Officiellt vänner..

Idag kan jag med säkerhet säga att Nixo och Minus har blivit vänner. Vi är precis hemkomna från uppletandeträning och grabbarna är nu ute på tomten och busar för fulla muggar. Det jagas, brottas, kampas och grävs...fast där sätter jag stopp! Lilleman kommer sova gott om en stund ;)

Imorse var vi ute på vår halvlånga morgonpromenad. Minus åkte ryggsäck ett tag men fick sen springa och busa med Nixo och alla växter som finns på sidan om grusvägen.

Vid 17 åkte vi och mötte Ann och körde ett pass uppletande med grabbarna.
Vi började med att gå med Minus i en fabrik där maskinerna var påslagna. Intressant och se, jag visste inte alls hur han skulle reagera. Men han gick där med svansen på ryggen och verkade inte dugg stressad eller rädd för någonting. Han fick sitta på en vagn som jag drog fram och tillbaka, men han bara satt där och tittade. Ingen rädsla alls, härligt att se :)

Sen gick vi ut till lagerlokalerna och jag sprang och gömde mig medan Ann höll i Minus. Han fick sen börja lära sig hur man hittar matte bland alla lådor och kartonger. Lite förvirrad men hittade mig alla tre gångerna och då blev han såklart jätteglad.

Sen fick han sitta i bilen medan vi gick till lagerlokalen med Nixo. Han fick leta efter mig ett par gånger och det var inga problem. Han kom ihåg från förra gången att man var tvungen att använda nosen och det gjorde han riktigt bra!

Sen tog jag ett föremål och gömde, gick tillbaka och släppte på Nixo. Han sökte av området ordentligt och jobbade på jättebra hela tiden. Han hittade föremålet säkert varje gång.

Här är lite bilder från dagen:

Morgonpromenaden med lite motvind fick öronen att resa sig...sen räcker han nog även ut tungan åt fotografen ;)


Här var en som inte ville bli fotograferad, det var en del vilt ute på fälten att hålla reda på tyckte han..


Går i storebrors fotspår, och tränar på travgången ;)


Sen i eftermiddags så släppte det...vänner för livet hoppas jag :)


Minus vill så gärna provsmaka Nixo..


Mys i fem sekunder, sen var det bus igen :)

Nu ska vi vila upp oss inför morgondagens träningspass. Grabbarna sover nu gott :)

På återseende!

Förändringarnas vind...

Eller vilken vind är det egentligen som blåser. Utomhus har det gått från högsommarvärme till hösttemperaturer och rejäla stormvindar.

Här händer det iaf en hel del.

Jag vill börja med att gratulera MAMMA som fyller år idag! Hipp hipp hurra!! Tyvärr kan jag inte vara med och fira dig idag, men jag lovar att äta italienskt precis som ni ska göra och jag har tänkt på dig hela dagen :) Jag hoppas du får en underbar kväll där allt handlar om dig! Du är världens bästa mamma och jag saknar dig varje dag, men du är ju bara ett samtal bort :)

Vad har mer hänt, jo min dator är fortfarande trasig, så jag sitter vid en lånedator. Jag har därför svårt att ändra headern och liknande på mina sidor, alla bilder ligger ju på den trasiga datorn. Jag väntar på en offert vad det kostar att laga den.

Sen har det ju hänt lite mer. Mitt nya lilla stjärnskott har ju flyttat hem. Efter mycket funderande och tittande så bestämde jag mig för att lilla lila skulle bli min lilla Minus :)

Mer fakta och information om Minus finns på min hemsida. Under länkarna ligger den under "vår hemsida".

Jag har iaf lyckats fotografera den lilla busen och här kommer lite bilder (några bilder finns även på vår hemsida).


Mattes lilla apportör :)


Nixo sover gott i bakgrunden och lilleman tuggar på ben.


Nixo är inte överförtjust i nykomlingen, men de kommer närmare och närmare varandra..


Hämta leksaker är jättekul, apporteringen ska vi underhålla :)


Nixo är inte nöjd, men Minus har avancerat ytterligare en bit närmare ;)


Tränar på travet och med leksak i munnen som vanligt :)


Sen en eftermiddag fick Nixo helt plötsligt för sig att man kunde leka med den lilla, det blev draglek vilket båda uppskattade.


Sen blir man jättetrött och somnar i soffan en stund :)

Jag hoppas att jag kan komma mig för och uppdatera lite oftare nu när det händer så mycket.

Vi har vår sista semestervecka och eftersom graderna börjar gå ner mot lagom träningstemperatur hoppas jag att vi snart kan börja dragträna lite.

Igår började även Nixos och min fortsättningskurs i rallylydnad. Första träningen var väldigt nyttig och vi hade jätteroligt. Nixo var på strålande humör, han fick ju ha matte för sig själv en stund ;)

Nu är det dags att laga lite italiensk mat :)

På återseende!

Datorkrash!

Tyvärr har min dator gått sönder och därför har jag för närvarande inte möjlighet att uppdatera min blogg eller hemsida. Jag återkommer så fort den har fått liv igen, för det hoppas jag att den får.

My computer has broken down so no updates are possible for the moment!

To see the puppies, please go to www.swedsams.se

På återseende snart hoppas jag!!


Semestertider..

Förra veckan var vi i Stockholm och hälsade på familjen. Det blev en blandning av skärgård och storstad, regn och sol, shopping och slöa. En massa god mat och jättehärligt att träffa alla i familjen igen. Det är den enda nackdelen med att bo i Skåne, så långt bort från familjen...






Efter en vecka var det dags att ge sig hemåt igen, vi hade gärna stannat längre men har ju katterna här hemma att tänka på också.

Under den här veckan har vi gjort lite av varje, tränat, valpsäkrat hemmet och rensat ur alla rummen.

Nu närmar vi oss den stora dagen med stora steg. På fredag är det dags, då kommer Nixos lillebror :) Imorgon ska jag göra valet om vem det blir som får flytta hem till oss. Det är spännande och lite pirrigt, kommer jag fixa detta?
Men jag oroar mig inte längre, jag har så himla många underbara vänner som har lovat att hjälpa mig om det behövs, jag är så tacksam att jag har er :)

Vem lillebror blir och mer info om honom får ni när han har anlänt till oss :)


Idag har vi provat på uppletande/sök för första gången. Vi var på ett område med en massa förråd och skrymslen. Nixo verkade tycka att det var jätteroligt och det tog verkligen på krafterna, både hans och mina. Det ska vi helt klart fortsätta med och det är något lillebror kan vara med på också :)

Nu ska vi njuta av lördagskvällen!

På återseende!

Valparna 6 veckor / Puppies 6 weeks

Dags att uppdatera bilderna på valparna. Det är fem busiga grabbar som är väldigt sociala och framåt.

Time to update the pictures of the puppies. There are five mischievous boys who are very social and forwards.

Blå valp / Blue puppy




Grön valp / Green puppy




Vit valp / White puppy




Lila valp / Purple puppy




Gul valp / Yellow puppy




På återseende / So long!


Sally 990213 - 070808

Idag för tre år sedan tog jag det tyngsta beslutet jag någonsin har tagit. Jag tog beslutet att låta min stjärna, mitt hjärta, mitt allt somna in för alltid.

Hon kom till mig som 12 veckors valp. Smutsig och mager, rädd och osäker. Men jag gav mig den på att hon skulle bli en glad liten hund och lovade mig själv efter många om och men att aldrig ge upp.
Vi hade många motgångar, men ännu större framgångar. Vi hittade vår sport, agility. Hon gav alltid allt ute på agiltybanan. Hon talade om för mig med skall när jag var otydlig och stressad och vi hjälptes åt för att ta oss framåt i klasserna.

Hon drabbades under sin livstid av många sjukdomar men vi kämpade oss igenom allt!

När vi i maj 2007 fick beskedet att hon hade drabbats av cancer i lungorna och kring hjärtat så kom det som ett slag under bältet. Men vi skulle klara det, hon skulle bli frisk....

Hon somnade lugnt och stilla in här hemma med familjen runt sig.

En del av mitt hjärta försvann i samma sekund som hon tog sitt sista andetag.

Det har idag gått tre år och det känns som en evighet samtidigt som det känns som igår. Jag tänker på henne varje dag, jag saknar henne varje dag och livet kommer aldrig bli som det var, det kommer alltid att saknas något.

Jag fick ett armband i samband med att hon gick bort, det armbandet bär jag varje dag. Jag har det för att minnas hennes styrka, lycka och självförtroende.

Sov gott hjärtat och vi ses igen när jag kommer över på andra sidan.

Jag tänder nu ett ljus för dig, jag hoppas du kan se det så du ser att jag tänker på dig.

Kram Matte


Puppies 5 weeks / Valparna 5 veckor

Den här helgen tillbringade valparna hemma hos mig och Nixo då Christina var iväg på släktfest. Det var en lärorik helg och det var roligt att lära känna valparna lite bättre. Men det blir inte lätt att välja! Valet väntar jag dock med lite till för att se hur de utvecklas.

This weekend the puppies lived in my home when Christina was away on family gathering. It was a educational weekend and it was nice to get to know the puppies bit better. But it is not easy to choose! But I want to wait a bit before I make the choice, i want to see how they evolve.


Jag fick hjälp av min snälla granne Elina med att fotografera stå och sittbilder på alla fem. Här kommer veckans bilder.

I got help from my good neighbor Elina to be able to take the puppy pictures. They are now five weeks old.

Vit valp / White puppy




Gul valp / Yellow puppy:





Blå valp / Blue puppy:





Lila valp / Purple puppy:





Grön valp / Green puppy:






Här är jag och min lilla medhjälpare :)
This is me and my little helper :)


Nixo och jag har nu semester i fyra veckor, självklart kommer bloggen uppdateras, förhoppningsvis lite oftare än vad jag har hunnit de senaste veckorna.
Idag var vi och simtränade för andra gången. Han simmade på fint och tog t.o.m en egen lite tur, den var inte stor, men dock en egen tur!!



Här är vi på en promenad efter simningen. Nixo gick lös den mesta tiden men i slutet körde vi lite lydnad och han fick gå kopplad. Han var jätteduktig och hade mycket bra uppmärksamhet på mig även om det var fullt med störningar runt oss.


På återseende / So long!

RSS 2.0