Året 2012, målen 2013

Här är jag igen :)
 
Jag ser så många som skriver sammanfattningar över året som har gått och kände att det är någonting jag också vill göra. Det har hänt både mycket och lite men det kan vara kul att titta tillbaka på.
 
Om jag då börjar med Nixo så började året med den stora lyckan att han blev pappa till 6 små underverk den 21/2-12, många ettor och tvåor ;) Dexter, Joker, Eddie, Nala, Jojjo och Melvina blev deras namn. Några av de har jag kontakt med via facebook och det är jättekul att följa de små liven när de växer upp. Mamma till kullen är Newsam´s Ursula Andress "Ullis".
 
Resten av Nixos år, förutom att vara maskot och hängt med mig och Minus på de flesta aktiviteter vi hittar på, har varit utredningar. Han har haltat till och från och varit allmänt hängig. Efter flera utredningar, där jag har fått bevis på att det inte är skelettet det är fel på, så har veterinärerna kommit fram till att han har muskelvärk. Dvs han felbelastar för att han har ont någonstans och då flyttar sig inflammationen till ett nytt ställe som gör att han felbelastar på ett annat ställe som gör att inflammationen flyttar sig vidare. Och så håller det på. Men nu har han fått en ny medicin och det finns en plan som sträcker sig över ett år. Det här är inget som kommer ge med sig på ett par veckor utan det tar längre tid än så. Men så länge Nixo mår som han mår nu så håller vi oss till den nuvarande planen och hoppas att han, när vi når slutet av planen, blir som vilken annan hund som helst och helt medicinfri. Det här kan ha med fästingsjukdomen som han hade sommaren 2011 att göra.
 
Så nu när vi går in i ett nytt år så ser vi framåt med positiv blick. Nixo har fått gå med på en kortare dragträning och från att inte ha galopperat mer än ett par steg så fick han igår springa med 2 km och gick då i galopp hela sträckan. Så visst har vi kommit en bit på väg och ser ljust på året som kommer.

Målbild 2013: Han ska kunna springa med glädje och inte vara påverkad efteråt. Jag vill vara realist när det kommer till Nixo och inte pressa honom utan låta honom ta det i sitt eget tempo och på hans villkor. Därför sätter jag inte upp hur långt eller kort han springer. Huvudsaken är att han kan leva ett långt liv utan mediciner och värk.
 
 
 
Sen har vi lillebror Minus:
Min tävlingskompis som älskar fart, fläkt och har en tävlingsinstinkt som matchar hans matte ;)
 
Minus år började också väldigt bra i Furudal. Bea körde Dragprov 20+ med Minus, Stella, Lacey och Tolinka. Kom 5:a i tävlingen och klarade meriteringstiden! Minus blev därmed bruksmeriterad.
 
Så från att ha ställts ut i Juniorklass gick han in i Bruksklass.
Och där har det gått väldigt bra!!
 
Första certet kom den 16/7 2011 i Juniorklass.
Utställning Tvååker - Excellent, ck, 2 bhkl, Cert
Under 2012 var det dags för bruksklass.
30/6 Utställning Borås - Excellent, ck, 2 bhkl, Cert, R-Cacib.
13/7 Utställning Tvååker - Exvellent, ck, 4 bhkl, Cert.
16/9 Utställning Visseltofta - Excellent, 2 bhkl, Cert "specialcert".
*FULLCERTAD*
 
Minus började även sin första rallylydnadskurs. Det var en kille med myror i brallorna och huvudet som startade kursen. Men efter två terminer så var det dags att prova på den första inofficiella tävlingen, klubbmästerskapet på Kristianstad Brukshundklubb.
Han gick kanonbra och det är verkligen bara finslipning kvar innan det är dags för den första officiella starten. 82 poäng av 100 och en mycket bra placering. Så stolt över att vi har kommit så långt på ett år.
 
Vi startade även på vår första barmarkstävling den 17-18/9. Det var Minus och Lacey framför kickbiken. Jag är jättenöjd med vår tid och Minus prestation. Tyvärr var inte Lacey riktigt i form, men jag hoppas vi får en ny chans under 2013.
 
Målbild 2013:
Först och främst, att Minus klarar dragmeriteringen för att få titeln SE UCH, Svensk utställningschampion.
Att börja tävla officiellt i Rallylydnad och bli uppflyttade i fortsättningsklassen.
Att tävla mer i barmarksdrag.
Att fortsätta dragmeritera under säsongen 2013/2014.
Och framförallt, låta Minus växa och ha kul. Han är ju inte så gammal än.
 
För övrigt tar vi dagen som den kommer och njuter av att leva här och nu tillsammans :)
 
Vi önskar alla våra vänner och bekanta en God Fortsättning!
 
På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0