GOD JUL!

Idag är det aftonen med stort J, dvs julafton :)
Dagen har bestått av promenader med Nixo, men i ny miljö för honom då vi firar julen hos min familj.
Sen åkte jag, Hinken, Charlie och Rob och handlade lite sista minuten julklappar. Nixo fick vara hemma med mamma, det verkar ha gått bra.
Bilresan hit verkar ha tagit på Nixos krafter. Han har bara legat och sovit sen vi kom hit igår. Han vaknade till liv när vi hade juklappsutdelning.

Min syster hade lite gamla bilder på Nixo. De är tagna i augusti -08.

Sen får lägga upp en bild när Nixo öppnar julklappar för första gången i sitt liv. Han blev proffs på det på en gång.


Nu är det dags att äta igen :)

GOD JUL TILL ER ALLA FRÅN OSS!!




Julbadet

Nu är det bara ett par dagar kvar till jul.
I veckan som gått har vi mest promenerat och tränat på kommandot "fram", höger och vänster. Finns ju lättare sätt att lära in det än när man är ute och går, men jag tänkte mjukstarta lite. Herrn har ju lite humör och därför har vi lagt lydnaden i vintervila tills det nya året börjar. Man måste tänka på att han bara är 9 månader. Är ju lätt att man övertränar saker, så nu får han vara valp ett tag.
Nixo blev 9 månder den här veckan faktiskt :) Tänk att bebisen börjar bli stor..

I onsdags (tror jag det var) var jag och Christina hos Posh Paws och tittade på valparna de har. Hur söta som helst!!!
Tyvärr har jag inte fått iordning på bilderna, kanske kommer senare. Det var både husky och samojedvalpar, jag hade nog kunnat ta hem allihop. Iaf tills de blir 6 månader, sen kanske det hade blivit liiite jobbigt med så många valpar samtidigt :)

I helgen har det handlats lite inför nyår (glömde att julen kommer först). Jag och Linnéa gjorde stan och lyckades ganska bra tycker jag själv.
Imorgon på lunchen ska jag stresshandla de sista julklapparna....varför alltid sista minuten??

Dagen började med städning för min del, Nixo vilade sig i form.
Träffade sen Christina, Linnéa och släktingarna (Nixos alltså) och gick på långpromenad. Jättefint väder och det blåste nästan ingenting.
Och nu ikväll har Nixo fått sitt julbad. Jag har den senaste veckan känt av min allergi och imorse fick jag nog. Det var ju faktiskt 5 månader sedan han blev badad så det var säkert dags ändå :)
Så vi gick in i vår extremt trånga duschkabin och började kampen....det är så att Nixo redan första gången han stod där lärde sig hur man skjuter upp kabindörren. Det hade han uppenbarligen inte glömt, det tog nog 5 sekunder innan första rymningsförsöket.
20 minuter och en dyngsur matte och hund senare kom vi iallafall ut och han är iaf renare nu än han var innan :)

Överlevare från skräckkabinen, ganska nöjd med att få komma ut :)

Så matte nu går vi ut i huset....vaddå dyngsur....förstår inte vad du menar....

ok jag slickar mig lite torr...sen släpper du ut mig.....handdukar är överskattade

titta jag är torr nu.....(observera att han är ren och inte brunfläckig som det ser ut på bilden :))

Att torka öronen var väääldigt mysigt....

man blir trött av att bli duschad.....

Men innan han somnade in helt hann han gå in i buren för att visa Pippi hur ren och fin han har blivit.
Frågan är om Pippi uppskattade hans mysförsök...:)

Jag vågar inte lova att vi hinner med ett blogginlägg till innan julafton. Så vi vill passa på att önska alla våra vänner, bloggläsare, familj och andra nära och kära en GOD JUL!!

Hej svejs!!

Draghundar och julkul

Då har ännu en vecka passerat och julen närmar sig med stormsteg. Jag har fortfarande inte handlat alla julklappar så det är kanske dags snart.
Veckan har mest bestått av jobb, promenader och burträning.
Jag har fått för mig att Nixo ska se ut som Susan Garetts hundar när han ska in i buren, och dessutom stanna där tills han får frikommando.
Vi har kört det i ett par dagar nu och han är jätteduktig. Går inte ur buren fast det slängs godis och leksaker framför. Farten in blir bättre för varje dag, med leksak, godis och framförallt klicker kan man komma långt.

Igår var vi nere hos Christina och Nixo fick prova på sitt första drag tillsammans med morfar (Dexter). Jag tyckte det gick jättebra och Nixo verkade glad. Så glad att han visst försökt sig på några sidtacklingar på morfar, men vaddå, det får han väl tåla :)
Så förhoppningsvis blir det draghund av lille valpen en vacker dag :)

På kvällen kom Nina, Tilda och Flinga och hälsade på oss. Det blev kiwimarinerad fläskfile och ris till middag och lite vin under kvällen. Väldigt trevligt och vi får snart ses igen, då kanske vi hinner ta en långpromenad med våra vilda djur också. Vi försökte oss på en promenad igår kväll men insåg att det fanns risk att vi skulle blåsa bort.

Hinken var på julbord med jobbet och hade trevligt. Så trevligt att han inte har kunnat köra hem än :)
Så innebandyn missades idag också ;)
Han har även börjat kasta dart på måndagar. Vad laget som spelar heter vet jag faktiskt inte, men just nu är han bara med på träningar. Tävlingarna får vänta enligt honom själv.

Idag var vi nere på Hässleholmsgården och hade julkul med Ulf.
Jättetrevligt och massor med hundar. Hörde något om 45 anmälda hundar. Det var glögg, korv, pepparkakor vid sidan om som Christina var boss över. Självklart blev det en lite bild på grillmästaren :)


Nixo hittade en ny flickvän (i hundvärlden får man tydligen ha hur många som helst på samma gång)
Hon heter Tessie och kommer från Mamiroufs kennel.

Nixo kan verkligen charma de snygga brudarna :)

Så söta :)

Det var ju även utställning på julkul, dvs inofficiell skojtävling.
Nixos fick följande kritik: Man kan se från vilken kennel den kommer - Robust!, Vackra ögon, vacker nosspegel, stark rygg, kan månde användas till drag, Bra överlinje, slarvig, Charlie Chaplin skulle vara avundsjuk, kanske en adept för drag-SM. // Tuffe Uffe

Så nu ska det inhandlas dragsele och sen ska vi ut och gå för att jobba bort Charlie Chaplin och Kurt Koben och få mer muskler :)
Vi hade jätteroligt idag och är väldigt nöjda över att det inte har regnat på hela dagen!

Hej svejs och håll i hatten!

Första snön!

Äntligen (för Nixos skull) har den första snön kommit. Jag har längtat och väntat på att den skulle komma. Lyckan är ju att få se sitt snöodjur möta det vita på marken för första gången. Han var lite fundersam i början, men insåg att det gick och äta och då var det ju ingen fara :)
Så denna blogg få bli i bilder, det snöar fortfarande lite så därför blev det lite snöstjärnor på bilderna.







Det är fortfarande plusgrader och ganska slaskigt på vägarna. Vi hoppas att det inte fryser på inatt för då kan det bli jobbigt att komma till jobbet imorgon.

Hej svejs!

RSS 2.0