Uppdatering Nixo

Innan Nixo insjuknade i leversvikten så hade vi under fler år haft problem med att reda ut varför han haltade till och från.
Han fick sluta dragträna och bara gå på promenader. Men han blev bara sämre och sämre. Tillslut kunde han inte gå mer än ett par kilometer innan han blev blockhalt.

Veterinären hittade ingenting mer än att de spekulerade i att han skulle felbelasta pga sina utställda tassar och pga det få muskelinflammationer.

Han gick på den ena antiinflammatoriska efter den andra, rimadyl tålde han inte märkte jag ganska snabbt. Han fick utslag över nosryggen. Så de bytte till metacam. Och det var i den vevan han insjuknade.

Men sen han fick det positiva beskedet från veterinären angående den kroniska leversvikten (dvs att han skulle klara sig ett par år till) så började jag öka konditionen lite och han har även fått dragträna ett par gånger.
Det är både för att han ska ha kvalité på livet och för att han behöver röra sig för att inte bli tjock(are).

Och nu kan jag glatt meddela att det både går att dragträna honom (kör iof bara 3 km än då han är helt ur form och för att inte belasta för mycket) och gå långpromenader igen. Han går mellan 5 km - 1 mil varje dag och han haltar inte det minsta!!

Han har verkligen fått livet tillbaka!!

Nästa vecka är det dags för nytt blodprov igen...håll tummarna!


One step at a time makes us stronger and stronger <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0