la sig ner för att vila en stund.

Sen kom Christina och nu längtar vi till helgen då hon ska bo hos oss :)

Välkommen till Swedsam´s gänget Glittra!

Utställning på Ivö

Dagarna har rullat på i väldig fart. Förra helgen jobbade jag på Nordskånska Kennelklubbens stora utställning i Hässleholm. Nixo följde med som maskot. Jag är så tacksam för att jag har Nina som ställde upp och hade honom större delen av båda dagarna. Tack för hjälpen!

I veckan har vi tagit det ganska lugnt, Nixo har nämligen lärt sig en ny sak i livet. Han har upptäckt löptikar! Grannhunden Karin har varit i höglöp och det märkte Nixo när vi kom hem i söndags och slutade då äta. Ikväll är första gången den här veckan som han äter och det är jag väldigt glad för.

Idag har vi varit på Ivö hela dagen. Det var rasklubben för Belgiska Vallhundar som hade utställning där. Jag ställde upp som handler för Diki, Kerstins hund.
Dagen började med att jag blev inlånad som handler till Blackie som är Dikis bror. Det gick bra, han fick en etta och blev sedan placerad tvåa. Det var både Kerstin och ägaren nöjd med.

Här är jag och Blackie.
Sen var det IPO uppvisning. Blev några häftiga bilder därifrån.

Det är tuffa hundar som håller på med detta. Är så på, men så fort det sägs "loss" så släpper det, det är lydigt det!

Han försökte hålla emot när hunden drog, kan ju säga att han inte hade en chans. Han drogs med som en trasa :)

Höjden har ingen betydelse, unghunden som höll på att läras upp gjorde allt för att få tag på armen.

Sen var det dags för mig och Diki, tyvärr finns det inte bilder under själva bedömningen utan bara innan vi skulle gå fram till domaren.

Den här bilden säger bara mig en sak, min sjukgymnast hade INTE blivit nöjd om hon hade sett hur jag står. Diki däremot står snyggt som sjutton :)

Diki vann sin klass med HP :)
Det finns även något som heter Bästa Nightrunners hund och det är ett vandringspris. Detta knep jag och Diki på slutet av dagen.
Hon var även med i gruppen som vann bästa uppfödargrupp bland groenendal och i finalen kom vi tvåa :)

Jag fick även rycka in och ställa en tik där handlern mystiskt hade försvunnit när hon skulle in i bästa tikklass. Vi kom tvåa där och domaren kom fram och sa att det var väldigt jämnt. Men för att ha träffat hunden i 2 sekunder innan vi gick in var jag jättenöjd med henne. Hon var glad, trevlig och tillgänglig. När jag kom ut var ägaren helt tagen, hon brukar tydligen inte ta godis från vem som helst. Hon sa, känn dig utvald, och det gör jag :)

Dagen avslutades med att den engelska domaren kom fram och sa "You are a very good handler". Går det att bli mer nöjd och stolt då??!!
Jag har bara ställd samojed i ett par år och groenendal är helt nytt för mig så det är klart man måste skryta lite då ;)

Nu ska jag gå och mysa med världens gulligaste samojed som snällt nog hängde med till Ivö idag och har uppfört sig exemplariskt hela dagen. Men han vågade väl inget annat när han såg att han var den enda vita hunden på hela området ;)


Tack och hej för idag!

Långpromenad och solsken

Helgen har som vanligt rullat på alldeles för fort.
Igår var jag och hjälpte till att packa lådor inför Nordskånska Kennelklubbens utställning nästa helg.
Det var 54 lådor men eftersom vi var tre stycken tog det inte mer än 5 timmar.
Nixo har råkat ut för en liten sträckning så han har varit stel och haltat så han fick ta det lugn hela dagen. Men det passade ju bra eftersom jag hade fullt upp.

Idag har vi varit ute på långpromenad i 2 timmar, vi gick en liten sväng som blev en stor sväng.
Vi hamnade nere hos Christina och tog en vätskepaus där. Sen fick vi sällskap en bit av Christina, Dexter och Kitty på väg hemåt.

Mormor Mixtra fick ju 7 valpar på valborgsmässoafton. Jag var där i veckan och tittade som jag skrev innan. Och igår var jag där igen och fotade lite. Har bara bilder från mobilen, men bättre bilder kommer längre fram. Just nu äter och sover dem bara. Mer fart blir det ju när ögonen har öppnats och benen har börjat hänga med lite bättre.
Här kommer iaf lite bilder. Tryck på bilderna för att få dem i större format.
                       
Dessa bilder är tagna 5/5-09, valparna är alltså 5 dagar gamla.
     
Dessa bilder är tagna 9/5-09, valparna är 9 dagar gamla.
De är hur söta som helst när de kravlar runt i lådan i jakt på mamma eller ett syskon att krypa ihop med.
Hur man står emot....ja, det är inte lätt vill jag lova :)

Den här veckan blir ganska lugn, lydnadsträning på klubben en kväll och eventuellt träning en kväll med Diki och Nixo.

Nu ska jag ut i solen igen och verkligen njuta av de sista lediga timmarna.

Hej svejs!

Nixo som fotomodell

Helgen rusade iväg som vanligt och veckan är nu igång igen.
I söndags var vi på ringträning på hässleholmsgården. Jag tränade med både Nixo och Diki.
Ted som gav oss tips och råd var väldigt duktig och gav jättebra råd. En väldigt nyttig ringträning.

Extremt fokuserad matte. Det gäller att hålla kolla på hund, koppel, fart och gärna sina egna fötter :)
Igår var vi nere vid grannyran så Nixo fick busa av sig. Han och lill Alice leker så gulligt ihop. Ska ta med videokamera nästa gång.
Idag har vi varit nere hos Christina, jag har fått se valparna för första gången. Hur söta som helst!!!Tänk att Nixo har varit så lite, svårt att förstå nu i efterhand. Valparna krälade rundor och pep lite i jakten på mamma Mixtra. Efter en stund gick jag och Christina ut på promenad med de tre andra, dvs Dexter, Kitty och Nixo. Det blåste en hel del, men regnmolnen hade spruckit upp och solen stack fram.
I helgen har Nixo även fått leka fotomodell. Jag ville liva upp en kollega som är allvarlig sjuk. Så jag tänkte att eftersom Nixo tycker så bra om honom och han även tycker om Nixo väldigt mycket så kunde han få ett kort på Nixo att ha och titta på.
Det blev många lustiga bilder innan vi fick det perfekta.

Bildens karaktär skulle vara livfull...den här bilden är livfull men inte precis vad jag ville ha...

och här hann inte jag riktigt ur bild..

nu börjar det likna något.. Men jag ville gärna att hans ansikte skulle synas...

Tillslut föll vi för den här bilden. Trixet som Nixo nog tycker är roligast att utföra...

Over and out för idag!

Valborgsmässoafton

Igår var det dags att skrämma bort vintern.
Vi var hemma hos en kompis och grillade, eldade och hade det trevligt.
Nixo fick för första gången i sitt liv se en valborgsmässoeld. Inte för att jag tror att han riktigt begrep det även om jag gjorde mitt bästa att förklara för honom :)
Trevligt hade vi det iaf. Här kommer lite bilder från kvällen.

Det började med lite problem att tända grillen. Men efter många försök så tog det sig. Nixo inspekterar gräsmattan.

Varför grillar man korv? Det är ju supermumsigt med råa korvar. Han fick i sig ganska många under kvällen.

Framåt kvällen blev det kallt och han fick agera täcke åt matte som frös :) Bredvid står Mia och messar som en galning :)

Tur att man har en stor knähund :)

Vi framför den varma sköna brasan.

Jag och Kenneth ska kampa om en pinne med Nixo. Ni kan nog gissa vem som vann :)

Kvällens pinnvinnare :)

Vill även passa på att gratulera Mixtra (Nixos mormor) och Christina till 7 små söta valpar som föddes inatt.
7 små nya liv som ska ut på äventyr i stora världen :)

Önskar alla en riktigt trevlig 1 maj!

RSS 2.0