Skallen i Furudal 2010

Då har vi återigen anlänt till hundarnas paradis, Furudal!


Precis som förra året så är Furudal en lugn plats tills över 100 samojeder invaderar stugbyn, då tar skallen i Furudal över allt annat.


Resan hit gick på lite drygt 10 h och det gick väldigt smidigt. När Nixo såg boxarna verkade han på en gång förstå vad som var på gång och hjälpte snällt till med frambenen för att snabbt komma in. Väl framme var både vi och hundarna ganska möra. Det blev en kort promenad och uppackning sen tog vi kväll.


Idag har det var ca minus 16 grader och sol, ett härligt väder här uppe i norr. Det har knappt blåst någonting så vi har varit ute så gott som hela dagen.


Dagen började med att jag satte upp hundarnas stake-out. Dvs där de står uppbundna när de står utomhus.


Sen tog Christina en sväng på sjön med fyrspannet. Hon körde ca 7.5 km. Det känns bra inför lördag som är första tävlingsdagen.


Sen var vi nere på sjön där de hade ”prova på drag” och sen ringträning. Nixo fick hänga med och titta på, eller som han hade sagt..spanat brudar! Milde vad han spänner upp sig inför tjejerna och gör sig till för att få komma fram och sniffa lite i örat ;)


Nixo trivs som fisken i vattnet här uppe som ni säkert förstår. Inte bara det att det är en massa snö och tjejer utan han bor även ihop med två löptikar, kan det bli bättre? Jo det är klart, mamma Kitty ska ju också börja löpa snart ;) Just nu går det väldigt bra, han är inte alls fixerad utan äter sin mat och kan slappna av och vila fast de ligger brevid. Nu är tikarna bara i början på löpet, mer ”intressant” blir det nästa vecka då de närmar sig höglöp…


Mitt mål är att kunna uppdatera bloggen så gott som varje dag. Tyvärr fungerar inte campingens trådlösa bredband på min dator så jag får låna dator för att lägga ut uppdateringarna.  Schemat för veckan ser iaf ut så här för Nixo.

Lördag och söndag är det  1 mils tävling för fyrspannet,  på måndag är det vilodag och sen kör Christina och hundarna 3 mil på tisdag och onsdag.


Under morgondagen är det utställningsdags. Nixo är inte anmäld men det ska bli kul att se många andra samojeder och eventuellt ska jag hjälpa en annan uppfödare med hennes hundar.


Här kommer lite bilder från dagen…


Nixo på stake-outen


Utsikten från våran stuga


Emily och N´zo


Christina och hundarna startar på sjön


Fullt ös, lovande inför helgen :)


Emily, Myra och N´zo

 
Nixo och Mixtra när de kommer tillbaka från rundan.

Nu ska vi äta middag och ta det lugnt resten av dagen.

På återseende!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Camilla & Tessie & Kenzo

Åh vad härligt det ser ut!!! Passa på att ha det underbart och superkul där uppe!!! LYCKA TILL!!!



Kram Camilla & Tessie (som just nu är svartsjuk...) & Kenzo som ser fram emot nästa träff i rastgården!! ;-))

2010-02-11 @ 18:26:56
URL: http://www.mamiroufs.se
Postat av: Kerstin

Vilka ljuviga bilder... Ni ser ut att ha det underbart, men KALLT... Håller alla tummar och tår för tävlingarna ni har famför er. Kram och lycka till.

PS.. jag kommer inte ut på Christinas hemsida, så hälsa henne och önska stort lycka till...

2010-02-12 @ 00:29:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0